Образувано е дознание срещу организаторите на "черното тото" в Перник

Залаганията се извършвали чрез sms-и, на специален телефон и на място
5 мар 2006 13:59,

Образувано е дознание по чл. 327 от Наказателния кодекс (НК) срещу организаторите на "черно тото" в Перник, съобщи РДВР. Този член предвижда наказание до три години лишаване от свобода, а до 20 000 лв. глоба може да бъде наложена от Комисията по хазарта.

Наказателна отговорност по чл. 327, ал.4 от НК носят и участниците в системни залагания. При доказване на вина ги заплашва до една година затвор.

Представители на две групи, организиращи "черно тото" в центъра на Перник и в най-големия квартал "Изток" бяха задържани вчера при съвместна операция на НСБОП и РЗБОП. "Букмейкърите" ползвали фишове на "Еврофутбол", без да имат лиценз и разрешителни. Те мотивирали любителите на тотото да залагат при тях, като давали по-голям шанс за печалба чрез увеличаване на коефициента, по-разнообразни игри, включително и залагане само на един мач.

Залаганията се извършвали чрез sms-и, на специален телефон и на място. За целта били ползвани шест заведения в Перник. Регистрирано е и покачване на залозите - от 10-15 лв. начално ниво те достигали и до 5000 лв. По данни на полицията "букмейкърите" получавали по 5 процента от оборота, или е около 500 лв. седмично. Намерени са тефтери, в които са записани участниците в незаконния тотализатор. Сред тях имало и много столичани.

Всички арестувани са криминално проявени, на възраст между 20 и 39 г. Някои от тях са задържани за втори път заради организиране на "черно тото". Седмичните обороти по схемата възлизат на над 70 000 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание