Кой е Георги Илиев

Разстреляният снощи в "Слънчев бряг" бизнесмен Георги Андреев Илиев е роден е на 22 юли 1966 г. в Кюстендил
Разстреляният снощи в "Слънчев бряг" бизнесмен Георги Андреев Илиев е роден е на 22 юли 1966 г. в Кюстендил. Възпитаник е на кюстендилската школа по борба и на училището "Олимпийски надежди", бил е републикански и балкански шампион, през последните години - президент на ФК "Локомотив" /Пловдив/.

През 1983 г. Илиев е регистриран по чл. 195 от Наказателния кодекс за кражба. Три години по-късно е осъден на 11 години затвор за участие в групово изнасилване и излежава присъдата си в затвора в Бобов дол.

През 1991 г. е освободен предсрочно, но е задържан отново през 1992 г. по подозрение за кражба на автомобил и за фалшиви документи. След смъртта на брат си Васил Илиев отхвърля предложението да оглави официално застрахователната компания ВИС-2. По това време името му се спряга около убийството на литовеца Валерий Силабуров в дискотека "Златна ябълка" в комплекс "Слънчев бряг".

През юли 1995 г. влиза в ареста по обвинение в грабеж и побой. Последното му обвинение е за хулиганство след инцидент в столичния клуб БИАД. На 10 октомври 2000 г. Георги Илиев влиза с десетина въоръжени мъже в БИАД и след разменени реплики нанася побой на собственика му Слави Бинев.

За това си деяние престоява в ареста едно денонощие, след което е освободен срещу 1000 лв. гаранция.

През декември 2002 г. Софийският градски съд /СГС/ връща заведеното срещу него дело в Районния съд за доразследване. На 2 април 2003 Софийският районен съд СРС/ отлага за 12 май решението си по делото, с мотива че делото не е изяснено, тъй като не са изслушани последните двама прокурорски свидетели.

На 15 май 2003 г. СРС признава Илиев за виновен за причиняването на леки телесни повреди на Слави Бинев и го осъжда да плати 700 лева административна глоба в полза на държавата. Според решението на СРС Георги Илиев трябва да плати и 1200 лева обезщетение на Бинев за причинени неимуществени вреди, както и разноските по делото, възлизащи на 1355 лева.

СРС оправдава Илиев по повдигнатото му обвинение за хулиганство. В мотивите си съдът посочва, че с реплика по негов адрес Бинев е предизвикал Илиев да го удари. На 10 януари 2004 година състав на СГС потвърждава изцяло присъдата на СРС, произнесена по делото на Слави Бинев срещу Георги Илиев през май 2003 г. Решението на СГС не подлежи на обжалване.


Спонсорирано съдържание