Русия стартира серийното производство на лимузината на Путин

Началната цена за базов модел ще бъде около 245 000 долара
31 май 2021 19:20, Нели Христова
106
Русия стартира серийното производство на лимузината на Путин
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин на практика взе участие в церемонията по откриването на стартирането на серийно производство на луксозни автомобили в Русия, наречено "Аурус".

Началната цена за базов модел ще бъде около 245 000 долара. Производството на луксозната лимузина ще се извършва в завода на Ford Sollers в Русия със 70% от автомобилните компоненти, произведени в страната от местни доставчици. Ford Sollers е съвместно предприятие между американския производител на автомобили Ford и руския Sollers, създаден през 2011 г.

"Очаквам серийното производство на автомобили "Аурус" да засили присъствието на руски автомобили на международния пазар и да предостави възможност за увеличаване на износа на високи технологии. Това е добър шанс за тях да овладеят нови технологии и да получат допълнителни поръчки", каза Путин.

Очаква се доставките да започнат през юни предимно за клиенти от Близкия изток. Обединените арабски емирства вече са направили поръчка за 30 бронирани превозни средства "Аурус" за правителствени и президентски цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Ганев преди 2 години
Докато не направят комби няма да си купя!Седаните не ми харесват.
70
0
 
0
 
! Отговори
Сакса преди 2 години
Приказката за лисицата и гроздето е много показателна. За три години напред лимузините са продадени на шейхове олигарси и други за които чукането е всекидневие а не ръчна работа, както за 80% от вас собственици на 20г. Голфове.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е 1 към 1 ролс ройс! Тея пък 1 нещо нямат тяхно измислено значи! Ладата фиат, зазове мазове са като старите импала! Всичко е кражба при тея хора!
68
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До ПомнещАбе помним и друга версия. Че французите си взеха лиценза защото тарикатите решиха да изнасят с нашата марка колите в Близкия Изток и да конкурират оригинала. И всъщност само се сглобяваха в Пловдив.
67
0
 
1
 
! Отговори
24 часа преди 2 години
Нали има санкции ! Къффф Форддд
66
0
 
1
 
! Отговори
Бузов преди 2 години
Черепа и Шиши ще ги купуват че са под санкции и на всеки който прави бизнес с тях ако има бизнес в USA ще плати глоба $250000 на сделка.А това са повечето реномирани производители така че забрави.
65
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Въпросът е при тея коли бронята интегрирана ли е в конструкцията или всичко се слага допълнително. Ако е интегрирана(което е рядкост) биха могли да намерят ниша на пазара. Иначе трудна(по-скоро невъзможна) работа при силната конкуренция на тоя пазар.
64
1
 
9
 
! Отговори
Брончо преди 2 години
Дааа, спортния модел на т34 излезе на пазара рестайлиран
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко направено от тея допотопи буди смях и сочене с пръсти. Заслужават света да им се присмива на тея при мати. Те един тостер не могат да направят, на лимузина се хвърлят. Да не говорим че всичко е на 100% крадено, пак.
62
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Гавра с труп.!.
61
1
 
1
 
! Отговори
FMC преди 2 години
А е, славянин, щото пък всеки англичанин с достойните си доходи може да си купи Ролс Ройс :) Та там дори най-продаваната кола е Форд Фиеста, дето всеки бължарин може да си купи.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците съвсем изкукуригаха.Не им ли е ясно че с такива новини стават за смях.
59
1
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Помня някъде в Северозападна България навремето действително имаше завод или цех за каруци-талиги за коне.Беха много яки.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук един пише за италиЯнски майстори и Чехов,който бил казал,че руските църкви са най-грозни в света!? Руските църкви са във византийски стил и са много красиви,както и българските! Църквата в Шипка поне да беше видял...
57
23
 
20
 
! Отговори
Антисорос преди 2 години
До Анонимен 53- смешно е хора които живеят в страна,която не може и един електромотор да произвежда да плюват по Русия и си показател за това колко ти е умствения багаж. Когато България започне да произвежда автомобили,тогава отивай да се пъчиш на Русия. А и ти казаха в статията,че имат вече поръчани 30 броя за Саудитска арабия. България колко автомобила има поръчани за Саудитска арабия???
56
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''Очаквам серийното производство на автомобили "Аурус" да засили присъствието на руски автомобили на международния пазар и да предостави възможност за увеличаване на износа на високи технологии. Това е добър шанс за тях да овладеят нови технологии и да получат допълнителни поръчки", каза Путин."Ха-Ха-Ха-Ха....*** да вземе да си приема лекарствата, че се излага....
55
4
 
9
 
! Отговори
Гледах клипа преди 2 години
На един руски блогър от шоурума на тази колаПародия , не лимузинаМогли да поне за рекламната бройка да се постараятОставили са си ръцетеБуквалноМного провали им се насъбраха
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
56, тъ пак о, ти чете ли статията??? Или само ти плащат да пишеш глупости
53
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Серията от два автомобила ли ще е? Един за Путин и един за Лукашенко.
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52Това ли е опорката?Щото България не можела дори каруци да построи, значи россията била много велика?