Tesla на автопилот блъсна самолет за $3 500 000

Функцията Smart Summon не винаги е особено умна
27 сеп 2022 19:03, Нели Христова
30
Tesla на автопилот блъсна самолет за $3 500 000
Снимка: БГНЕС

Видео, появило се в социалните мрежи, за което се твърди, че е от събитие за любители на самолети, показва как някой е използвал функцията за автопилот на Tesla, за да извика автомобила при себе си - и вместо това я е наблюдавал как на забавен каданс се разбива в много скъп самолет, паркиран на асфалта.

Колите Tesla Model Y имат функция, наречена "Smart Summon", която, когато се активира, ще изпрати колата до нейния собственик. Но не това се случва с колата от клипа. Тя се отправя към реактивен самолет Cirrus Vision, сблъсква се с опашката му и продължава да упорства, движейки над 1,5-тонния самолет в полукръг, преди да спре.

Човекът, който първоначално е публикувал видеото в Reddit, пише, че е видял това да се случва на събитие, организирано от производителя на самолети Cirrus. В друга публикация на видеото има и коментар: "Аз също карам Tesla Model Y - но за щастие не съм бедната душа (със слаби способности за вземане на решения), която извика своята Tesla около няколко скъпи самолети - само, за да я разбие в най-скъпия ($3 500 000)!

"Smart Summon е проектиран и предназначен за използване само на паркинги и алеи, разположени в частна собственост, където околността е позната и предвидима", се казва в уебсайта на Tesla. Smart Summon не винаги е много умна функция -  документирано е, че автомобилите се удрят в стълбове или причиняват някои случайни удари на паркинги.

Асфалт, пълен с частни самолети за милиони долари, вероятно не се счита за позната или предвидима зона, но функцията за автопилот на Tesla би трябвало да е достатъчно интелигентна, за да види цял самолет по пътя си, вместо да го удря директно.

Оценките за това колко струва блъснатият самолет са навсякъде. Tesla Model Y струва около 60 000 долара, в зависимост от опцията, която изберете. Така че това, което гледаме, е машини на стойност около 2 060 000 долара, които се блъскат една в друга като кола играчка и самолет върху килим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бета тестъри
18
2
 
6
 
! Отговори
Още един... преди 1 година
...прекрасен пример ЗАЩО AI НЕ ТРЯБВА да управлява МПС, независимо от тестове и резултати. Една машина няма и никога няма да придобие душа, а с това и чувства за вина и отговорност пред друг въодушевен предмет! Отделен е въпросът в момента, че пияни и дрогирани управляват автомобили.
17
3
 
7
 
! Отговори
Американски преди 1 година
Трошляци.ОТ КРАВАРИ С ПАРИ КВО ДА ОЧАКВАТЕ!
16
1
 
4
 
! Отговори
Док преди 1 година
Айде пак се появи в коментарите IT то дето жена му предпочете склададжия с БМВ осма употреба пред него, големия специалист с големите пари.хаххахабабаааааааайабйаахахаха
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Асфалт, пълен с частни самолети за милиони долари,...". Копи- пейст през гугъл транслейтър.... Дето некадърни да съчинят, ами и мързеливи да погледнат и д коригират. Деградирала работа....
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видеото е в ютуб от април 2022. Как пък днес излезе това като новина?
13
11
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Мехлем за русофилите! Те не произвеждат и не се блъскат! Само като се напият си блъскат главите в стените!
12
1
 
9
 
! Отговори
No drama преди 1 година
Добре им се получава.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам да се разбива??? Просто го избутва и това е, нищо особено.
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нет Рубля, Нет Газь- Те хубавите неща стават постепенно с проба-грешка и отстраняване на грешката. Но русофилските тикви като теб няма как да го осъзнаят. Докато в Сащ правят коли които сами се управляват в Русия се чудят как да направят 6 та скорост на Ладата и серво на волана.
9
5
 
12
 
! Отговори
До IT-то преди 1 година
Не стигат кинтите за нещо истинско? Затова ли сте на автомобили, тип зрънчо?
8
4
 
26
 
! Отговори
Мъск преди 1 година
Набирам доброволци за бъдещата ни мисия до Марс. Ще бъдете в сигурните ръце на автопилота ни.
7
10
 
21
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
виждам, че Идеите на Либералите продължават да Работят Отлично!
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилота ваксиниран ли е?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е стара новина, видеото го има в Ютуб и е от преди пет месеца https://youtu.be/TWMSc1TkDAI
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, на самолета нищо му няма. А също и на колата. Ожулена боя.
3
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и?! Има застраховки. Докато склададжията *** с 3к заплата и Е60, както е форумният лаф, дава луди пари за дизел или газ, ние, ИТ-тата с Теслите си ги зареждаме без пари на фотоволтаиците. А и автопилота не го ползваме много, много, че заради аутсайдери бачкатори в сивия сектор пътищата са в лошо състояние.
2
6
 
31
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Некадърници!Моя Москвич никога няма да удари самолет за 3.500 000 долара.
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прати сметката на Мъск.