Само за 2 месеца 10 Great Wall-а се запалиха при ниски температури в Русия

Всички инциденти са регистрирани при температури от -30, -40 градуса
1 фев 2021 20:22, Нели Христова
39
Само за 2 месеца 10 Great Wall-а се запалиха при ниски температури в Русия

Китайският производител Great Wall организира сервизна акция на повече от 16 000 кросоувъра от моделите Haval F7 и F7x, след като се оказа, че те имат проблем, който води до самостоятелно запалване при ниски температури. Тя ще засегне автомобилите на пазара в Русия, където са отчетени повече от 10 такива случая само за 2 месеца, пишат от Automedia.

От компанията обявиха, че собствениците на изгорелите автомобили ще бъдат компенсирани с нови, а останалите трябва да посетят сервизите на Haval, където ще бъде извършен ремонт. Любопитното е, че всички инциденти са регистрирани при температури от -30, -40 градуса по Целзий, когато техните собственици са се опитали да загреят двигателя от разстояние. В някои от случаите пожарът е възникнал и по време на движение.

„Общият брой на изгорелите автомобили не е повече от 10, като специалисти от научно-изследователския център на Haval проучиха внимателно всеки един от тях. Най-вероятно проблемът е с херметизацията на тръбите на горивната система, която е била повредена по време на транспортирането на автомобилите“, обясниха от Haval.
За да избегне евентуални съдебни дела, компанията ще компенсира всички пострадали, а освен това ще ремонтира за своя сметка и всички продадени вече автомобили от двата модела за своя сметка. Самите кросоувъри се произвеждат в завода на Great Wall в Русия, като собствениците на изгорелите или пострадали от пожар коли ще могат да избират между нов автомобил или парична компенсация.

Първите съобщения за изгорели кросоувъри на Haval се появиха още преди година, като тогава във форуми на марката в Русия бяха публикувани и снимки на китайски автомобили. При това всички те се запалват само в райони с много студен климат. Притежателите на F7 и F7x тогава дори обявиха, че предпочитат да свалят акумулаторите на колите си след спиране с риск машината да замръзне, вместо да изгори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и китайците се помислиха за световен император и тръгнаха да създават проблеми на всичките си съседи пък още една кола не могат да направят както трябва.Смях!
37
1
 
3
 
! Отговори
цд преди 3 години
Американците са виновни.Това е терористичен акт на ЦРУ срещу благосъстоянието на добронамерения руски пияница.Другарите от китайската комунистическа партия никога няма да постъпят така.
36
5
 
4
 
! Отговори
BG преди 3 години
Спрете да купувате китайски *** ! Всичко произведено там е менте . Коли, телефони, всичко !
35
7
 
8
 
! Отговори
Пешев преди 3 години
Нали китайците били голема работа, но една кола не могат да направят...тия са абсолютни некадърници...
34
4
 
5
 
! Отговори
Пешев преди 3 години
Много се извинявам, но това кола ли беше:))))Трябва да сън ненормален че да си купя този китайски ***..
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карайте тесла и спете спокойно. Комунярите не разбират от автомобили.
32
3
 
7
 
! Отговори
Бако преди 3 години
Тея па дръгели кой ги па кара, баси коша
31
1
 
8
 
! Отговори
Ел боклуци преди 3 години
Щом се повреждат при транспортиране какво остава при каране.....
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайска баррака, произведена в Русия - руско и китайско = пълна катастрофа.Ето защо никой в ЕС не кара и Лада.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайско качество :)))Така е като си откраднал технологии, вместо да си платил за пълната и качествена технология.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмиВ Русия и другите северни държави, колите имат допълнително монтирана печка за предварително затопляне на купето без да работи двигателя.Вебасто е производителят на печката.
27
0
 
10
 
! Отговори
У преди 3 години
Не забравяйте триъгълника на пожара! Гориво-топлина-О2. За да пламне е протекло гориво и има нещо недообмислено в подгрева и хоп..пожар. Аз много внимавам с техните изпълнения, всичко е недогледано и криво.Оня ден ми гръмна с огън едно импулсно захранване 230->24В. Сложили грец на 230в с фалшиви крачета от някаква желязна сплав и от ръжда прави лош контакт. Това е печ платка и има 100начина да не ръждясва. У-то беше ново и стояло 2г по складове.Платката-2018г, а стикер за QC-2020-качество, а?
26
3
 
17
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Това е китайски автоматик - като усети, че е много студено, пали огън за сгряване !
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете бе четете. Автомобилите са китайски ама произведени в завода в Раша. Явно са правени от пиян руснак в понеделник. Някой неща,не се променят.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КИТАЙСКИ БОКЛУЦИПо същият начин се самозапалваха преди 3 години и Рейндж Ровър Евок в Англия. Само, че при нормални температури.
23
2
 
14
 
! Отговори
КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ преди 3 години
ВСИЧКАТА им е такава на тия жълтури, нищо не става от тях, то само с копи пейст не става. Ковиди ***
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски *** с евтини части и без достатъчна инженерна мисъл претрупан на бързо уж за конкуренция ..........
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая кола май не е Great Wall а Great Fire
20
6
 
19
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Френските коли не палели на -40 градуса. Е, китайските палят, направо си се палят! Най-вероятно не са догледали и са сложили семерини за европейския пазар. След десетина цикъла замръзване-размръзване се напукват и следва теч. Ето случай, в който малките детайли обръщат колата. Ще го оправят, ще се научат и ще продължат напред. А ние?
19
6
 
2
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
Huawei, Xiaomi и още 90 компании искат да създадат нов стандарт за производство на полупроводници в Китай.Велик е китайския Дракон!