Българско копие на Lamborghini се продава за $12 145

Той е изградено върху основата на Fiat Coupe
1 мар 2021 19:27, Нели Христова
25
Българско копие на Lamborghini се продава за $12 145

Хиперколата Lamborghini Reventon беше представена на автосалона във Франкфурт през 2007 година и веднага беше обявена за най-бързият и най-скъп "пътнически" автомобил на марката. Доработеният 6,5-литров V12 от модела Murcielago позволяваше ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и максимална скорост от 340 км/ч. Произведени са 21 бройки, като 20 от тях са продадени на клиенти срещу 1 млн. евро всяка, а първата (с маркировка 0/20) се намира в музея на Lamborghini.

Истинските фенове на наследството на Феручио Ламборгини обаче не са склонни да се примирят нито с ограничения тираж, нито с високата цена. Настоящ пример за това е наш сънародник от София, който е превърна стар Fiat Coupe в реплика на Revanton.

Въпреки че каросерията на автомобила е направена от пресован картон и дървесина, а колелата с високопрофилни гуми изглеждат нелепо, авторът явно се е постарал. Машината е получила врати-ножици, отварящи се нагоре, а атмосферният 4-цилиндров двигател на Fiat е поставен между двете оси - точно като на оригинала.

Българският творец обаче явно високо оценява труда си и постигнатият резултат. Той продава колата за 12 145 щатски долара, като цената е за автомобила в настоящия му вид. Предстои машината да бъде вкарана в камера за боядисване, а това означава, че след тази процедура, тя ще струва още по-скъпо.

Още кадри на автомобила може да разгледате на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Това нещо бих го нарекъл "макет на Ламборгини"! Доста висока цена за макет. Иначе става за трошене в каскадите на някой холивудски екшън.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ламборганьо
18
3
 
16
 
! Отговори
Щом за този кашон преди 3 години
искат 12 хил. долара, за моят Трабант трябва да искам 20 хил. Поне подпорите на вратите да смени, какви са тези дървени сопи!? Който я купи, само за курник може да я ползва, никой няма да я узакони. Пак тъпотии в този скапан сайт!
17
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
Знаете ли , че такъв лунен пейзаж няма дори между нивите в Германия
16
2
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Питай в Морган как си озаконяват дървените коли.
15
2
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Както автора, така и автомобила са си нашенски ментета.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ги раздуфките по калниците. Засега. Като завали и ще се появят, все пак е картон и дървесина. След дъжд, идат екстрите.А тая, дет ше се качи у това нещо и ще си мисли че се вози в хиперавтомобил... не ми се мисли какво ще и е психическото състояние когато рабере че се е возила във фиат от картон. хаха
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Картон и дървесина - трабант, с двигател на фиат. Голямо постижение, няма що. Високопрофилни гуми, ако са и Видинки - направо ще избие рибата това творение. Хаххаххха
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По ми е интересно как са я узаконили. :) Как са изчислили здравината на корпуса примерно.:) За съвременните коли все пак има някакви изисквания за защина на хората в купето. Интересно ми е дървесината каква защита предлага и как са я оценили. Добре е, че човекът е направил Ламборджини подобно със собствените си ръце, но не е добре, че са и позволили да се движи по пътищата.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При първия силен вятър и ще остане едно голо скеле. Има да фъркат пласмасите....А и то като го запалиш и бачка като ЗаЗка. Кво ламборгини бре, то смях направо. хаха. Да те е срам да излезеш с това на улицата. Иначе кат се боядиса, по-скъпо ше стане. Аууу хаххаххаха. С гуми втора употреба е, нали? Ай мани ти тая измишльотина :D :D :D Брат, изглежда нелепо, разбираш ли? :D :D
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие пък, айде стига хейт. Дано човека да преметне някой *** кравар и да му я продаде за 20к. Има ли лошо? Вие коментирате вае едно на вас е тръгнал да я продава.
9
1
 
9
 
! Отговори
чичо ви пешо преди 3 години
ибази глюпавата статиЪ чиек.спрете са майнаци, туй не е журналистикЪ
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поп-нитове ако не е ползвал не се брои за истинска българска кола.
7
3
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
То бива тъпотии....
6
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Начее, сяа, ааа, тоо, глей ся, начее... Фактически ние не можем да направим нещо таквози, амаа сме по-велики от човека, успял. Браво бих казал аз и ще повторя-браво!
5
1
 
14
 
! Отговори
малиии преди 3 години
*** от яйца с гуми ...ако я даде за хартия на вторични може да земе некой лев човеку
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си я кара, като е хубава и струва толкова, тая бръкма не става за нищо ако идеш с нея в Русия ще се разпадне на пътя там. Най-добри са руските коли стават за всякакъв терен.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да я продава бързо, че пролетта като почнат валежите тоя картон няма да изкара дълго и съвсем ще и падне цената
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеална е да ходиш в Студенски град да ти се лепят кухи *** всяка вечер. Със сигурност няма да правят разлика с истинското.
1
4
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
За фиат недавам 2 лева, та ако ще и на колело да се воэа