Дамите се грижат по-добре за автомобилите си?

Те не извършват сами ремонти, но планират посещения в сервиза
26 апр 2021 18:49, Нели Христова
24
Дамите се грижат по-добре за автомобилите си?
Снимка: Pixabay

Жените се грижат по-добре за автомобилите си, твърдят резултатите от проучване, проведено от международната верига Fit Service. В него са участвали над 6000 шофьори и около хиляда служители на автомобилни сервизи, и е използвана база данни с над милион сервизни поръчки, най-вече в Русия и още няколко държави в Източна Европа.

Както може да се очаква, изследването сочи, че твърде малко жени извършват сами някаква част от поддръжката на автомобила си. Но пък дамите са по-склонни да планират авансово сервизните посещения, пишат от Automedia.

Изследването показва, че през 2020 година жените са похарчили средно еквивалента на 153 евро за поддръжка на автомобила си, докато мъжете-собственици харчат по-малко - средно по 137 евро. Разликата е над 10%.

Освен това данните показват, че дамите обикновено планират и заделят средствата за поддръжка авансово, докато при мъжете по-често разходите идват изненадващо и се покриват някак от текущия бюджет.

Има и още една съществена разлика между двата пола, що се отнася до поддръжката. Мъжете са много по-склонни да купуват непроверени технически течности и резервни части от съмнителни магазинчета или през познати. Това идва от по-голямата им самоувереност и мнение, че разбират достатъчно, за да разчитат на собствената си преценка. Статистически обаче такъв подход по-често води до непланови ремонти, твърдят авторите на проучването на базата на данните за един милион сервизни поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Скъпи, в карбуратора на колата има вода!""Е, как бе, скъпа, разбра, след като ти даже не знаеш какво карбуратор?""Ами защото без dа искам вместо напред тръгнах назад и цялата кола потъна в басейна!"
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла-бла, просто мъжете по-малко развалят колите.
11
0
 
3
 
! Отговори
Морския преди 2 години
Ха ха, де да беше вярно.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната преведена статия, неприложима за условията в България!Нелито трябва да си оправдае заплатата!
9
0
 
6
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Обръщат се към официален сервиз, ако има кой да им плати сметката. С малки изключения болшинство не знаят нищо за колата която управляват, а какви писури са само те си знаят...Трудно могат да преценяват ситуации, независимо че може да са добри шофьори. Хаде да спра до тук....
8
1
 
2
 
! Отговори
Мърррр преди 2 години
Хаха, а пък аз като жена влизам в магазина за авточати, взимам си едни обикновенни чистачки за 8 лева, усмихвам се на момчетата и те ми ги сменят, щото нали съм жена и глупава, ама накрая колата е добре обгрижена :). Течността за чистачки си я доливам сама извинявай, ама ако и това не си научил жена ти как се прави ми проблема си е в теб...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На жена ми и взеха 65 лева за смяна на чистачки в сервиз, които по бензиностанциите са 20 лева, щот и били доляли течност за чистачки. Понеже за мен тая процедура ще струва 30 лева, да, излиза че тя се грижи по-добре за колата си.
6
1
 
10
 
! Отговори
Шефиор преди 2 години
Да бе! Даже знаят откйде се сипва бензин в дизелов двигател.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грижа се дотолкова,че ако забележа нещо нередно,веднага информирам мъжа ми.Това не ми е едновремешния Москвич,дето и през локва да минеш и загасне да знам какво да направя.И стъкло ми е падало и съм го оправяла.Ама сега и едно бушонче да гръмне,оди да се чудиш какво е станало. Светне ли нещо по таблото,пак същата работа.Иначе се ослушвам за неспециф.шумове, прекалено друсане и такива работи.Ако той може го оправя,ако не - сервиз.Те такава е грижата на жените за колите.*** па двигател не съм скапв
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да те умеят да галят да ду.ват да сму.кат и ред други работи. Затова автомобилите им са винаги усмихнати и задоволени. Нито един техен автомобил не е на самозадоволяване за разлика от мъжете.
3
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Имам приятел в център за ремонт и смяна на гуми и лично той ми е казвал, че жените са много по-големи мундари от мъжете.Колите им са забатачени и като хигиена и като техническа изправнист.Така, че няма нужда от подобни констатации в полза на жените!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! Потвърждавам моята жена ми се обажда един ден с треперещ глас Аз кво има *** споко, Тя измих колата хц... АзТова за рев ли е *** сега хубаво си направила къде я изми Тя в перловската река. Тамън ще ми купиш нова кола, но не втора ръка, а нова от завода.
1
0
 
15
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Хахахахаха, всеки е виждал дамска *** и мъжки храм, сътворен в автомобил. Според производителите, дамите се грижат по-добре за автомобилите се, защото за най-малкото нещо се обръщат към оторизирания сервиз, който им предоставя услуги на цена 10 пъти над тази, която човек би платил ако сам се погрижи за колата си. Аре моля ви!