Турция стартира производството на първия си електромобил

На последния прототип се качи президентът Реджеп Ердоган
97

Турция стартира производството на първия си национален електромобил, съобщава Bulgaria ON AIR.

На последния прототип се качи лично президентът Реджеп Ердоган. На снимки се вижда как държавният глава управлява машината, току-що произведена в новопостроения завод в Гемлик - пристанищен град южно от Истанбул в района на Бурса.

Очакванията са електромобилът да се появи на пазара в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
10
 
! Отговори
До СатаНато преди 1 година
Той човека ти е казал кое му е краденото. Технологията.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага Путин да отогвори с Лада Бата на Ердоган.П.С. Бата от батерия :))
23
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ний есента ще стартираме търсенето на поредния месия, дет ще ни оправя...
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятна кола само за 35 000 долара
21
11
 
11
 
! Отговори
Ха преди 1 година
А Путин кога ще кара руски електромобил?
20
12
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Байрактарите също са крадена технология.Но в света на пазарната икономика, това си е обичайно -----///------ И кое им е краденото на Байрактарите?
19
5
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Нема лошо,в Сърбия едно момче направи най мощните и бързи Ел мобилни -----///------ Само дето беше в Хърватскаа, а не в Сърбия.
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са назад средновековните турци очевидно. Трябва да се отбележи, че първия автомобил с вътрешно горене е прозиведен в Турция през 1961 г. в Ескишехир с име на МПС-то Деврим (Революция). Този явно ще е на батерия.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам голф-2 и съм много доволен,тия с теслите ряпа да ядът.
16
6
 
29
 
! Отговори
Джум-хюриет преди 1 година
Дано цената на "фесовете" е достъпна за нас . . .бедните българи.Тъй като скоро може да се окажем вилает към Високата порта в Стамбули летоброенето ни да започне отново от 1396 година !Този път подобно развитие на нещата, може да е добро за бъдещите поколения,след като на практика се доказахме че от 1878 година до този момент, не сме ималиникакви политици, които да са достойни българи и честни люде . . .
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин дали не ходи при Ердо за чертежите на електричката,да не би руснаците да почнат електрическа лада с батерии в малко ремъркенце отзад.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема лошо,в Сърбия едно момче направи най мощните и бързи Ел мобилни,турците си правят тяхна кола,Ел колите са лесни за направа,с малко елементи.Тук обаче няма кой,защото всеки прохождащ бизнес се задушава от местните феодали,администрацията и политиците.
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иха, що хейт изяде коментарът ми за Теслата. Нищо, мразете, няма проблеми. Докато мразите, някои се развиваме кариерно и си печелим парите, а други си лаят и си въобразяват, че сме кой знае какво. А и нищо странно не виждам човек кариерист в София да си купи кола за 80-100-200к.. Ама както долу е написал един човек- няма как да работиш в склада за 3к и да можеш да си го позволиш.
12
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като се качиш и ти казва "машала, ефенди".
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган да отиде в Блатная, там са истинските автомобили. Ако се качи на руския Москвич и ще забрави за турските автомобили.
10
7
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Жена му на човека надали ще хвърли око на някой бедняк с 3-4к заплата в склада. Не виждам кое е странното- някой с Тесла да се изкаже под тема за електромобили. Аз нямам електрическа кола, но половината ми колеги в ИТ сектора са с Тесла. Относно темата- супер изглежда колата.
9
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам автобусите в градския транспорт в Пловдив, които са 99.9% турски таратайки си представям какво качество ще бъдат тези е-коли. Със здраве да си ги продават.....и карат.
8
7
 
12
 
! Отговори
do 5 преди 1 година
В интерес на истината от работа ни покриват вноска на кола по избор. За по-"бедните" служители- BMW, а за по-висшия мениджмънт може и Порше. Аз имам 540 бензин на 2 години. Не бих си го купил, ако не ми осребряваха вноската. За същите пари Тесла го прави смешно- факт е. А тази мазда е разкош. Иначе в електричките е бъдещето, ние имаме но втора употреба за джиткане из града. Мъник с малък пробег, ама 0 разходи.
7
2
 
19
 
! Отговори
Ток и жици преди 1 година
Би било добре и ние да се похвалим с нещо подобно.Турция уверено върви по пътя на Китай.Открадна колкото технологии успя и сега ще ги продава от свое име. Байрактарите също са крадена технология.Но в света на пазарната икономика, това си е обичайно.Резултатът ще е по-силна икономика, с нов и търсен продукт. А пазар ще се намери.Жалко за нас, че икономиката ни зависи от поръчки за чужди фирми. Не от наше собствено производство.
6
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каро знам с какво високо качество са турските стоки - очаквам скоро да има много пожари из Анадола. Хахахах. Те една камара коли под лиценз и с надзор не успяваха да сглобят качествено и хората ги избягваха, та електричка ще направят. Хахахах.