Петима души остават в ареста за убийството на Асен Митрев

Срещу единия от обвиняемите по делото- Тодор Тодоров, има 51 дела за тежки умишлени престъпления, 9 неприключили следствени дела и е осъждан
9 окт 2005 15:56,
Петима души остават в ареста за убийството на Асен Митрев

„Задържане под стража" е наложената мярка за неотклонение от СГС днес на петимата задържани за убийството на Асен Митрев, извършено по особено жесток начин.

На 18 септември бе открит трупът на 59- годишния Асен Митрев в откраднат и подпален автомобил край столицата. При аутопсията е било установено, че убитият е бил пребит и удушен преди палежа. Криминалистите са установили по самопризнания, че убийството е станало в къща в кв. "Банишора", а мотивът е бил имотна облага.

Извършителите са на възраст между 18 и 21 години, от ромски произход, криминално проявени. Петимата задържани са участвали пряко в убийството, а други петима са присъствали. Ромите са искали да принудят Митрев да препише на един от тях двустайния си панелен апартамент.

Антон Митрев живеел сам, имал нисък социален статус и е злоупотребявал с алкохол. По думите на съдията днес убитият е бил жив преди да бъде запален и не е бил употребил алкохол.

Срещу единия от обвиняемите по делото- Тодор Тодоров, има 51 дела за тежки умишлени престъпления, 9 неприключили следствени дела и е осъждан. Той е на 20 години. Срещу друг заподозрян Младен Николов има заявителен материал за 26 тежки престъпления с негово участие, 2 следствени дела. Той също е на 20 години.

Емил Бориславов е роден през 1984г. Срещу него се водят пет дознания за тежки умишлени престъпления и е следствен по три дела. Младен Райчев е роден 1986 година, срещу него има 11 дознания и три служебни дела. Петият заподозрян е Асен Николов - на 20 години.

Съдът насрочи ново заседание по делото за 18 октомври от 10 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание