Ще изкупи ли българинът наводнените коли от Западна Европа?

При покупка да се използва компютърна диагностика, съветват експерти
28 юли 2021 22:15, Анисия Иванова
77
Ще изкупи ли българинът наводнените коли от Западна Европа?
Снимка: БГНЕС

Наводненията в Германия, Италия, Белгия и други държави от Западна Европа нанесоха сериозни щети на голям брой автомобили, някои от които бяха напълно унищожени.

Много от пострадалите от бедствията превозните средства съвсем скоро ще се появят на пазарите в Източна Европа, прогнозират експерти.

Още по темата

Заради проблема с чиповете производството на нови автомобили намалява, а това води до търсене на употребявани коли, особено такива на по-малка възраст.

Купувачите трябва да бъдат внимателни, тъй като се очаква търговците да се възползват и да се сдобият с "удавени" коли, които ще бъдат възстановени възможно най-бързо и ще бъдат пуснати на пазара. Най-добре е при покупка на кола да се използва компютърна диагностика, съветват експерти

Повече по темата четете в Automedia.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
5
 
! Отговори
До Добре преди 2 години
Има някаква логика в коментара ти, но мислил си си в посоката, че ако купиш за 2500 ще ти останат 5000 лв. да я "стегнеш" Сега ако бюджета ти е 12000 и купиш за 7, ок, но няма гаранция, дори и с тюв, че после няма да има нещо за ремонт. Все пак не е от магазина...
47
4
 
29
 
! Отговори
Курник преди 2 години
Е що за въпрос ? *** точно такива ги търси по евтинки. Така или иначе ще има премахване на катализатора и дпфа. Следва ремап, дино стенд и в лвата лента към Слънчака къси дълги къси дълги гааааас. Родната идилия в две изречения.
46
4
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
""""Много от пострадалите от бедствията превозните средства съвсем скоро ще се появят на пазарите в Източна Европа"""" Е, не е нужно да си експерт,за да разбереш това. В началото на нашият безкраен,демократичен и неолиберален преход ,всички коли ,които се внасяха от Германия, бяха на възрастни госпожи,които не са ги използували ,но винаги са били в топъл гараж
45
1
 
22
 
! Отговори
Добре 2 преди 2 години
За износ и то с предпочитане Източна Европа. С две думи - търгаша купува на автовоз такива бок.луци няколко за по 500 Евро. Напудря ги тука, реално няма никаква идея в какво състояние са. Пуска ги на 3к лв и сваля Велико душно 500лв после. По 1000лв от кола за скраб печалба. Българинът купува реално опасна за каране кола, с незнайно какви проблеми. Та аз реших за себе си - ще си внеса такава с TUV и ще излезе не 3.5к лв а 7к лв. Но ще е нещо читаво и няма да им пълна гушите на измамниците.
44
3
 
23
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Имам следният казус - харесах си един вид Ван за семейството да се возим. В Бг са нов внос, идеално състояние и тн глупости по 3к лв. Влизам в мобилето.де - читава с TUV под 2.5к Евро няма. Джамбазина не иска и да чуе за оглед при майстор - перфектна била, какво да й се гледа и тн. Приказки за наивници. Много ви моля - не купувайте тоталните к.енефи от Бг. Естествено видях и за по 500 - 700 Евро същите коли в Германия. Звъня на германеца - той ми се смее - пълна е с проблеми и за това са само..
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам Нова и се убеждавам че водещата е неадекватна. Идея няма какво говори. Репортаж от Пловдив, където пиян се блъска в дюнерджийница. Пострадали няма и водещата коментира: "За СЪЖАЛЕНИЕ с щастлив край". Съжалява че няма блъснати и убити хора ли какво?!?!?! Поколенията след 90-та година са тотал щета. Както казва Асан - андибул морков е положението.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изкупи ли българинът наводнените коли от Западна Европа?----------МИИИ МАЛКО НАМИРИСВАТ АМА КВО ТОЛКОЗ
41
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Достъп ще имат турските, арабските и прочее автосервизи, защото от години с тази *** работа там се занимава Хасан, а не Ханс! Застрахователите ползват услугите на местните пунктове за скрап / а там пак е Хасан, а не Ханс /, а влезе ли веднъж удавеното возило в двора на такъв пункт обират чарковете подходящи за местния пазар "секънд хенд" от тези които са наистина "тотал щета"! Препрограмиране на бордови компютри е вече детска игра - има много такива магьосници!
40
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До анонимен 43 Грешка : караци - капаци!
39
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Ще оправят стъклата и тенекиите на колите очукани от градушката вчера в Северна Италия! Но първо застрахователите ще ги отпишат като тотал щета! Ще им сменят очуканите караци, калници, ще сменят стъклата, ще ги понапудрят и готово! Сигурно ще има много коли с реални малко навъртяни километри! И заповядайте на новия внос!
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ги изкупи,и ще ви поясня защо! Удавената кола се нуждае от обслужване и подновяване в ,,дилъра'',а това е много скъпо.В България няма да ги вкарат развалени,защото няма кой да ги поправи,а също и да им зареди нужният софтуер.Българският автоджамбазин/измамник освен с връщане на километража,от друго пара не може да направи.Има и втора точка: всички удавени коли ще бъдат прибрани от иншуранс-компаниите,които ще ги изпратят директно в доменните пещи за претопяване.*** няма да има достъп
37
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука големи разбирачи, яко плюят по собствения си народ и себе си хахах я по-ведро, бе, депресари
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бобокови да ги внесат накуп за по-евтино.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...дали и на тях ще им връщат килотража? Е така, по навик.
34
0
 
20
 
! Отговори
монтьорче преди 2 години
нема и да знаят че са от наводнените :)
33
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да не ги изкупи къде мислите че ще отидат токсичните отпадъци и пластмасите за горене? у нашите тецове къде. китай отдавна не приема боключките на свръхконсумиращият гут менш зелен поучаващ некорумпиран европеец и той ко да прави айде към бугарищаня, да им тровим водичката, почвите, въздуха, важно е че завода на бе ем ве работи без отпадъци.... това са дойчистанците. жалко че руснаците не са ги избили до последното немско псе.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чаа пъ тоуку а сме простий?!? Може..
31
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето коли след наводнение са така намачкани, че дори тука в България отиват директно за вторични суровини.
30
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Като за бг заплати са супер.. Асан нема мангизи за нова кола :)))
29
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Като топъл хляб 500 евро парчето