Заради вредните емисии: ЕС готви забрана и на моторите

Горещата вълна ускори желанието за преход към електрически превозни средства
24 юли 2022 17:17, Нели Христова
67
Заради вредните емисии: ЕС готви забрана и на моторите
Снимка: Pixabay

Автомобилните производителите активно разработват нови електрически автомобили и в повечето страни на Стария континент вече са планирали пълна забрана на колите с традиционни двигатели. Тя трябва да влезе в сила през 2035 г., когато в ЕС вече няма да се продават автомобили с конвенционални мотори.

Сега се оказва, че същата съдба най-вероятно ще имат и мотоциклетите, като така много хора ще бъдат лишени от удоволствието да управляват мощни машини на две колела, чийто двигател издава впечатляващ звук. А причината за забраната им е същата като при автомобилите – вредните емисии, отделяни от техните двигатели, пишат от Automedia.

Засега е известно, че конвенционалните мотоциклети ще бъдат забранени във Великобритания. Там тези дни са регистрирани жестоки горещини, като в Лондон бяха измерени рекордните в историята 40,3 градуса по Целзий. Горещата вълна предизвика пожари в цялата страна, а мнозина са на мнение, че това време се дължи на климатичните промени.

Това изисква по-бърз преход към електрически превозни средства, като властите в Обединеното кралство започнаха проучване сред гражданите, за да разберат как те ще реагират на пълната забрана за продажба на превозни средства от категория L с „ненулеви емисии". В категория L в страната попадат дву- и триколесните мотопеди, мотоциклети, мотоциклети с кош и АТВ-машини.

Според информация на Motor1, планът на властите е забраната да влезе в сила от 2035 г. Проучването сред гражданите ще приключи през септември 2022 г., след което правителството ще анализира данните и ще вземе решение в рамките на три месеца.

В същото време в страната се отчита ръст от 120% спрямо 2021 г. на продажбите на електрически мотоциклети. Това, разбира се, съвсем не означава, че всички мотоциклетисти са готови да изоставят моделите с двигател с вътрешно горене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
4
 
! Отговори
ЕС дали ще го има? преди 1 година
Няма гаранция че много по-рано от 2035 година Евросъюза да не просъществува.
59
2
 
4
 
! Отговори
ЕС... преди 1 година
...маскира липсата на евтини енергийни ресурси като зелена сделка. На всички е ясно, че акциите на ЕУ ще умрат без ядрени клетки, а те идвайки от САЩ ще са на адски висока цена. А липсата на бензин, дизел, керосин и газ ще довърши ЕУ веднъж за винаги. Ако ЕУ разчита на вятър, въглища, вода и слънце за заместител на урана и петрола, то 100 про ще има режими на ток и ще се пътува със коне, както преди един век! Кой разбрал, разбрал. Евтините руски суровини със или без ЕУ санкции свършиха, да му ми
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой нормален човек му харесва мотоциклетисти да бръмчат като ненормални по нощите и да създават риск за останалите участници в пътното движение? Освен това има изследвания, че точно ЧАСТ от такива двигатели като моторни резачки, косачки, мотори замърсяват повече защото горивото не изгаря напълно и защото част от тях нямат такива филтри като на автомобили. Създаването на нормална държава минава през създаването на правила като например да не пречиш на останалите нощем и да не ги тровиш.
57
1
 
10
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Рокерите винаги са пречили на всички потиснически режими. Особенно сега, когато се оказа, че да караш мотоциклет и в пъти по-евтино от автомобил. Та неслучайно бързат и тях да ги забранят ;)
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер. Колкотонпобмалко мотоциклети, толкова по-добре
55
2
 
6
 
! Отговори
Соня Ериксон преди 1 година
"Горещата вълна ускори желанието за преход към електрически превозни средства" , та да стане вълната още по- гореща , щото на nлашunymapнuците им хареса да ни плашат ! КПД-то на ел.двигателите било 90 % ?! Ха-Ха , Смех у залата ! Тези %-ти трябва да се умнажат по КПД-то на ДВГ-то (или парната турбина)което върти генератора ,КПД-то на генератора (или на ФВ-панела или перката) , та да видимтогава колко ще излезе , ама това нарочно се премълчава , щото трябва нов начин за измъкване на парички ...
54
9
 
20
 
! Отговори
АХА, преди 1 година
Искахте демокрация, те ви демокрация, те ви ЕС! Всичко ще ви забранят. Ще питате дори дали може да идете да с-рете и къде точно да го правите, за да е екологично. Айде вън от еврогейсикяСъюз!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалното затопляне е резултат от повишена слънчева активност, циклите на такава активност са приблизително 100-годишни.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето сега никой не спира да избягас мотора си при Оутин и там да навиваш масура посред нощ. Само дето в Просията при първито нарушение на реда ще пребият с палки, а няма да ти пишат фиш.
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напоследък това, което се чува от ЕС е "забрана" и "трябва". Превърнаха се в бухалка, която ще ни върне в онези времена, когато всички бяхме послушни и мечтаехме за свободата на Запада. Каква дълбока заблуда и колко жалко за нас, тези от "свободния запад" са още по- зли и цинични. Знаем къде се намира Свободата, Дон Кихот ни го каза, а Левски показа.
50
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Те традиционните рокери ще им се усмихнат ,рокер на тротинетка хаха,време е да закриват гейския съюз а ние да си купим по някой електрокар от татово време че явно целта е унищожение на хората под предлог с техните климатични промени .
49
1
 
15
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Ще умра от смях...рокер на тротинетка.А тези не знам вече как да ги нарека..като задуха вятъра от някъде как ще го спрът да не разнася ,,вредни емисии,,смятам че е крайно време да се отървем някак си от тия кретеноидни ***..драги пратим на някоя друга планета че да унищожат и нея..или по добре да ги избесим..да
48
6
 
31
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Вижте сега. Ако искате да намалите вредните емисии и да спаднете под 40.3 градуса, не доставяйте боеприпаси на украйна, спрете войната.Иначе сте като в приказката за триците и брашното.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, то до 2035 надали ще има някой жив поне на тази планета.
46
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да си забранят часните джетове самолети, после да ни говорят за мотоциклетите...егаси перверзията. Вече живеем в пост-демократичен свят, глобалистите си правят каквото си искат за наша сметка
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички коли автобуси и мотори са 15-17% от световното замърсяване.
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След година две ще ни сложат на всички по един специален паммперс и ако отделящ газове глоба.
43
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото се осъщеатви зелената сделка, толкова ше се осъществи и идиотската забрана за ДВГ автомобили и мотори. Накрая просто ше са откраднали едни пари. А като гледам до 35-та ЕС ще се е разпаднал, а еврото ще е в киреча.
42
5
 
36
 
! Отговори
Аня преди 1 година
Това им е точка от програмата за намаляване на потреблението на нефт и нефтопродукти. Ама нали са лицемери - емисии дъвчат. А иначе отварят ТЕЦ-овете с въглища. За тях щяло да има изключения за емисиите. ЕС е вредно да вашето здраве европейци. За референдум за излизане- Булекзит.
41
2
 
47
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
това е Либерална Демокрация - Всичко Забранено!