Сблъсък на минало и бъдеще: "Москвич-402" удари нов Jaguar XJ

Съветската машина трудно ще бъде възстановена
14 апр 2021 16:18, Нели Христова
71
Сблъсък на минало и бъдеще: "Москвич-402" удари нов Jaguar XJ

Каналът MoscowMap публикува снимки на любопитно пътно-транспортно произшествие в Москва, в което са участвали съветски "Москвич-402" и почти нов Jaguar XJ. Двете коли са получили повреди, но шофьорите им не са пострадали, пишат от Automedia.

Катастрофата веднага беше определена като "сблъсък на две епохи", като виновен се оказа водачът на "Москвич-402", който е влязъл в лентата за насрещно движение. Автомобилът от времето на СССР е със смачкана лява страна на бронята, като в тази част на предницата има и други повреди.

Седанът Jaguar XJ, на практика, не е пострадал, което породи и много коментари в социалните мрежи. Повечето хора са учудени, как може "Москвич"-ът да е толкова "стъклен", а в същото време британският модел - толкова здрав. Отбелязва се, че и съветската машина трудно ще бъде възстановена, тъй като за нея резервни части липсват.

Моделът "Москвич-402" се произвежда в Московския завод за малолитражни автомобили (МЗМА), като през периода 1956-1958 година от различни модификации са направени 87 658 бройки. Машината е оборудвана с 1,2-литров мотор с 35 к.с., който се съчетава с 3-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост е 105 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москвич наш каран от бонадясъл алкаш.
40
10
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Преди около 40 години близо до Слънчев бряг се удариха Мерцедес и Запорожец.Мерцедесът беше с разбита предница, а пътниците в него здрави.Запорожецът дори не беше одраскан, но шофьорът беше целия в кръв.
39
5
 
14
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Това важи за тежки удари. За по-леките бронята пруижинира или се троши, макар и външно да не личи.Тоя с ягуара ще сменя броня със сигурност. При челен удар тея в москвето нямат шанс.Позната катастрофира челно, тя с Ауди А6, насреща бус Пежо. И 2та със 70 км/час, но шофьора на буса се разсеял с телефона и влязал в насрещното. Тя се появи същия ден на работа, тоя от буса едва оцеля. МПСтата- тоталка естествено. Сега тя пак е с А6
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смяната на компютъра на ягуара ще струва поне 60 бона.
37
2
 
18
 
! Отговори
Автотекенеджия преди 3 години
Абе някой от тук пишещите философи да му се е случвало да удари куче, заек, фазан с новата си кола? Не Московец, а животинче?И тогава да обяснява колко му е 'здрава' колата...
36
3
 
18
 
! Отговори
Нищо странно... преди 3 години
Москвича е кола на 60+ години... какво има да се изненадваме? Дори да е била по-здрава при производство... времето не прощава на нищо и никого.
35
3
 
22
 
! Отговори
До УжасТ преди 3 години
Много бъркаш! Новите коли са по сигурни - така е, но не са по здрави! Дори са направени нарочно да се 'смачкват' - защото това поема енергията на удара и запазва хората в купето.Докато Москвето (ако бе ново) нямаше да се смачка - но хората вътре щяха да имат сериозни травми, а тези в новата кола - щяха да имат нагънати ламарини и лека уплаха.
34
5
 
15
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Хахаха. Вярно е.Трима японци гледат МАЗ на руски път, чудят се и си говорят:- Еееее, какво ли няма да измислят тия руснаци, само и само да не построят пътища.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 по катастрофите виждаме кой лети с 200, кой се забива в спрели на светофар, не, не са таратайките наркоманчо.
32
5
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Факт. Мен най-ме притесняват водачи на дърти коочини и жени в малки колички. Тея са най-опасните на пътя.Не броя лошо гледащите в разни голфове и БМВта. Те са отделна порода убийци на пътя.
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Части за москвичи има във всяка железария- то пирони, тел, малко гипс, боичка и го правиш да изглежда по-добре от нов. Защо да не може да се оправи?
30
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената ии състоянието на един автомобил до голяма степен дават представа и за собственика му.Видите ли някой с таратайка бъдете внимателни, защото в 99% от случаите шофьора в нея вероятно е абсолютен карък и неудачник....Такива хора не пазят себе и още по-малко другите участници в движението.
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за този москвич не знам, обаче един познат си купи москвич алеко за 120 лв:), запазен и нарочно не го прехвърли, а го държеше с шуменската регистрация. кара го по работа в големия град и го питам - как се оправяш, а той се хили дяволито и вика - много ме пазят по кръстовищата, много. особено ония, дето фара им е по 500 лв бройката :)
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като гледам едва са се подпрели. Джугана е ударен странично с предницата на другия. Така е и с яйцата по великден, ако удариш странично печелиш, но това е хитруване. Статията изглежда е поредната плоска пропаганда. Да се чудиш кой ходи да вземе снимка от телеграм канал и да пише глупости по нея.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22"От прочетеното по-долу става ясно, че *** все още си мисли, че здравината на колата се определя от дебелина на ламарината"Ми, пасва, кво?Техническите познания на повечето тук са на нивото на познанията по медицина, икономика, право, и т.н. т.е. КИБИЦИ
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със същия модел москвич преди 37 години блъснах два казана на един завой в махалата, а на москвича му нямаше нищо! Не ми се вярва пластмасовата броня на ягуара да издържи никелираната желязна броня на москвича!
25
5
 
5
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
Стана ли ви зелето?
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма части за Москвето.
23
4
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Колко вица има такива :):):)Къде е дресьорът ... на делфините,пингвините, оппа, треньорът на "тюлените" ?!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От прочетеното по-долу става ясно, че *** все още си мисли, че здравината на колата се определя от дебелина на ламарината