Доживот без книжка и 18 месеца затвор: Мъж засне как шофира с 300 км/ч

Инцидентът е станал в Норвегия
2 сеп 2022 20:07, Нели Христова
70
Доживот без книжка и 18 месеца затвор: Мъж засне как шофира с 300 км/ч

Съд в Норвегия осъди местен жител на 18 месеца затвор за многократно превишаване на скоростта, докато кара мотоциклет. Множеството нарушения са записани е от видеокамерата, която мъжът е закрепил на мотора си. Освен година и половина затвор, мотористът получи и доживотна забрана да шофира.

Разследването започнало със спиране на моторист за превишена скорост. Забелязвайки видеокамерата, инспекторите я свързват с компютър, след което откриват огромно количество видеа, на които се вижда превишена скорост и опасно движение. Те са записвани в продължение на повече от година, пишат от Automedia.

Норвежецът е арестуван и изправен пред съда, където са му повдигнати обвинения за 56 тежки нарушение. Най-фрапиращото е движение в тунел с 292 км/ч при ограничение на скоростта от 80 км/ч. Според полицията, в случая реалната скорост е била около 265 км/ч. При друг случай мъжът се е снимал с 234 км/ч (реални около 220 км/ч) в участък с ограничение 60 км/ч.

Видеоклиповете са показани в съда, като според обвинението, 31-годишният моторист от град Ярен е най-големият нарушител на правилника за движение, засичан по пътищата в Норвегия. Пред съдията мъжът заявил, че той не карал мотоциклета, а го е давал на други хора, но отказал за посочи техните имена.

В крайна сметка съдът реши, че нарушителят ще лежи в затвора 18 месеца, а шофьорската му книжка е отнета завинаги. Все пак норвежецът, чийто адвокат смята да обжалва присъдата, ще има възможност след 5 години отново да кандидатства за получаване на документ за управление на моторно превозно средство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
Шегичка преди 1 година
Тия почти ще ни стигнат с глобите и наказанията. Ама му е малко, у нас за такива нарушения минимум 25г. каторга щяха да му дадат на тоя моторист. Честно!!!
51
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наща с тортинетката ще го сцепи тоя
50
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е в бг ще плати и нищо.
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ор-лякът си купил скрап за 5К и сака писта за 250 км/ч, щот видите ли на километража му било нарисувано 250 км/ч. Не си единствения по тея пътища ве нещастнико, другите си карат със 100-120 а ти сакаш да фърчис с 50 г кошник, като оня третополов гащник на тротинетка, карал със 120 щот табуретката можела да вдига толкоз. Аре тичкай да ридаей в килера на панелката и злобно за скърцаш със зъбки.
48
7
 
4
 
! Отговори
УБиват с хологрмаи преди 1 година
При тестове след сигнали :Водач на Опел корса наближава спрял ТИР с включени аварийни.. Изведнъж се озверява че трябва да намали натиска пълна газ РУГАЕ и иска да смачка големия камион. След дни съпругата на същия наближава линейка излизаща от здравен пункт - озверява се ,натиска *** газ и ругае яко.. Диверсанти провеждат мръсни експерименти с холограми..
47
9
 
1
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
В България високо организирани престъпници продават чрез МВР рекет нагло престъпни дигитално холограмни оръжия.. ЕКсперти да огледат холограмните лепенки за тех прегледи преди еко стикерите.. Ползват ги за тотално проследяване и обемно обсебване през америкаснки сателити - 12 и един черен сателит на военно терористичната мафия.. Обсебени през тези холограми са неадекватни ,озверяват ги,озлобяват ги ,,Експерти да огледат видео на автомобили с висока скорост вижда се обем около обсебения водач.
46
4
 
30
 
! Отговори
Gin преди 1 година
Карам по над 50к км на година. Винаги в ограниченията или до 10км отгоре. Давам го лекичко, спокойно, пълен кеф. Спирам за кафенце или за хапване, или просто ей така. Колата ми е 3000 кубика атмосферен бензин с газово и падам под 10/100 газ. Няма такъв кеф като спокойното шофиране.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, айде стига си се представял за София, много та мола!
44
1
 
27
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
в бг може и без книжка, но ще му намерим и фалшива ако му е неконфортно. След 100 акта получава наградка защитен свидетел на полицята.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даниел да не е заменил таксито с мотор? :) Или тоя е роднина на Емили Тротинетката? Сега ако ми кажете, че е бил и по джапанки в дъжда, направо го признавам.
42
4
 
18
 
! Отговори
agent преди 1 година
да се премести у БГ.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До София Като станеш напреднал модел, пак се обади. Сега не си ни интересна.
40
3
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Сигурно има български корени. Няма друго обяснение за поведението му.
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държави с бяло население и съд а не гешефтута могат да те осъдят по косвени улики без проблем. Затова там има ред. В Амуджистан на Балканите няма да те осъдят за такива маловажни престъпления дори след като прегазиш и убиеш няколко човека.Но Бг не е бяла държава а Африкански Рог!!
38
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна глупост. По видео от неговата камера неможе да го осъдят. Виж ако са го засекли с радар или със статична камера за скорост поставена от полицията, това е друго. Днес .бг пак се опитва да изсмуква статии от палеца на левия си крак.
37
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Идва в България и му издават веднага книжка. Срещу съвсем скромна сума. Дупка.
36
1
 
28
 
! Отговори
Браво преди 1 година
И в България трябва да бъде така.
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В *** ни държава нещата щяха да се подредят другояче
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако дойде в България, щеше да мине с някоя мизерна глоба за стандартите на Норвегия и това щеше да е. Ама по наще пътища с 300 си е самоубийство.
33
12
 
15
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Съмнява ме че по запис от камера ще го осъдят . Няма ли камера и печат че е проверена - няма глоби .