Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla

Много хора все още не разбират възможностите на автопилота
16 фев 2021 19:30, Нели Христова
102
Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla
Снимка: YouTube

Ако сте уловили някакви истории за Tesla в масовите медии през последните години, вероятно ще сте наясно, че компанията редовно трябва да се занимава с някои сложни съдебни дела и жалби в резултат на масовото неразбиране от страна на хората, на какво всъщност е способна функцията за автопилот в автомобила.

В резултат на това става катастрофа след катастрофа, но изглежда, че докато някои хора могат да обвиняват за нещастието си собственото си невежество, други умишлено поемат този глупав риск.

Да спиш зад волана на Tesla не е нищо ново - множество такива видеа се появяват в мрежата периодично, заснети от гледната точна на шофьорите на други автомобили, които случайно попадат на причудливата гледка - движеща се кола, дремещ шофьор. Но последното подобно видео, което бе публикувано, със сигурност разкрива кои са принца и кралицата на глупостта.

Едно младо момче решава да стане звезда в TikTok, като се снима как "спи" в Teslа, докато зад волана няма никого. Операторът на това видео е не някой друг, а собствената му майка.

Видеото започва с хлапето, което обяснява каква е идеята зад видеото му, а на фон можете да чуете майката на момчето, която му казва, че светлината намалява и че пиковият час наближава, което още повече влошава тази иначе лоша идея.

Въпреки това момчето настоява видеото да бъде заснето. Майка му се съгласява. 

След като излеза на магистралата, Момчето активира автопилота и увива претеглена лента около волана, за да  изключи предупредителната система. Оттам нататък майка му го заснема със затворени очи и колата, движеща се с висока скорост край преминаващ трафик. Той първо се преструва на заспал на предната седалка, а след това в движение се мести на задната седалка, където си е направил импровизирано легло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
До АнонименНе гледаш в переспектива и съответно не се информираш. Мислиш, че електрическата кола през 2031 ще е същата като тази през 2021.До 2-3 години влизат в производство батерии, които позволяват за 5 мин зареждане да се минат стотина мили. При подходяща инфрастуктура за зареждане може и повече. Също така се работи и върху увеличаване на пробега с едно зареждане.Ако кола се зарежда за 10-20 минути и с едно зареждане минава 1000 километра... Кой балък ще купи пушилник?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47https://youtube/watch?v=LBjp91zqnn8Да ... леко с по 140 ги взима обаче ...
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха - скандинавия, и скандинавия и мандинавия - по малко от 1% карат електрически коли, и от тях единици тесла, има и други марки електрически които са много по добри от тесла, но и без това никой не купува електрички, само яките пичове карат електрик, ха ха, скандинавия...
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една кола от икономичната класа както сега и казват, демек то евтините е класи над този танк който не може и завой да вземе с 40. Пълен въздух, и никой не ги купува колкото и да ги рекламират, само разни заблудени си дават парите.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"а нормалните хора им се смеят."Не знам пич. Явно цяла скандинавия са ненормални, а българите са много напреде ... някак си.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Айо съдиш по Бъългария, много неща ще ти се струват, че не са истина...
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тесла е най-великата кола и Илон е най-великият бизнесмен, но българите са прости комунисти и не могат да го разберат това нещо.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Глупендер ... А това, че сегашнит идрят под 2.4 секунди е нищо, нали? Соигурен съм, че голфа ти правя поне 9... на надолнище. Или това, че 40% от батерията на v3 станция, каквито вече има из скандинавието и Германия, за 15 е нищо, нали. Или че пробега, дори и през зима, за новите модели, вече може да мине 460 км реалн, пак е нищо ....Нищо си ти ...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че са достъпни - достъпни са, не само достъпни, ами ни ги навират, но никой не ги купува, само заблудени обожатели на Илон Мъск, които си мислят, че това е престиж, а нормалните хора им се смеят. Съотношение цена - качество - отчайващо. Дори и богатите хора не я купуват за играчка, защото това нещо като кола не струва.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНо стават все по-евтини и по-достъпни. А някой от изкаванията тук са, като да кажа, че не препоръчвам на хора от чужбина да идват в България, защото има комунизъм и няма интернет ... Вярно е било преди 35 години.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очкаванията за Plaid + са - 2.2 тона седан, 2 секунди от 0-100, 600 мили пробеб.Те очакванията са едно, реалността е друго. Тесла през последните 20 години само очаквания предлагат, и никога няма да им се получи.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танк 4 тона който и 200 километра не може да измине и после трябват 6 часа да се зарежда батерията а и няма къде да го заредиш - не мерси. Толкова години вече нищо ново не могат да предложат, но Илон е хитър, зарибява шаранчетата.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електрическите коли са по малко от 1%. От десетилетия обещават че всички ще карат електрички, но нещо не се получава.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Серизно искам да ти избия зъбките ...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тесла вече 20 години прави революция и от тогава не са мръднали като технологии, само пълнят колата с гаджети да светкат на екрана лудите да се радват, луд на шарено се радва.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой изгледа ли видеото или хората, обвиняващи всички останали в простотия и глупсот, пак коментират?Майка? Каква майка? *** взима колат аи прави маумунджулъци на пътя. Това, че е оцелял да поулбикува видеото, може и да е морално падение за него, но не е провал за Тесла.
29
0
 
2
 
! Отговори
дамн преди 3 години
Това в бегето не ставаНяма маркировки
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лобито е силно ...
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Тесла правят революция в технологиите балканското превъзходно люпи семки и плюе отстрани. Стойте си в средновековието загубени примаатти, пак гласувайте за нискочели престъпници и плащайте винетки за треторазрядни каруцарски пътища. Когато напуснах тоя ккенееф преди 20 години се родих за втори път, но тогава заживях истински живот. Толкова глуупави и слепи същества не може да съществуват, да не се осъзнаят в какъв фарс живеят, ПФУ!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хейтът е силен.Всички тези засплаи зад волана на Тесла, свидетелстват не за това, колко е лоша Тесла, а на това, че системата им работи.А заспи в кола без никаква навигация и помощ - ще си на салата след 3 секнди.И или какво? Искате да ми кажете, че като стане един проблем на милиони и милиони километри, който се отстранява на моемнта от всички останли, трябва да забраним ел. автомобилите? Логика? Ало? ПРедставителите на бизнес парка с по 12000 лева заплата? Помощ?