Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla

Много хора все още не разбират възможностите на автопилота
16 фев 2021 19:30, Нели Христова
102
Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla
Снимка: YouTube

Ако сте уловили някакви истории за Tesla в масовите медии през последните години, вероятно ще сте наясно, че компанията редовно трябва да се занимава с някои сложни съдебни дела и жалби в резултат на масовото неразбиране от страна на хората, на какво всъщност е способна функцията за автопилот в автомобила.

В резултат на това става катастрофа след катастрофа, но изглежда, че докато някои хора могат да обвиняват за нещастието си собственото си невежество, други умишлено поемат този глупав риск.

Да спиш зад волана на Tesla не е нищо ново - множество такива видеа се появяват в мрежата периодично, заснети от гледната точна на шофьорите на други автомобили, които случайно попадат на причудливата гледка - движеща се кола, дремещ шофьор. Но последното подобно видео, което бе публикувано, със сигурност разкрива кои са принца и кралицата на глупостта.

Едно младо момче решава да стане звезда в TikTok, като се снима как "спи" в Teslа, докато зад волана няма никого. Операторът на това видео е не някой друг, а собствената му майка.

Видеото започва с хлапето, което обяснява каква е идеята зад видеото му, а на фон можете да чуете майката на момчето, която му казва, че светлината намалява и че пиковият час наближава, което още повече влошава тази иначе лоша идея.

Въпреки това момчето настоява видеото да бъде заснето. Майка му се съгласява. 

След като излеза на магистралата, Момчето активира автопилота и увива претеглена лента около волана, за да  изключи предупредителната система. Оттам нататък майка му го заснема със затворени очи и колата, движеща се с висока скорост край преминаващ трафик. Той първо се преструва на заспал на предната седалка, а след това в движение се мести на задната седалка, където си е направил импровизирано легло.


102
Още от Коли
Защо да си купиш кола с биткойни не е най-добрата сделка?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
4
 
! Отговори
:D преди 1 седмица
Хората са мързеливи по природа, но в последните години това се превръща в пандемия. Това, че те мързи да шофираш не е оправдание да "караш" автономен автомобил. Особено се впечетлявам от ракламата на една кайма, в която са сложили кашкавал (или поне така твърдят). В нея "грижовната" съпруга казва: Аз да сложа кашкавал!? Да не съм луда! Нали съм купила...(не си спомням марката). Или пък: купувам си наразяна шунка! Защо да се мъча да я режа!Те скорто и самоeбaчки ще пуснат. Защо да се мъчат мъжете
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Връх на глупостта ? Във всеки друг автомобил би било така, не и в Тесла, защото тя ще те откара до където си тръгнал сама.
91
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гого преди 1 седмица
До . 90 : Прав си ! Българинът е твърдо убеден, че е най-добрият и на него нищо не може да се случи. "Когато сочиш някого с пръст, погледни ръката си - другите три пръста сочат към теб !" (Конфуций)
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До НималсSS
Ти само внимавай съпругът й да не се окаже цветнокож. Тогава да видиш ти той как ще те прегледа с неговата слушалка. Може даже и да то хареса.
89
0
 
7
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Не мисля, че е кой знае какво. Живея до детска градина. Всяка сутрин виждам "много загрижени" родители, които возят децата си на коленете си на шофьорското място (т.е. между тялото си и волана), майки, които возят децата си на предната седалка, или на задната без столче. Най-фрапиаращият случай е баща на мотопед (тип скутер), който вози детето си пред него. И двамата без каски, ествествено.
Затова,когато посочите някого с пръст, първо помислете за собсвените си дела. И бългъринът не е безмъртен.
88
0
 
5
 
! Отговори
НималсSS преди 1 седмица
Абе не зная ама майката става да я преглеждаш със кожената слушалка на задната седалка а синчето нека си спи !!!
87
0
 
14
 
! Отговори
Хамерика преди 1 седмица
Крайно време е да започнат да им продават автомобили след тест за интелЕгентност.
86
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българинът плюе по прогреса защото не може да бъде част от него.
85
7
 
5
 
! Отговори
Гарабед преди 1 седмица
Искате или не, това е бъдещето. Умни автомобили дали във вида на Тесла или нещо което все още не е измислено... това е...
84
1
 
8
 
! Отговори
Хххх преди 1 седмица
До 81

Това с процентите не го разбираш..това като във вица...в село горно нанадолнище детската смъртност е 50%...2 деца се родиха едно почина при раждане..50% смъртност
Провери колко продават японците в САЩ и тогава говори...Сега се появяват конкурентите на теслите....и определено ще са по добри...Но мискинина е хитър до тогава ще се е отървал от компанията си за тесли
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Да
не говорим че Тесла с няколко такива ускорения и сле 10 минути
батерията е на нула, а на завоите е пълна трагедия, скачай на спирачката"

След 10 минути ускорения от 0-100, ще стопиш двигател на всичко.
А на този клип, човека скачаше на спирачктиел защото има U завой, а кара със 145 МИЛИ в час. Това са 233 км/ч. Няма коля. Чети НЯМА, която може да вземе подобен завой с такава скорост.
82
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Батериите на вашите тесли в момента тровят Африка"

Майната и на Африка, само това мога да кажа ...
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам за щатите, но в Европа хич не ги купуват.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От 0.0001% продажби ръст на 0,002%! Дай всекиму такъв ръст.
79
2
 
1
 
! Отговори
Ninja преди 1 седмица
До Анонимен

Хич, 222% ръст в Щатите за 2020, 235 хиляди броя ....дай Боже всеки му такова некупуване....
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въпреки че имат огромни данъчни облекчения, никой не ги купува, може да се намери статистика, най много са са в скандинавия където достигат до 0.3% от общия брой коли, но това е защото ако купиш тесла не плащаш никакви данъци за нея, а за другите данъците са убийствени, и пак хората не купуват тесла.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ай ти джаджа...Ами не мерси, аз ги пиша ай-ти джаджите и затова преди десет години решихме пълен филтър вкъщи на ай-ти джаджи. Караме старомодно и гледайки в ретроспекция много добро решение. Има неща, за които технологията е добре дошла, но е под 10% от произведеното "смарт". Най-лошото са зависимостите. Лично предпочитам да се инвестира в линии на бързи влакове в цяла Европа. Без данъчните утежнения за дизела и преференции за електро колите няма да е дилема въобще.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А най-смешното е, че от 20 години все правят прокалмации, че вече започват нещо с електрическите коли и батериите, и за 20 години не са мръднали на милиметър.
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мерси, предпочитам кола, а който иска да си дава парите за йати придукт електронна джаджа която не може да вземе завой с 30 км, но и след толкова напъване и навиране и реклами и данъчни облекчения никой не ги купива айти електронните джаджи наречени коли.
74
2
 
7
 
! Отговори
защо преди 1 седмица
Честито ви новата действителност. Както момчето шофира, така ще растете, така ще се образовате, така деца ще правите, на внуци ще се радвате, ще остареете. Дигитално. Много ще ви е гот. Пак честито!