Рецептата Dnes: Печена паста с наденица и моцарела

Италианска кухня
25 юли 2021 08:58, Илияна Николова
10
Рецептата Dnes: Печена паста с наденица и моцарела
Снимка: istock

Продукти:

350 г паста
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица пресован чесън
1 глава лук, нарязана
½ чаена лъжица сол
350 г наденица, нарязана
2 домата, нарязани
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
125 мл вода
120 г моцарела или кашкавал, настъргани
1 супена лъжица сушен босилек
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.
 
Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври. След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене.
 
Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пернишка паста
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Аму по-добре е, да ти кажа.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 - Май си мусака та и не се обяснявай
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зехтин И олио??!?!
2
5
 
1
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Не разбрах защо да я запичам след цялото гърчене с приготвянето на соса.
1
5
 
5
 
! Отговори
Рамбо силек преди 2 години
Ако нямате хляб, яжте печени пасти с наденица и моцарела.