Какво се случва когато компютърът на Tesla замръзне при 130 км/ч?

Единствената утеха за водача е, че спирачката работи
17 апр 2022 18:45, Нели Христова
44
Какво се случва когато компютърът на Tesla замръзне при 130 км/ч?
Снимка: БГНЕС

Съвременните автомобили все повече се превръщат в компютри и съответно имат същите проблеми. Това се потвърждава и от разказа на Хавиер Родригес, който е собственик на Tesla Model 3 и е имал доста неприятно преживяване по време на пътуване по магистрала в Южна Калифорния, пишат от Automedia.

„При скорост от 130 км/ч всички системи на електромобила просто забиха. Първо усетих топлина в салона, като се появи и странна миризма. След това екранът на медийната система просто замръзна. Бутоните и превключвателите не реагираха на докосване, като беше невъзможно да се включат нито мигачите, нито аварийните светлини. Педалът на газта също не реагираше“, разказва Родригес.

Единствената утеха за водача е, че спирачката работи, но той не намалява скоростта, тъй като се притеснява, че електромобилът му може да спре насред магистралата. В крайна сметка Родригес успява да напусне скоростния път, а екип на „Пътна помощ“ откарва колата в сервиз.

Проблемът бързо е разрешен с просто рестартиране, както обикновено се случва с компютрите и смартфоните. От сервиза са обяснили на собственика, че е открит проблем с контакта в порта за зареждане, което е довело до изключване на системата за преобразуване на енергия за защита на бордовите компоненти по време на шофиране. Родригес обаче не приема това обяснение и се притеснява, че случаят може да се повтори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се случва, когато компютърът на Теслата замръзне при 130 км/час - първо си казваш Ибасси как се прейбахх с тоя скапан електрокар, а после виждаш тунел и душата ти започва бавно да се издига нагоре към светлината :)
39
4
 
6
 
! Отговори
DVG Forever преди 2 години
Smehhhhh
38
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще умрат от глад.Ел коли газ няма дасе копува от тях и приключва бензиностанцията путлерова.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милко калайджиев е прероденият Никола Тесла. Във втория живот няма ни един патент, ама поне си е оте6ал.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е електрическа кола на английски бе, не е ли electric car??? На български език това си е ЕЛЕКТРОКАР
35
15
 
8
 
! Отговори
Тук преди 2 години
Тук има един Юнак които сравнява електро Кар балкан със Тесла! Ето това е умственото увреждане от 50 годишно руско робство тук. Не бива да продължава това.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да има време да мислиш,просто ще ти притопли на седалката и край.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната доза за теоритични "какво ако" и "едно на милиард", които чуваме за Телса и нито една дурга марка. Не разбирам, защо в тоя и свързаните с него сайтове, толкова я хейтят тая марка. Може би, защото нама представителство, което да заведе дела срещу тях в България? Или защото не дадоха на едни МУТРИ, да вснасят и продават само те.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме и самозапалването при зареждане. Сега вече разбирам как ЕЛЕКТРОКАРИТЕ ПАЗЯТ ПРИРОДАТА - убиват шофьора и пътниците и намаляват населението на хрс
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами супер, ако не се запали в движение скапания електрокар, ще блокират всички системи на магистралата при скорост 130 км/час. Честито на всички настоящи и бъдещи собственици на ЕЛЕКТРОКАРИ
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Електрокар не се качвам. Москвича не мее оставял 40 години и още 40 години ще го карам. От фашистки каски и танкове му е ламарината Дебела е два милиметра нее като сегашните еднодневки на които ламарината е като вестник. А с тези компютри са си живи таралясници.
29
2
 
5
 
! Отговори
До Жоро преди 2 години
Ако мислиш, че той не е част от тях си в голяма грешка. Това е все едно да се надяваш на някоя партия да промени статуквото, та те са създадени заради илюзията на избор, демокрация и т.н. Мафията както я нарече ще си прокарва крайните цели независимо, кой е актьор е главното лице.
28
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Очаквайте редовно отрицателни статии за Мъск,заради опита си да купи Туитър от 'мафията '.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спира да ти пука за мошеника Мъск, може би?
26
2
 
9
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Анонимен 26 - Е? И? Като блокират мигачи и аварийни светлини и си със 130км на многолентова магистрала си опържен. Да не говорим ако вали дъжд и чистачките спрат. А и стоп светлините не работят.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръчното управление на кормилото и спирачките от шофьора на автомобилите Тесла е възможно по всяко време и не зависи от изправността на другите спимагателни системи - автопилот, мултимедиен таблет и др.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е булшит, компютрите на колите трудно гаснат и ако стане се рестартират бързи, освен това компютрите са разделени, има контролен и изпълнителен, те взаимно се контролират а на критичните компоненти като спирачка и кормило има по три компютъра, които работят паралелно, ако един компютър подаде различни параметри от останалите то останалите два го рестартират, на английски тая система се нарича трипъл редънданси
23
5
 
13
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Затва завинаги оставаме фенове на жуганите! Жугана е едно купе, седалки, ръчки, кормило, ***, акумулатор. Тук-таме свети по некоя лампа, *** и тя е излишна;)))) Тва компютър-мапютър да та управлява, нема никакъв футур, дручко си е сичко да е в твойте ръце и крака...;)))
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да продава тес лата и да купува москвич. Няма да сбърка
21
3
 
7
 
! Отговори
Факти преди 2 години
НИКОЛА ТЕСЛА Е БИЛ много красив мъж, висок близо 190 и тежал 64 кг. Винаги облечен елегантно. Не бил много общителен, имал връзки с жени, но си останал девствен до края на живота си. Не е спал повече от 2 часа и е работил по 84 часа в лабораторията си. Има 300 патента и изобретенията му се признават от много много държави, сред които - САЩ, Германия, Франция, Русия, Испания, Гърция, Англия и много други. Доживява до 87 - годишна възраст, но умира в бедност, самота и е открит 2 дена след смърттас