Кои са типовете шофьори, които са най-големи дразнители на пътя?

Някои от тях са агресивни, други разсеяни
29 мар 2021 17:45, Нели Христова
81
Кои са типовете шофьори, които са най-големи дразнители на пътя?
Снимка: БГНЕС

Мнозина от нас прекарват доста време зад волана на автомобила си, като шофирането може да бъде както доста приятно преживяване, така и доста стресиращо. Второто зависи от условията на движение и, разбира се, от другите шофьорите на пътя. Честно казано, сред тях има хора, които ни изнервят допълнително.

Някои от тях са агресивни, други разсеяни, а трети просто изглеждат не на място. И това допълнително ни изнервя, като може да ни развали настроението дори в един прекрасен ден. Кои са типовете шофьори, които най-много ни дразнят на пътя?

Любителят на телефони

Този шофьор е опасен както за себе си, така и за околните. При това най-застрашаващи безопасността са тези водачи, които непрекъснато пишат съобщения на телефона си. И лошото е, че те самите не го осъзнават и съответно не го признават.

Избухливият

Дори и не си помисляй, да го засечеш на пътя. Той ще вика и ще ви кълне, като вероятно ще спомене и вашите роднини. Може дори да опита физическа саморазправа, ако му се отдаде подобна възможност.

Състезателят

За тези шофьори животът е състезание. Те искат да стигнат първи навсякъде - до магазина, до работата, до училището на децата. Готови са дори да рискуват всичко, само и само да не бъдат изпреварени от някой друг.

Диджеят

Тези шофьори имат озвучителни системи в автомобилите си, които биха били по-подходящи за клуб. Те смятат, че всеки ще оцени музикалния им вкус, когато чуе любимите им мелодии, които обикновено гърмят с пълна сила.

Проблем с паркирането

Проблемите с паркирането са наистина досадни. Можете да загубите доста време, докато чакате някой да намести колата си на паркинга. И това, само защото някой не е отделил няколко часа за да се упражнява и научи.

Възрастният

Повечето от тези шофьори обикновено карат по-бавно от останалите и това също може да ви изнерви. Възрастните водачи понякога стават причина за забавяне на трафика, защото вече не се чувстват уверени зад волана и това кара мнозина да ги мразят.

Неспазващият дистанция

Една от най-досадните категории водачи на пътя. Те искат да се уверят, че шофьорът пред тях знае, че много бързат и карат плътно зад него, без да оставят дистанции. Освен това, искат да знаете, че те могат да шофират бързо, докато вие сте много бавни.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-опсасни са тези които са се качили на големи и скъпи и коли и си мислят, че могат да карат.
29
3
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Да, такива обикновено са ''велики шофьори''.... на прав път и с малко по-висока от средната скорост, според мен стават повече за машинисти !
28
13
 
14
 
! Отговори
До Веско преди 3 години
Напротив - имам! Това не е престъпление, а нарушение! Превишавам скоростта с ясното съзнание, че мога да бъда глобен и съответно съм готов да си платя за нарушението! Шофьора тип олиг*офрен няма право да се изживява като контролен орган и да ограничава движението! Най-лявата лента е за изпреварване и заобикаляне!
27
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Imma hora deto ne znayaat wai wai hade ce imma respekt za nekoi nesta da be si otvaryame plyalnika
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27.Имаш български,смени тази шлокавица...ако не знаеш как, попитай някой..
25
7
 
15
 
! Отговори
Дразнител преди 3 години
Решението е, купете си видеорегистратор и спазвайте закона и разпоредбите. Когато някой нагло дойде да ви бие се обаждате на 112 и като дойде полицията им предавате записа.
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hade da badem dobri da ne si otvRyame ustaa taka ste e po zobre
23
9
 
26
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Най-мразя тия, дето ти се залепват на 1-2м отзад, въпреки че караш със 120 или горница ! Такъв винаги имам желанието да спра и да му натроша празната кра,туна ! А също такива, които изскачат на съвсем малко разстояние пред теб, при това често с по-ниска скорост от твоята, както и престрояващите се без включен навреме мигач !
22
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ycitrli te mu navremeto nekoi gi ycise n zrugooo wai wai ya gi pitaite
21
11
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ХммЕ па, нямаш право да го изпревариш, щом кара с максималната разрешена скорост. Даже и да бързащ!
20
4
 
19
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Най се ядосвам на наглеците.В грешка е,нарушител отвсякъде,но налита и на бой когато му направиш забележка.Някой да даде акъл,такива хора как се озаптяват,без да те вкарват в беля и теб.,.
19
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Abe poznat da ne mue bil instuktor nekoi mosaaa aaa lici si nema kak da go nayci na drugo sammo i ot neggo se pazyat da ne lrade i da opluvva a ne si vijdame kalnite zadnici mai zabravihme ot kade kak dobre ce gi naycihme na vremeto na zanayt ta sega sas nasite kamabi po nasata glava i si mislim ce vpexatlyvame wai wai
18
6
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи има и един друг, не споменат тука туип шеФиори! А именно тия дето само въртя волана! Тез са най-дразнещите! За тях нема знаци нема пътна маркировка нема ограничения в скоростта! И единственото което е естествено за тях е, че си мислят, че са най-дорите шеФиори! Ей тия са най-дразнещите! Инак за споменатите тука дразнещи шеФиори, мога да поспоря дал иа дразнещи или не!
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, на първо място са собствениците на една трибуквена марка коли от Германия (не Dkw). Те твърдо вярват, че марката на колата ги задължава да са "бързи и яростни" и предната седалка ги превръща в тигри/ММА батки а мигачите, разбира се, служат само за украса.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОДЕТЕ ПЕШ БЕ
15
7
 
17
 
! Отговори
26г. стаж преди 3 години
Забравихте селинджърите надошли у Софето през последните 30 години. Карат с превишена скорост, не познават знаците и маркировките, нарушават защото не знаят закона и разпоредбите, то правилник отдавна няма, и като им направиш забележка налитат на бой като у кръчмата на мегданя. Характерно още за тях, е че обичат да паркират където им скимне или спират на средата на пътя за да си лафят. Такива са вече 80% от софиянците "в повече".
14
3
 
18
 
! Отговори
Павка Попандов преди 3 години
Качило се секо на кола и писка!
13
32
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Никъде не прочетох за основната група дразнители на пътя отговорни за смъртта на много хора по пътищата - олиго*френите! Тези, които карат неадекватно бавно за пътната обстановка, престрояват се глупаво, не могат да изпреварват, карат бавно (било то и с максимално допустимата скорост) в най-лявата лента, изживявайки се като контролен орган (щом карам с 80 и това макс. разрешената скорост значи никой няма право да ме изпреварва)! Тези хора убиват! Трябва да бъдат првследва от закона!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 40 години трудов стаж зад волана съм се нагледал на най различни утепани каруцари. Трябва да напиша книга от 1000 страници за да мога да опиша всичко което ми се е случило и съм видял на пътя. Особено фрапиращи са случаите в последните 30 години. След като ни докараха демокрацията стана страшно по пътищата. Куцо кьораво и съкато си накупиха книжки и започна ужаса. Има каруцари които незнаят правилата и не познават знаците. Те са най опасни. Натискат газта и правят най страшните катастрофи.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куцо, кьораво и сакато - шофьоре. Ке се собудите, ама не знам кой ден ке е.