365% ръст на продажбите на нови коли в Китай

Само през февруари са купени 1,46 милиона автомобили
Обновена: 11 мар 2021 15:15 | 11 мар 2021 15:13,
15
365% ръст на продажбите на нови коли в Китай
Снимка: БГНЕС

През февруари продажбите на нови автомобили в Китай нараснаха с цели 364,8% спрямо година по-рано, когато възникналата в страната коронавирусна епидемия доведе до въвеждането на строги ограничителни мерки, включително рестрикции за пътуванията на национално ниво.

Това представлява подем на продажбите в най-големия автомобилен пазар в света за 11-ти пореден месец, тъй като втората по сила глобална икономика успя трайно да се възстанови от коронавирусната криза, след като епидемията от Covid-19 в страната беше поставена до голяма степен под контрол.

Продажбите през миналия месец достигнаха 1,46 милиона броя автомобила, показват данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM), цитирани от Ройтерс.

Редица автомобилните производители, включително компании като Toyota и Geely, отчетоха трицифрен ръст на продажбите през февруари, съобщава БНР.

Производителите на нови енергийни превозни средства (NEV) като произвежданите в страната Nio Inc и Xpeng Inc, както и чуждестранни групи, включително американската Tesla Inc, разширяват производствения си капацитет в Китай, тъй като местните власти насърчават използването на по-екологични превозни средства за намаляване на замърсяването на въздуха.

В рамките на февруари продажбите на нови енергийни превозни средства скочиха с цели 585% спрямо година по-рано, достигайки 110 000 броя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
икономиката на САЩ запада масово фалити няма работа
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ си заминава
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да се продава повече не е хич екологично.
9
2
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Био оръжие: Made in China.Блокираха всички конкурентни икономики.Хибридна война в действие.
8
1
 
5
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
До РЕВОЛЮЦИЯИ там дето слънце не огрява ще ни чипират, пускам брада, коса , ноккти, обличам един кожъх наопъки , един кривак, и хващам гората. *** то май и горите ще чипират, квото е останало....
7
2
 
11
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 3 години
МАСОВИ ПРОТЕСТИ трябва в България СРЕЩУ новите ЕКО СТИКЕРИ и ПРОТИВ ЧИПИРАНЕТО на АВТОМОБИЛИ. Сега чипират колата ви утре ще чипират вас като животни. Ще останете е без права да ползвате автомобилите си хора ако нищо не предприемете.
6
1
 
6
 
! Отговори
НИЕ ДА МУ МИСЛИМ преди 3 години
КАТО НИ НАВРАТ новите еко категории за автомобилите. Дето ще ги чипират с еко стикери да тормозят хората без пари за нови автомобили които струват колкото нови апартаменти у градско.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните умници ,от мързел , от стремеж към повече печалба и от много акъл ,зорлем ги замогнаха китайците - що да не купуват нови коли .
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия по 2 за юан ли им ги продават. А някои викат че Китайците били бедни.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е добра новина за еколозите.
2
2
 
8
 
! Отговори
Си Дци преди 3 години
И си седят но брега на реката и гледат как нашите трупове плуват надолу .
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече всеки китайски комунист може да си купи нова кола!