Кои са най-крехките елементи в един автомобил?

Няма нищо по-капризно в колата от панелите на каросерията
20 фев 2022 15:58, Нели Христова
15
Кои са най-крехките елементи в един автомобил?
Снимка: Pixabay

Може да звучи изненадващо за някои, но автомобилът, подобно на човека, е доста крехък. Едно невнимателно движение и щетите са сериозни. А сложните устройства, които се поставят на колите през последните години, само усложняват положението. И все пак някои детайли са по-податливи на увреждане от други.

Като цяло, ако искате да нанесете леки щети по едно кола, няма нужда да проявявате кой знае какво въображение. Автомобилът е уязвим на много места – можете да пробиете гумите с нож, да счупите чистачките или да огънете антената. В случая обаче ще стане дума за елементи, които лесно се повредят с едно произволно движение.

Панели от каросерията

Вероятно всеки шофьор ще се съгласи - няма нищо по-капризно в колата от панелите на каросерията и тяхното боядисване. На някои места металът е толкова мек, че дори лек удар оставя вдлъбнатини. А какво да кажем за боята, която сякаш е направена да привлича драскотини, стружки, пукнатини. Така че с каросерията или по-точно с някои нейни детайли трябва да се внимава.

Стъкло

За това също не се необходими кой знае какви усилия. Силен удар с юмрук може да счупи дори предното стъкло, което би трябвало да е по-здраво. Малки камъчета, разпръснати на пътя, или твърд и тежък предмет, хвърлен през прозореца на многоетажна сграда, ще свършат същата работа работа.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 т ъ п на 91гр Горният текст е своеобразен връх в неказването на нищо полезно, но пък минаващо за отделна статия! Даже в зодиите и таро картите може да се открие нещо, а тука се пуля 5 минути какво е панел? Калник ли е, врата ли е, нещо пластмасово ли е..?. . . . . Не бе братчед, панелките дето сички се тъпчем вътре, така е и с колите сички се тъпчем вътре!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 *** на 91гр Горният текст е своеобразен връх в неказването на нищо полезно, но пък минаващо за отделна статия! Даже в зодиите и таро картите може да се открие нещо, а тука се пуля 5 минути какво е панел? Калник ли е, врата ли е, нещо пластмасово ли е..?. . . . . Не бе братчед, панелките дето сички се тъпчем вътре, така е и с колите сички се тъпчем вътре!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пасажерите
10
0
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Абе не давайте акъл на вандалите, те и без това нанасят много щети по автомобилите на невинни хора.
9
0
 
8
 
! Отговори
bumper преди 2 години
Най-крехките елементи в един автомобил са хетересексуалната репутация на водача и еърбеците и маникюра на водачката, докато си гледат в телефоня и карат.
8
13
 
1
 
! Отговори
шофер преди 2 години
Източните лагерници направени от станиол и кенчета кока-кола го имат този проблем безспорно. Една лешникова градушка имогъва ламарините и праща буталата в картера. Нито един германски автомобил няма такъв проблем. Кеф ти ГеТе, ГеТеИ, М пакет, АМГ, ЕрЕс куаттро, ГеЕсИ или ЕсТе - яки коли!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огледала и стоповете се чупят лесно, след това са вратите. Ако някой сто килограмов индивид се увисне на тях, те сдават багажа.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Силен удар с юмрук може да счупи дори предното стъкло" поредната безсмислена статия. Чакам авторката на публикацията да се пробва, а ако не върже с юмрук, я приканвам да пробва с глава.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък сънувах , че са ми откраднали 12 автомобила през годините , някои от които току що закупени , луксозни и нерегистрирани. Някои по евтини от по 4 - 5 000 лв.Паркирани пред блока и изчезнали. И за нито една не съм пускал сигнал за кражба в полицията. Какво означава тоя сън.
4
3
 
19
 
! Отговори
Топ сервиз преди 2 години
Най големия и често срещан проблем е с течността на мигачите. На почти всяка кола тази течност липсва защото е изтекла и хората не я сменят редовно и от там вече се разбиват и лагерите на гърнето и почват да дрънчат гумичките на предните носачи.
3
1
 
21
 
! Отговори
тъп на 91гр преди 2 години
Горният текст е своеобразен връх в неказването на нищо полезно, но пък минаващо за отделна статия! Даже в зодиите и таро картите може да се открие нещо, а тука се пуля 5 минути какво е панел? Калник ли е, врата ли е, нещо пластмасово ли е..?
2
5
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Най-крехките части на автомобила са съединителя, скоростната кутия и ангренажния ремък или верига. Смяната на съединител струва цяло състояние хиляди левове дори за евтин автомобил. Скоростната кутия се поврежда изключително лесно, започва да скърца или сама да изключва от скорост, ако не се внимава и може да струва повече от двигателя да се смени за някои модели автоматици.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предното стъкло да се счупи с юмрук??? Даже и Брус Лий едва ли може да го направи.