Предотвратиха контрабанда на 375 хил. къса цигари

На пункта в Оряхово са спрени 17 000 евро и други стоки
8 ное 2005 13:52,
Митническите служители от Регионалната митническа дирекция в Русе са спрели контрабанда на 375 000 къса цигари на Дунав мост и на пункта в Оряхово - 17 000 евро и други стоки, съобщиха от Регионалната митническа дирекция.

Инспектори от митнически пункт Дунав мост при съвместна проверка със служители на "Гранична полиция" на камион с българска регистрация са предотвратили опит за контрабанден износ на 375 200 къса цигари. Стойността на задържаната стока е близо 43 000 лева.

Междувременно служители от митнически пункт Оряхово са спрели нелегален внос на 17 000 евро. Валутата е била открита при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Холандия за Турция. Съставен е акт за нарушение на турски гражданин. Парите са задържани.

Пак на Оряхово митническите инспектори са открили недекларирани употребявани гуми и джанти за товарен и лек автомобил, двигател за камион "Волво" и бензинова косачка. Контрабандната стока е намерена при проверка на автомобил, пътуващ от Полша за Ирак. Приблизителната стойност на задържаните стоки е 8 200 лева. Съставен е акт за митническо нарушение на превозвача – полски гражданин, контрабандната стока е задържана.


Спонсорирано съдържание