Некачествена изработка: Воланът на Tesla Model Y падна

рез 2020 г. в същата ситуация се оказа и собственик на Tesla Model 3
31 яну 2023 19:45, Нели Христова
29
Некачествена изработка: Воланът на Tesla Model Y падна
Снимка: Twitter

Репутацията на Tesla, когато става дума за качество на изработка, не е толкова добра, като потребителите често се оплакват от големи пролуки в панелите на каросерията, лоша боята и тракащи пластмасови панели вътре. И въпреки че американският производител на електромобили постигна напредък в това отношение през последните няколко години, има още много да се желае в тази посока, пишат от Automedia.

Доказателство за това е инцидент, за които съобщава потребителят в Twitter @preneh24. Той публикува видео, в което се вижда, че воланът на чисто новата му Tesla Model Y се е откачил, докато шофира със семейството си по магистралата.

Мъжът разкрива, че е получил електрическия кросоувър на 24 януари, а воланът е паднал на 30 януари. За щастие, наблизо не е имало други автомобили и шофьорът е успял да спре безопасно.

През 2020 г. в същата ситуация се оказа и собственик на Tesla Model 3, който беше изминал около 600 км след доставката на електромобила. Тогава компанията-производител взе колата и я върна на следващия ден с правилно закрепен волан. От Tesla потвърдиха, че на въпросната кола липсва болтът, който фиксира волана към кормилната колона.

Сега @preneh24 обаче е категоричен, че е загубил вяра в Tesla и иска пълно възстановяване на сумата, която е платил за електромобила. Това е напълно логично, тъй като от сервиза, където е откаран авариралия Model Y, първо са поискали 103.96 долара за ремонт, но после са премахнали тази сума от фактурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Гледали са преди 1 година
Семейство Флинстоун за аргументация.
20
0
 
0
 
! Отговори
Фонтанът преди 1 година
гроздето е кисело. Дааа, странна работа, толкова кофти автомобил ама не могат да смогнат на поръчките, Тесла е най-бързо развиващата се автомобилна компания, с най-революционните модели, последният модел S прави смешни мазератита, ламбургинита и бугатита като вдига от 0 до 100 за 2 секунди и има 1000 (хиляда) конски сили, а е семеен автомобил с нормална визия, четири врати, пет местна и с два багажника - отпред и отзад. Как няма да е кисело, естествено че ще е.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паднал волана друг път...един потребител в Туитър бил казал...и развил волана и показал...хайде стига глупости...искал си оарите за колата *** загубил вяра в Тесла...това същото, като да сложиш *** в ястието и да си искаш парите или ония англичани, които като си изкарваха почивката в България искаха да им възстановят парите, че били получили стомашно неразположение
18
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Това ли е екстрата - "чупеещ се волан"?
17
7
 
21
 
! Отговори
Слепок преди 1 година
Тесла е може би най-удачния електромобил. Но е на светлинни години от ИСТИНСКИ автомобил. Такова нещо си купуват разглезени жендъри с излишни пари. Пари които в масовия случай не са заслужили да получат.
16
0
 
13
 
! Отговори
Teo преди 1 година
На мен ми е чудно друго. Толкова електрокари се запалиха, но не ги връщат цялата серия. Сещам се за Samsung Galaxi note 10 - запалиха се около 30 бройки и върнаха всичко, като принудиха клиентите си, включително и мен да ги върнем. А беше прекрасен телефон, още ме е яд, но без поддръжка какво ще го правиш?!? Та ... процентно електрокарите се палят в пъти повече. Това наистина не го разбирам.
15
6
 
9
 
! Отговори
Drink and drive преди 1 година
Като има автопилот, за какво ви е волан?
14
3
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Паднал му волана - па да го върже със свински опашки или с тел, както гениално би се справил инж. Ганев...
13
1
 
13
 
! Отговори
Откога разправям, че преди 1 година
Едно е да се правят електромотори, а друго е да се правят автомобили !
12
0
 
14
 
! Отговори
Никито Тесла преди 1 година
Това е екстра за да не откраднат колата сваля се лесно волана за да не могат да го подкарат.
11
1
 
11
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Ама Нело, ще препишеш ли някога статия без правописни грешки? Каква е тая неграмотност сред "журналистите"?
10
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 година
Явно е заготвена за автономна кола - волана е екстра и се доплаща.
9
1
 
11
 
! Отговори
РЕЗ 2020 преди 1 година
лоша боята, ама много лоша, Heли! Както се вижда, и на теб панелите много ти тракат вътре, ама няма кой да те фиксира.
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е изключение. Случва се навсякъде при едросериино производство. Не правете драма по стар навик.
7
0
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Аз чакам автономните автомобили!Тогава ще стане интересно,по-тротоара,в стените,в насрещното движение
6
1
 
18
 
! Отговори
не се шегувам преди 1 година
същото ни се случи с 2104 азлк купен нов от магазина, след 4 5 г остана в ръцете на баша ми, тъкво бше спрял, държеше се на три точкови заварки.... говоря за случка от преди 35 г, Теслата са същите ***, скоро пазара ще го оцени, тесла ще изчезне или ще си смени собственика. Това е абсурд в днешно време, паленето в движение да не говорим..
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие как си мислите наркомана избива намалението, ами от некачествени материали и експлоатация на работната ръка ей така стават работите.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е сглабяна в турция
3
1
 
25
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Само така трябва. Да плащат балъците и да се трепят. 100 000 лева за даваш и волана ти остава ръцете. Отлична работа! Да не говорим че интериора е по зле от Дачия. Всяка една 20 годишна кола има по добър интериор от Теслата.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наши има автопилот, за какво име волан :))))