Сираци в скандален видеоклип

Три видеоклипа със сираци рекламират нашия филм "Баклава" с целувки между деца и изнасилвания; прокуратурата се самосезира по случая
8 яну 2008 14:32,
138
Сираци в скандален видеоклип
Кадър от филма "Баклава". Снимка: loveisfolly

В Бургаската прокуратура очакват сигнал от Агенцията за закрила на детето за участието на бургаски деца от социални домове във филм със скандални сцени.

Прокурор Андрей Червеняков обяви, че сигналът е заради три видеоклипа със сцени на насилие, които рекламират българския филм "Баклава".

Разследващите ще проверяват кой ги е направил, кой е участвал в тях и кой е разрешил участието на децата.

Клиповете са качени в интернет и на тях се виждат кадри с еротичен подтекст, целувки между деца, секс и изнасилвания.

Предполага се, че малчуганите са от Дома за деца без родителски грижи в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията".

Видеоклипът - трейлър на филма "Баклава", може да видите тук. Кадрите НЕ са подходящи за деца под 18 години, както и за хора с чувствителна психика.

Междувременно в отворено писмо до медиите, държавните и неправителствени институции, продуцентът и режисьор на филма Алексо Петров, пише, че думите му  са провокирани от „загрижените и възмутени граждани“ от „порнографските клипчета с български сираци”, появили се в интернет.

По думите му по време на подготовката и снимките на филма са помагали държавни служители, общински съветници, главни редактори на печатни издания, директори на: училище, дом за култура, читалище, полицейско управление, летище, противопожарна отбрана и... обикновени бачкатори от Бургас, Меден рудник, Царево, Варна и София. „Същите тези хора, които за огромно съжалeние може би няма да видят филма, поради цитираната по-горе „загриженост” на някои институции и медии“, допълва Петров.

Режисьорът разказва за срещите си с децата от дома за сираци, и за подбора им да участват във филма му. Как не той е подбирал кой да участва, а как децата сами са изявили желание да играят в проекта му.

Петров допълва, че живее в Канада, а „документалния кошмар на който бях свидетел след завръщането ми в България се превърна в „игрален трилър” след приключването на монтажа на филма“, допълва той.

Режисьорът твърди, че няма да обяснява какво е искал да каже с лентата: „ за зрящите той не само говори, а крещи. За останалите – може би на моменти забавлява, шокира или изчервява, но и най-малкото показва какво наистина се случва в момента в България“.

Писмото е с дата 6 януари 2008 година и е подписано от Алексо Петров, продуцент и режисьор на българския игрален филм „Baklava”.

Община Бургас не е била информирана във връзка със заснемането на филма "Баклава" и искането на сценаристи за участие на деца от Дома за деца без родителски грижи "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам добавиха, че е направена собствена проверка по случая от двама заместник-кметове за заснемане на възпитаници на социалното заведение във филма.

Преди 2 години, когато домът е бил на пряко подчинение на Министерството на образованието, е пристигнал сценарен екип, който е представил сценарий на филм и по надлежния ред екипът е поискал разрешения за участие на деца от учебното заведение във филма.

Със сценария тогава е била запозната Агенцията за закрила на детето, която не е установила нищо обезпокояващо, информират от пресцентъра на общината.

По време на снимките на филма са присъствали представители на Дирекцията за социално подпомагане. По думите им, в тяхно присъствие не са били правени непристойни и уличаващи достойнството на децата снимки.

Едва сега от дирекцията са научили за непристойни сцени, в които са участвали и децата от дома, допълват от пресцентъра.

Община Бургас настоява компетентните органи да установят в най- кратки срокове виновните лица, допуснали използването на възпитаници на дома във филма.

В сряда сутринта кметът Димитър Николов е поканил на среща представители на социални институции в града по случая със снимките на клиповете към продукцията, за да се изясни проблема.

Той ще поиска и съдействие от полицията за "сваляне" на кадрите със скандално съдържание от интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 16 години
Докато всички са анонимни - така ще бъде.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Българи, не гледайте тази помия, и без това помията ни идва малко в повече.
55
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 16 години
Човече, това е самата истина. Работя като доброволец в една фондация. Мога да ти кажа, че съм чул за далеч по-брутални неща. А няма да ти казвам на какви съм присъствал. Но да си чул да има наказани директори, преподаватели, ..... НЕЩО? Да, гадно е за децата дето са снимани. След този филм, децата вече израстват с история. Има хора, които ще им помогнат. Ако мога ще съдействам и ще направя каквото мога за тях. Не ми пука, че са се е*али пред камерата и т.н. Яд ме е, че ти утре ще забравиш, а това ще остане. Ти няма да го виждаш, но на мен ми е пред очите. Това ме е яд. Това общество консумира каквото вижда, а за това дето не го вижда, хич не му пука. Това е жалкото. Сорри, но този филм показва реалността каквато е. Или по-точно реалността, която аз виждам.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** и *** ..*** ***
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Та какво е участието на Слави ? Някой знае ли ?Вече нищо не ме очудва ... пълен ужас.
52
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
http://b-a-k-l-a-v-a.blogspot.com/гледната точка на автора...
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
и го излъчат по Английска телевизия ко ше прай Прокуратурата? На кой ше го ТУРИ???
50
0
 
0
 
! Отговори
papi преди 16 години
Прокуратурата и всички скапани институции за защита на децата само спят и не смеят да си мръднат оядените ***-всеизвестен факт е, че в България домовете за сираци са педофилски рай за *** от цяла Европа, и най-вече български.Само, че имат такава закрила,че дори при доказани престъпления полицията пуска мръсниците.
49
0
 
0
 
! Отговори
Djupree преди 16 години
Napravo mi ide da si izpovra6am 4ervata sled kato gledah tozi klip. Po-dobre avtora ili avtorite na filma da ne se saob6avat che shte e golqm sram za tqh i az ako bqh na tqhno mqsto shte6e da me e sram da kaga, 4e az sam sazdal tazi otvrat.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da,ne q pasem....pu6im q
47
0
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
abe kvo me karas da ceta kvo iskali da kajat avtorite-za men e wajno usestaneto za 4algoizaneto. Kakwa realnost predlaga da nau4ime , 4e *** imat 4urki zadnici da si praat valentni fryzki li be. *** v reisa, *** vyv vlaka, *** na ekrana-no zabelejete-niqkoi gi opyva.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Твоя живот не знам дали е помия ама душата ти със сигурност. Само факта че джиткаш по форумите говори за несъвършения ти живот. Не пасем трева.
45
0
 
0
 
! Отговори
User преди 16 години
Както е известно, трейлър-а съдържа една достатъчно малка част от филма и се ползва предимно с рекламна цел.... в случая явно за да събуди някви размисли в социопатно - брутален план...но до колко те са в контекста на самия филм..? Според мен първо трябва да бъде видян филма, после да се разсъждава добър ли е той, не е ли, скандален ли е, брутален ли е, показва ли някъв процент истина за българската реалност и т.н. В противен случай остава да се разсъждава единствено за това до колко е качествен самия трейлър. Моето мнение е, че е качествен, защото е успял да постигне целта си - с умерена доза бруталност, кич и провокативност е постигнал резултат и - ето сега вече се пише за филма, дискутира се, създава се обществен дебат, т.е. - РЕКЛАМААААААА
44
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Мдамм, забелязвам, извинявай!
43
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Все си мислех, че неможе да е верно. за тези снимки се говори цяло лято.За да се направят такива се иска снимачът да отбира от занаята. детаилите в целуването, мяркането на Боико Борисоф и други идиотщини показани в клипа на Баклавата. така че снимачите и режисьорите да се отъркалят в мед и ги пуснат на полето през август.*** ***. Жал ми е за Слави Трифоноф. Баклавата му изяде главата. Слафко остаа без работа. Чалгата клонира всеки четал в ***.
42
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 16 години
Не съм го писала аз това за BMW, някой реши да се направи на остроумен, но неуспешно.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Прочетете малко повече за филма в сайта на автора и интервютата му. Нищо не знаете за него и го обсъждате вече. Той цели да покаже реалността и като гледам трейлърите доста добре се справя и има доста ясно послание. Също така се отдава внимание на чалга културата, която Лора преди малко показа в пълния й блясък с BMW-то в гаража.
40
0
 
0
 
! Отговори
go-go преди 16 години
nai-posle nqkoi da napravi 4itav bg film bez da zema kinti ot durjavata,t.e. bez da e proteje na filmovite "luvove" i vednaga se nameri koi da go oplue.m/u drugoto nikoi ot po-dolu pi6e6tite ne e gledal filma,no vsi4ki imat mnenie po vuprosa...tipi4no bg 4erta.ovcete nai-lesno se upravlqvat
39
0
 
0
 
! Отговори
Cool преди 16 години
Nishto skandalno ne vidiah v klipa, daje mi haresa, shte chakam s neturpenie filma. I pliuia na jalkite nacionalisti-moralizatori!
38
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Lora, мисля, че имаш добре развита фантазия и някой излюзионист аматьор лесно може да те метне, че в джоба ти има заек:)