Водещ автомобилен гигант се оттегля от Русия

От Renault продават своите акции в страната
16 май 2022 20:31, Росен Стойчев
76
Водещ автомобилен гигант се оттегля от Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Renault обяви план да продаде своя мажоритарен дял в руския производител Автоваз, съобщи ТАСС.

Акциите ще бъдат прехвърлени на руски научен институт.

Още по темата
Договорена е опция за откупуването на акциите обратно.

Това може да стане през следващите шест години. Френската компания обяви безкасово отписване на над два милиарда евро, за да отрази пропуснатите приходи от прекратяването на работата в Русия.

Френската компания е с най-голямо присъствие на руския пазар. Получени са всички необходими одобрения за прехвърлянето на акциите.

Компанията Renault държи шестдесет и седем процента от Автоваз. От там прекратиха своята дейност в завода още преди два месеца.

Представителите на френската компания обясниха, че са взели решение, което да е справедливо към техните руски служители и че са запазили варианти за своето завръщане в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Русияrenaultколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
6
 
! Отговори
Гладен рушляк преди 1 година
Ох като си пусна Погачова по радио точката и получавам оргазъм.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече разбрах защо Възраждане разте подкрепата щото понеже много от социалистите БСП не харесват Нинова и затова се привързаха към Костя от Възраждане новото проучване показа 9 процента за БСП и 10 процената за Възраждане само преди два месеца те бяха 12 процента за БСП и 8 за Възраждане
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оххх батко как варви ладата. И руска музичка пуща радиото!! Da *** man! Направо лудница батко!!
49
11
 
4
 
! Отговори
Галя преди 1 година
Не са важни дънките и колите и богатажкия живот той не е за сички вав Русия неможе да си по богат от другите и да живейш добре а на другите децата да мизеруват слава на Русия
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Галя е права.
47
4
 
9
 
! Отговори
Багаров преди 1 година
Спад на пазара на нови автомобили в Русия през април с 78%! Цените на всички нови коли +30%, нищо че рублата поскъпна спрямо предвоенния курс. В москва ладичките са по-голяма рядкост и от София. Обаче в името на идеята сега всички ше карат москвич и лада,само трябва да възстановят още някой и друг стар соц завод за части, като този за карбуратори например.
46
7
 
11
 
! Отговори
До Галя преди 1 година
Гале галееее, гале! малдичка си явно най много около 30-те! *** некой от нас са живели в ония времена гато нищо нямаше! И банани нямаше и коли нямаше и жилища се чакаше по 10-15г за гарсониерка! Тогава и бира не се намираше лесно и дънки нямаше даже и плат за панталон да си ушиеш се намираше трудно! Та да аз вече не искам да живея така! Искам сега да пробвам западния начин! Ти ако искаш ей го сибир ей я северна корея бегай там да видиш кое как и защо! Пък после, ако се видим ще си разправяме!!!
45
5
 
12
 
! Отговори
До До 35 преди 1 година
Руския пазар? Вярно голям, но и беден...Мечта!
44
1
 
3
 
! Отговори
До Галя преди 1 година
От Сатен?
43
5
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Явно не разбираш от пазари и от вечния стремеж на западняците да вземат руския пазар. Ми ...трролско безхаберие.
42
13
 
8
 
! Отговори
Галя преди 1 година
Русия може сичко да прави по добре от краварите и еврогейците и коли и компиютри и телефони но Русия знае че това не е важно а е важно отношението кам хората да са равни ида са штасливи
41
5
 
6
 
! Отговори
Кулеков преди 1 година
Ако правят москвич дванайсетак и ги пуснат на едновременшните цени - 5500 лв, веднага си купувам една бройка чистак бърсак, е малко ще изчакам някой друг да си купи преди мен, да видя дали няма да се окаже окаже пълен скрап, един тон джилязо за 5 бона.
40
2
 
2
 
! Отговори
браво преди 1 година
До Москвич Дастър----защо не?
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38Италианската петролна и газова компания е готова да изпълни изискването на Русия и да преведе плащанията за газ в рубли))))))))Това, какво засяга Нас нормалните хора?
38
1
 
7
 
! Отговори
Москвич Дастър преди 1 година
Мечтата на всеки руснак.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35Не се грижи за французите, за тях 2 милиарда са нищо, още повече, че ако бяха останали в Русия, щеше да е лоша реклама за тях и загубите на истинските пазари, тоест в Европа и Америка, щяха да са много по-големи.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианската петролна и газова компания е готова да изпълни изискването на Русия и да преведе плащанията за газ в рубли, съобщиBloomberg.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заводът "Рено Русия", разположен в Москва, ще премине към баланса на града. Там ще се произвеждат автомобили под марката "Москвич", заяви кметът на Москва Сергей Собянин в своя блог
34
7
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Хе хе! Независим, силна! Да бре верно сега русия ще стане бензиностанци на китай, е верно ще е независим бензиностанция ама ко да праиш! А да ще и силна независима бензиностанция на Китай! В най скоро време може да стане и гаража на китай! Е верно независим и силен гараж, ама ще пита китаците де да достави бензина и дали китай иска да му се изчистят предните стъкла! Срещу малък бакшиш разбирасе де ама независим и силен бакшиш! :)))) Та да много може да и мсе завижда, само се чудя за какво ама..
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е толкова ли е голяма загубата за Русия??? Къде ще си търгува реното автомобилчетата, как ще си компенсира загубите, като загуби руския пазар, мечта за всеки търговец.. Евала Путине!! Ще ги докараш до самоубийства. Палачинката се обърна.