Студент с двойка наби преподавателя си

Студент, получил слаба оценка на изпит по "Основи на правото" в Стопанската академия "Д.А.Ценов", нападна свой преподавател
15 яну 2008 16:40,
64
Студент с двойка наби преподавателя си
Инцидентът е станал около 6.30 часа в заведение в крайдунавския град. Снимка: Булфото

Студент, получил слаба оценка на изпит по "Основи на правото", нападна свой преподавател.

Това съобщиха от РПУ в Свищов.

По данни на полицията инцидентът е станал около 6.30 часа в заведение в крайдунавския град, където младежът е нанесъл няколко удара с юмрук на 27-годишен асистент в Стопанската академия "Д.А.Ценов".

Изяснено е, че нападателят е от Силистра, студент във втори курс по специалността "Стопанско управление" в академията.

Полицаите са му съставили акт за хулиганската проява.

В разговор по телефона заместник-ректорът по учебната част на академията доц. Георги Герганов заяви, че случаят е прецедент в 70-годишната история на висшето учебно заведение.

Въпросният студент бил сред 5-те процента, които не са издържали писмения изпит по основи на правото, положен от близо 150 студенти от две специалности.

Писмените работи са проверени от комисия с председател проф. Георги Стефанов, а пострадалият асистент, който е бил член на изпитната комисия, не е могъл по никакъв начин да окаже въздействие при оформянето на една или друга оценка, коментира доц. Герганов.

Според него пострадалият преподавател е представил днес в ректорското ръководство медицинско свидетелство за нанесените му телесни повреди - травми в областта на дясното око и охлузвания.

Той смятал да заведе съдебен иск срещу нападателя.

Въпреки инцидента, потърпевшият се явил на работното си място навреме и днес води занятия със задочници и изпитва студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ст.ас.Хр.Дочев е един от най-печените преподаватели в СА"Д.А.Ценов".Не виждам какъв е бил смисъла да му посягат,като въобще не може да повлияе в/у оценката при положение, че проф.Стефанов е там ...Всеки избухва ама чак до там да се стигне....
2
1
 
0
 
! Отговори
Далия преди 16 години
Това уважамеми дами и господа са бъдещите управници и/или гласоподаватели....със свеки изминал випуск нещата загниват все повече и все повече....!
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами така е - всякаква *** се намърда по висшите училища да учи ВИШО. А след няколко годинки този млад ЕНТЕЛЕГЕНТ ще го раздава тежко колко е умен и хубав. Пълна девалвация.