Кои са най-нелепите инциденти с чисто нови автомобили?

Най-бързата катастрофа става за 8 секунди
30 мар 2021 19:00, Нели Христова
6
Кои са най-нелепите инциденти с чисто нови автомобили?
Снимка: Pixabay

Пътно-транспортните произшествия със скъпи и мощни автомобили се случват често, като при някои от тях това става почти веднага след излизането от дилърския център. Тогава шофьорът се опитва да покаже уменията си и тъй като не разполага с такива или пък защото не познава колата, нещата излиза извън контрол.

В следващата подборка са включени 9 такива инцидента, като повечето от тях са с луксозни или скъпи спортни коли. Има обаче и такива с обикновени автомобили, които много трудно могат да бъдат обяснени.

Най-бързата катастрофа

За титлата "най-бърза катастрофа след покупка на нова кола" може да претендира водач от Индия, който се удари в стената на дилърски център със своя чисто нов Volkswagen Polo. Инцидентът се случва само секунди, след като колата потегля, като при него е пострадал и паркирания редом автомобил. Водачът на германската машина се отървава без сериозни наранявания, но колата е сериозно пострадала. На всичко отгоре, индиецът трябва да плати и щетите, нанесени на дилъра.

Rolls-Royce Ghost и каменна стена

Шофьорът на злополучното Polo обаче може да бъде наречен щастливец, тъй като негов сънародник успя да потроши чисто нов Rolls-Royce Ghost веднага след покупката. Той дори не успява да получи регистрационни номера, когато на пътя му се изпречва ниска каменна стена.

По неизвестни причини индиецът не успява да заобиколи препятствието и струващата 1 млн. щатски долара лимузина буквално увисва на стената. Налага се да бъде повикана специална техника, която да свали автомобила, а в "спасителната операция" се включват и свидетели на произшествието.

Lamborghini Huracan срещу миниван

Купено във Великобритания Lamborghini Huracan Spyder катастрофира само 20 минути, след като напусна шоурума. Собственикът му платил 310 000 долара за автомобила, като твърди, че е бил принуден да спре заради внезапно появил се проблем в двигателя. В този момент в суперколата с висока скорост се удря миниван.

Резултатът от инцидента са сериозни увреждания по задната част на италианския автомобил. Неговият водач е получи леки травми и след преглед в болницата е бил освободен за домашно лечение.

Катастрофа след година очакване

Германец платил 360 000 евро за Ferrari F8 Tributo, като чакал за неговата доставка повече от година. Колата най-после пристигнала и мъжът отишъл да я получи от дилъра на Ferrari, след което решил да я изкара на магистралата. Там обаче надценил шофьорските си умения и катастрофирал, като се ударил в бетонен блок край пътя.

В резултат на удара суперколата остава без едно от колелата, след което се удря в преминаващ наблизо микробус. Крайният резултат е напълно унищожено Ferrari. Неговият водач е пострадал леко, но спътникът му е закаран в болница в тежко състояние.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те тази новина е най интересната от събитията на днешния ден
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да караш такъв автомобил не е само въпрос на пари, а на акъл и шофьорски умения.То на нормална кола със хиляда системи е много лесно, ама хората от F1 са почнали от картинг още като малки деца не случайно.
2
1
 
8
 
! Отговори
9 преди 3 години
про*т човек на 580 коня, що е то? Няма мигачи, няма етика, изпреварва като за последно на външен завой непрекъсната линия, номерът му е ТХ ... СО... и т.н.
1
0
 
13
 
! Отговори
Г. Т. преди 3 години
*** Христова и Ния Христова са или сестри близначки, или е един и същи човек!Толкова грешки и то едни и същи!