Сблъсък на минало и бъдеще: "Москвич-402" удари нов Jaguar XJ

Съветската машина трудно ще бъде възстановена
14 апр 2021 16:18, Нели Христова
71
Сблъсък на минало и бъдеще: "Москвич-402" удари нов Jaguar XJ

Каналът MoscowMap публикува снимки на любопитно пътно-транспортно произшествие в Москва, в което са участвали съветски "Москвич-402" и почти нов Jaguar XJ. Двете коли са получили повреди, но шофьорите им не са пострадали, пишат от Automedia.

Катастрофата веднага беше определена като "сблъсък на две епохи", като виновен се оказа водачът на "Москвич-402", който е влязъл в лентата за насрещно движение. Автомобилът от времето на СССР е със смачкана лява страна на бронята, като в тази част на предницата има и други повреди.

Седанът Jaguar XJ, на практика, не е пострадал, което породи и много коментари в социалните мрежи. Повечето хора са учудени, как може "Москвич"-ът да е толкова "стъклен", а в същото време британският модел - толкова здрав. Отбелязва се, че и съветската машина трудно ще бъде възстановена, тъй като за нея резервни части липсват.

Моделът "Москвич-402" се произвежда в Московския завод за малолитражни автомобили (МЗМА), като през периода 1956-1958 година от различни модификации са направени 87 658 бройки. Машината е оборудвана с 1,2-литров мотор с 35 к.с., който се съчетава с 3-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост е 105 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости най-спокойно Москвича може да бъде възстановен въпроса е, че цената за ремонта ще е космическа за такъв автомобил.
20
5
 
12
 
! Отговори
УжасТ преди 3 години
До минувачНищо "нямаше да вземе", щото дебелината на ламарините има много малко общо с това колко ще се смачкат. Общо има това как са проектирани краш зоните и други такива неща, които при старите автомобили са много зле, а при новите - много добре.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква мъpша слага минуси!
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук с фалшивата гордост, че "московеца е направен от претопени немски каски" и затова е много здрав.
17
8
 
12
 
! Отговори
УжасТ преди 3 години
До ВкТВ интерес на истината, за смачкването на 60 годишен автомобил при сблъсъка няма значение дали е западен или източен: и в двата случая, проблема е в това, че новите коли са просто в пъти поздрави, така са проектирани.Забавна случка е, но става само за бъзик, нищо друго.Но, че руските таралясници и като нови нищо не стааваше от тях е вярно.
16
11
 
9
 
! Отговори
минувач преди 3 години
глупава статия. Кола на 60 години се е срещнала (може би) с кола на 10. Дори Москвича да е седял в гараж през цялото време ( а от снимката не изглежда да е така) - корозията и остаряването са си взели 'техното'. Ако беше нов Москвича с неговата ламарина от 1.4 мм - щеше да вземе 'здравето' на новата кола.
15
7
 
8
 
! Отговори
Чико преди 3 години
Аз пък не виждам Джага нещо да го е притеснило, докато руското клеясало возило като че ли ще се разпадне.
14
7
 
7
 
! Отговори
Мискинин и серсемин преди 3 години
Не бих искал да съм на мястото на дъртака шофирал дарака ,дупе да му е яко сега само боята на ягуара струва 1300 евро. Да не говорим за други щети. Мускала антика антика колко да е антика най-много да струва 2-3000 евро и то ако е в отлично състояние!
13
3
 
10
 
! Отговори
преден десен преди 3 години
Тоя Москвич знае ли къде е ляво.
12
15
 
9
 
! Отговори
ВкТ преди 3 години
Западна кола на годините на този Москвич ще струва шест цифрена сума най малко и ще блести. Тази руска изгнила ламарина, която дори и при излизането си от завода трудно би могло да се нарече ***, а по скоро каруца, трябва кротко да си ръждясва да се топи във нечий буренясал двор, покрита с избледнял брезент на дупки. Какво прави това нещо на улицата???
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Русофилите сте известни с развинтеното въображение, което имате.
10
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имало никакъв удар между двата автомобила! Просто москвича е бил ударен и им е хрумнало двата автомобила да ги поставят един срещу друг и да ги снимат! Ако се ударят двата автомобила москвето щеше да влезе до стъклото на този пластмасов Ягуарски звяр!
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 1естествено. Новото си е ново, но нали требе да въздишат по великото съвецко производство. А снимката си показва както си е- Москвича за скрап.
8
9
 
22
 
! Отговори
УжасТ преди 3 години
Съсипахте реномето на елитната руска автомобилна индустрия.
7
18
 
21
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
За *** балкански всяка нова кола е еднодневка. Той не осъзнава, че нормалните хора караме една кола от магазина 2-3 години и сменяме за следващия модел и изобщо не ни интересува дали е здрава или не. От сума години карам само нови коли и нито един път не съм бил в сервиз за друго, освен обслужване. Всъщност, да караш нова кола е по-евтино, отколкото си мислите. А този Jag от снимката е на 12 години. Далеч е от нов. Отделен въпрос е, че е много по-безопасен от каквото и да е руско.
6
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се, как ли ще изглежда този Ягуар след 60+ години експлоатация.
5
5
 
19
 
! Отговори
огледален свят преди 3 години
''Автомобилът от времето на СССР е със смачкана лява страна на бронята''-----А на фотото е от ДЯСНАТА страна!
4
10
 
20
 
! Отговори
Когато преди 3 години
една западна кола издържи по руските пътища 64 г. да дойдат да ми се обадят!
3
9
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Така като гледам бая си кьорав.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер нов Jaguar, да. На има-няма 10 години.