Взривът в столицата - версии

Фандъкова: Версията за връзка между взрива и професията на загиналата учителка е най-малко вероятна
2 фев 2008 14:42,
60
Взривът в столицата - версии
Снимка: Булфото

Версията за връзка между взрива и професията на загиналата е най-малко вероятна.

Аз по никакъв начин не мога да видя връзка между взрива и професията на загиналата. Това заяви зам.-кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Става въпрос за случай, който е изцяло извън сферата на образованието и аз не мога да го коментирам. Според Фандъкова училищните кабинети, които нямат средства да купят химични вещества, достатъчни за опити, надали разполагат с количествата, които вероятно са предизвикали взрива.

Dnes.bg припомня, че вчера следобяд при взрив загина учителката по биология Лидия Цекова, като бяха ранени Георги Цеков и Надежда Любенова. Взривът избухна след като Цекова изсипала засега неизвестно вещество в шахта.

Междувременно и двамата пострадали при врзива, които са с опасност за живота, се оперират в МБАЛ "Царица Йоанна", съобщи д-р Веселин Рашков, дежурен лекар в клиниката по изгаряния в "Пирогов".

След опита за спасяване на зрението на Надежда Любенова и Георги Цеков, те ще бъдат транспортирани отново в "Пирогов".

Д-р Рашков заяви, че най-тежко засегнати при термичната и взривната вълна са очите и не се нае да даде прогноза за зрението им.

Все още не са ясни какви са веществата, предизвикали взрива в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Днес се извършва втори оглед на мястото на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 16 години
Та не е учителка по биология, а по руски и е била начална учителка в 24 СОУ в същия квартал Хаджи Димитър. Той е добър квартал, въпреки, че е бедняшки. Аз съм от там и не идвайте тук, че е бедняшки.
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Това на снимката е бивш доцент от Катедра биохимия през 80 те години. към *** - нищо чудно сега да е на 4 км.и да сътрудничи на МВР
17
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 16 години
Имаше една такава рубрика някъде по тв каналите - не правете това вкъщи. Явно биоложката е била почитателка на това предаване и е решила да покаже нагледно на учениците си какво не трябва да правят.
16
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Снимката откъде сте я изкарали.Това там разследващия ли е или от 4 километър.
15
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Учителите да внимават повече , да не вземат да исипят някоя такава смес в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ей УЧИТЕЛИ недеите така бре ! Това да няма нещо общо с повешаването на основните ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ? Или прекрасният начин на вивот ги е разглезел !
14
1
 
2
 
! Отговори
robert преди 16 години
Първо искам да отговоря на ,,възмутения''..подтекста е,че не са взривени от ученици или нещо подобно...май те е охванала някаква параноя и все си мислиш че някой те ***,***,докато в един момент си спрял да мислиш)))).....а що се отнася до ,,новината'',ченгетата пак изпуснаха кьоравото)))))..можеха да кажат,че е атентат на ,,Алкайда'' и от ЕС щяха да отпуснат някой лев за преоборудване,ама нейсе...все пак са ченгета-не им се сърдя)))))))
13
1
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
нека благодарим макар и посмъртно на биоложката, че до сетния си дъх е мислела за екологията в София и нейното опазване. Най-лесно щеше да и бъде да лисне течностите в някоя градинка, но като биолог по професия тя не е искала да отрови почвата на някоя градинка за години напред и затова е предпочела шахтата.
12
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Учителите да внимават повече , да не вземат да исипят някоя такава смес в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ей УЧИТЕЛИ недеите така бре ! Това да няма нещо общо с повешаването на основните ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ?
11
1
 
2
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Оправете си малко заглавието,вместо да триете като гламави коментари.Къде ви са версиите по случая,нещо не ги прочетох.Иване,при бури най-често ако некой орел се прави на смел пада поразен от гръм.Те и затова повечето се крият под скалите,ако изобщо ги има де. Не са ли на изчезване ?
10
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Тези учители да не са от АЛКАЙДА ? МЕВЕРЕТО ДА ДЕЙСТВА ПО КАЧЕСТВЕННО !
9
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Учителите да внимават повече , да не вземат да исипят някоя такава смес в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ей УЧИТЕЛИ недеите така бре ! Това да няма нещо общо с повешаването на основните ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ?
8
1
 
2
 
! Отговори
Бърборинка преди 16 години
хепхе,тука некой е изтрещял яко.Намалете пиенето,дами и господа!Още има слънце,альоуууу...По темата:този инцидент е с много криминално звучене.Жалко за жертвата и за пострадалите,но това се случва всеки ден вече.Никой не мисли за последствията от постъпките си май.То бива,бива инерция,ами мислете бе хора!Живот е това,не го пилейте с лека ръка.Няма да имате втори шанс !Толкова е просто:МИСЛЕТЕ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
...да ти трият коментарите, можеш да си платиш и да ти сложат линк към твой си форум, където да си прокламираш и жалиш когото си искаш. Това не е твой сайт, не плащаш за него а си гост! Така, че ще ти ще си пишеш, те ще си трият и ти нямаш право и гък да кажеш.
6
1
 
2
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
Тука наистина взема да ме хваща страх да пиша. Какви сте такива откачалки чак си пазите и стари теми от форумите. Баааах.
5
1
 
2
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
...няма ли да спре да ни занимава със себе си и да търси евтина популярност. Според мен той се опитва да е нещо като Азис в чалгата, само че си бие ширетите тука в тоя форум. Незнам що за болно човече е, но определено тъпите му смешки са излишни.
4
1
 
2
 
! Отговори
pe6o преди 16 години
NH4ClO4 амониев перхлоратОсвен много силен окислител той се явява и взривно вещество. Взривява се при 1200 градуса със скорост на детонация 2500 3500 м/сек.Образува много опасни смеси със бертоледовата сол и не трябва да се допуска смесването им!
3
1
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 16 години
,,Нямало нищо общо с професията,Да не би учителка по литература да е забъркала случилото се.И защо не разпитат ,,съучастниците,, пострадали при инцидента.? и това ще се потули ,както многото ненормални за нас произшевствия в столицата.
2
1
 
2
 
! Отговори
zoro преди 16 години
Трифон Зарезан... Въпреки че се чудя кой нормален човек ще си изреже лозето на първи февруари то и за това толкова глупасти...
1
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
най вероятно са произвеждали синтетична дрога и това са били остатъчните материали от производството и са бързали да се отърват. ***.Добре, че децата наоколо не са били твърде близо!