Врагове на е-колите в Германия тъпчат зарядни станции с кайма

В последно време има ръст на вандалските прояви
5 май 2021 19:29, Нели Христова
42
Врагове на е-колите в Германия тъпчат зарядни станции с кайма

Разпространението на електромобилите поражда нови и нови случаи на вандализъм, от който често страдат зарядните станции. Един от последните случаи е от Мюнхен, като той прави впечатление с изобретателността на извършителите - те са натъпкали терминала за зареждане със сурова кайма, съобщават от Automedia.

Заради повредите по станцията се е наложило да бъдат заменени електрическите щепсели, съобщават градските власти. И допълват, че извършителите се издирват, но засега тяхната самоличност все още не е установена.

Заради начина на увреждане на терминала се предполага, че това не са били просто хулигани, а противници на електрическите превозни средства. Управата на Мюнхен съобщава, че в последно време се отчита ръст на вандалските атаки срещу зарядни станции, но като цяло такива случаи в столицата на Бавария са сравнително малко - 3% срещу 17% средно за Германия.

Впрочем, с агресивни действия се сблъскват не само собствениците на електромобили в Европа, но и тези от другата страна на Атлантическия океан. Все по-често в новините влизат случаи, при които собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене блокират зарядни станции на Tesla в САЩ. Чести са и атаките, при които голям дизелов пикап или всъдеход застава пред кола на ток и избълва от ауспуха си огромно количество дим и сажди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от цакащите минуси знаели как се добива Литият за батериите на ел.колите. Ако знаете пишете. Пишете и ако незнаете. А след това ще ви дам подробности за добива и по колко питена вода се изразходва за добиването му от дупките в земята. Ще ви кажа и как се унищожава природата само за производството на една батерия.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9И какво им готвят?Да не зависят от нефта? Да имат чиста планета?Или да ти слушаме тттъъъъпотиите?
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът полудя
6
22
 
35
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Светът се събуди. Сега разрушите всички мобилни антени, после интернет кабелите, после изхвърлете и счупете всички телефони и компютри. Най-накрая подпалят всички автомобили и да се върнем към природата. Искам да видя как някакви програмистчета ще ми се хвалят колко пари взимат докато орат нивата ми. Ох кеф. Светът се събуди.
5
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са от ИТН.
4
5
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
gluposti pak pisemmm sladis nekoi sami se odmlaskvat dorii i ne se osestat kak go pravyat
3
8
 
27
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Голфич диэел форевър.......Кайма эа Мъск и играчките му
2
10
 
18
 
! Отговори
Striker преди 2 години
На-вероятно от лоялни фенове на Гоуфо и Соцваген, хахах! А и нали концернът произвежда месни продукти, та ето ти ги пт къде са! :)))
1
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що с кайма? С монтажна пяна ще стане по-здраво.