Mercedes-Benz изтегля от пазара 292 хил. коли в САЩ

Междувременно в Австралия са изтеглени 17 хил. автомобила
19 май 2022 12:15, Йоана Цонева
14
Mercedes-Benz изтегля от пазара 292 хил. коли в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американското подразделение на Mercedes-Benz заяви в четвъртък, че изтегля 292 000 автомобила ML, GL и R-класа от моделните години 2006-2012 г. заради проблеми със спирачките и призова собствениците да спрат да шофират незабавно.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) заяви, че германският автомобилен производител издава доброволна покана за изтегляне "не шофирай" поради потенциално корозирали спирачни усилватели, които могат сериозно да повлияят на спирачната способност, увеличавайки риска от катастрофа, предаде Ройтерс.

От Mercedes-Benz САЩ съобщиха, че няма катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема.

Компанията заяви, че ще предложи безплатно теглене на собствениците на засегнатите автомобили. Ако е необходим ремонт, дилър на Mercedes ще помогне за координирането на алтернативен транспорт.

Още по темата
NHTSA заяви, че автомобилите, при които не се наблюдава напреднала корозия, могат да продължат да се управляват без допълнителни действия, докато автомобилите с напреднала корозия ще бъдат подложени на допълнителен тест.

Автомобилите, които преминат успешно теста, могат да се управляват до две години, но трябва да се върнат за допълнителен ремонт, докато тези, които не преминат успешно, ще трябва да сменят спирачния усилвател.

NHTSA заяви, че в редки случаи на много силна корозия "особено силна или рязка спирачна маневра може да причини механична повреда в спирачния усилвател, при което връзката между спирачния педал и спирачната система ще се развали". В този случай "няма да е възможно да се намали скоростта или да се спре превозното средство чрез работната спирачка".

Също така от Mercedes-Benz Австралия изтегля повече от 17 000 автомобила ML-Class, GL-Class и R-Class, произведени между 2005 и 2013 г., поради възможна повреда в спирачната система.

От компанията съобщиха, че собствениците на изтеглените от пазара автомобили "са посъветвани да не шофират колите си поради възможни неизправности в системата за подсилване на спирачките", предаде БГНЕС.

Австралийското правителство също призова всички собственици на въпросните модели "незабавно да се свържат с оторизиран сервизен център на Mercedes-Benz и да ги проверят възможно най-скоро", като отбеляза, че от изтеглянето ще бъдат засегнати 17 687 автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да разбираме думата изтегля ?
8
18
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
В общия случай кола на 10 години не става ЗА НИЩО. Е, ако си роб на една гробница, радвай се. Новото си е ново. Никакви сервизи, никаква поддръжка- нищо. Карам 3-4 години и сменям с по-новия модел. И не, не карам Дачия, Рено или подобна. От 2017-та насам екстрите на новите автомобили са извънземни спрямо това, което беше 2010-та. Дори МБ на 6 години вътре с ДВД плеър... Ми то смешна работа. И аз пазех сума години един Нисан 350з, мислейки го за класика, а то тотална гробница.
7
3
 
8
 
! Отговори
do 8 преди 1 година
И защо кросовери ще хоят в блатата?! Кросовър е реално нормална кола с по-висок просвет. Идеята е да караш в града и на магистралата с него и да ти е удобно, не да излизаш извън асфалта. Същото важи и за SUVтата повече или по-малко
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден гледах маркови кросовъри как се давят в блатата и една модернизирана зазка с карбуратор ги вадеше :))) Та лъскавата опаковка не определя качеството, а цената.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре поредния "марков" таралясник с инсийски гаражни чаркалъци, за една-две чанти с кинти.
4
9
 
9
 
! Отговори
do 5 преди 1 година
Колата ще стане лукс в съвсем близко бъдеще и щеш не щеш ще движиш с автобуса.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова уважавам руснаците. Те са над някакви си безопасности като ABS, Еърбег, заключващи колани. и проие излишни глезотии в една кола, коят движи и без тях. Пие 3 големи водки и се мята на новия Москвич, фейслифт на модел 1946. Пък ако господ Путин рече, може и да стигне
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох добре че пак почват да правят Москвичи
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук е пълна с такива бракми, наистина да спрат да ги шофират незабавно, те са опасни.