Е, не! Катастрофирал "син“ звъни на майка си 3 пъти, взе й 13 000 лв.

59-годишна пловдивчанка три пъти говори с мъж, който й иска пари за предизвикана катастрофа
7 мар 2008 10:43,
62
Е, не! Катастрофирал "син“ звъни на майка си 3 пъти, взе й 13 000 лв.
Телефонната измама общо взето гони рекордите по глупост и прибрани пари. Снимка: СВ

Пловдивчанка бе измамена с около 13 000 лева на принципа за пътен инцидент от близък с жертва, съобщиха от Областната дирекция „Полиция“.    

В жалбата си до Трето РПУ 59-годишната жена разказала, че около 16.30 часа в четвъртък и звъннал мъж, който се представил за сина й.

Той й съобщил, че е предизвикал пътен инцидент, при който е починал човек.

Мъжът казал, че трябва да се платят 3000 лева, за да бъде освободен от ареста и малко по-късно жената предала сумата на изпратен на адреса й таксиметров шофьор.

Малко след това "синът" се обадил повторно с молба за още 5000 лева, които майката предала също на таксиметров шофьор.

Последвало трето обаждане около 18.30 часа за още пари, които жената предала по същата процедура. В жалбата си тя уточнила, че част от сумата е събрала от роднини.

Вечерта, когато синът й се прибрал от работа, станало ясно, че е измамена.

По случая е образувано дознание в Трето РПУ. Същия ден в същото районно управление са били получени още три сигнала за опити за подобни измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Момичето преди 16 години
Тази е мн ***, наистина! Лелеееееееее колко *** хора има по тоя свят, Боже!
40
0
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
моят съвет е първо да си поплачеш , после си раздай телефонният номер на всякъде , нарежи си вестници с големината на 50 лв , направи си хубави пачки и от горе и от долу им сложи по едно копие на 50 лв. - като ти звъннат да ти искат пари - раздавай с кеф и с усмивка .....
39
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 16 години
Ей това не разбирам. Да не можеш да разпознаеш гласа на сина си? Да не ти хрумне да му звъннеш за всеки случай...
38
0
 
1
 
! Отговори
кала преди 16 години
да ви кажа и на мен ми се случи. в първия момент изобщо не можеш да разсъждаваш - направо си като попарен. изобщо не ми дойде наум, че е измама. чак след като се обадих на мой познат, който работи в полицията, се светнах.
37
0
 
1
 
! Отговори
az преди 16 години
Моля ви,дайте ми съвет какво да правя-ДА СЕ СМЕЯ ЛИ ИЛИ ДА ПЛАЧА?!
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
a we tez hora savest nqmat li we naprao sa otvrashtavam
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ЕЙ НЕ ВЯРВАХ ,ЧЕ ИМА *** КОИТО ПРАВЯТ ЕВАЛА НА ТАКИВА МОШЕННИЦИ. Тия *** мамят само бабички.. Това са хора със склерози ,диабети, алцхаймери , паркинсони и т.н. Много е лесно да ги излъжеш ,защото са като малки деца и са доверчиви а и не могат да разпознаят на живо внуците си пък камо ли по телефон.. Тия крадци са за затвор...
34
0
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
Маме , на мен ми трябват 15000 лв. , щото 13000 не звучи хубаво - дай си телефона да ти звънна ! Благодаря предварително .
33
0
 
1
 
! Отговори
Katya преди 16 години
Леле...как 13 хил. лева, бре?! Откъде толкова пари...?!?
32
0
 
1
 
! Отговори
boby преди 16 години
Не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава. Писна ми да чета как разни били елементарно измамени. Ами като са *** та вдлъбнати, да ги мамят, и мене ако така ме измамят изобщо няма да ходя да се жалвам, а ще си ударя главата три пъти в стената та барем ми дойде акъла.
31
0
 
1
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Извинявай, но сега точно нямам време да се аргументирам :) а за другото - дайте да й намерим номера на тази жена, може всички ни да огрее :)
30
0
 
1
 
! Отговори
gadnqr4eto преди 16 години
Е то верно глупоста не ходи по дърветата, ама в тоя свят на комуникации най-различни.......толкова ли е сложно да се позвъни на един номер и да се пита лично "обвиняемия" истина ли е или не ?! Това вече граничи с абсолютната простотия ... че не веднъж ами 3 пъти, то бива да си загубен, ама това вече няма никакво определение.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък свалям шапка на престъпника,ама изцяло му свалям шапка.Абе *** народ,колко се изписа по вестници и новини за тези измами....докато народа е *** и измамници ще има..
28
0
 
1
 
! Отговори
Jasmin преди 16 години
Това се казва Естествен подбор - не може да си толкова *** и да оцелееш в днешно време
27
0
 
1
 
! Отговори
Eli преди 16 години
И на мен ми се обадиха. Казаха ми, че мъжа ми е сгазил дете на 9 години, което е в кома. Представи се за капитан от полицията, а мъжа ми бил задържан там. При обаждането направо ме пита "Ало, кой се обажда?". Как кой,бе, ти ми звъниш на домашния телефон и ме питаш кой се обажда. Освен това в полицията вече няма чинове като капитан, майор и т.н., а са комисари и полицаи. Не знам колко пари искаше, защото ми затвори като му казах, че мъжа ми е полицай.
26
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 16 години
преди време на баща ми също така му се обадиха, но се усети веднага. Звънна в полицията да ги пита как да процедира, така че да го заловят този, беше навит да му даде пари един вид само и само да го хванат. Но от полицията казаха - "абе не се занимавай, даже и да го намерим кой е нищо неможе да направим, защото ти доброволно му ги даваш"....еми какво да кажа повече ! българска му работа.. и в 5 евросъюза да ни приемат, пак ще си останем такива
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Айнщаин е казал, че има две безкрайни неща: човешката глупост и вселената. Като за вселената не бил толкова сигурен... :-)
24
0
 
1
 
! Отговори
Vesela преди 16 години
Дай с общи усилия да и намерим телефона. Тя след като " цели ТРИ пъти" е "говорила с НЕГО" и е успяла за 1 ден да намери толкова пари, след вс.което се изговори по медиите....сигурна съм че и нас ще даде.....дай да пробваме :))))))))
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Между другото са заловени няколко човека който са се обаждали и прибирали пари по тая схема.. Познайте винаги са били таксиметрови шофьори... *** ли са полицаите? А много ми е странно как така някаква баба има 13000лв. и от 16.30ч. до 18,30ч. е превела на три пъти различни суми? От къде толкова пари в къщи ? Нямам познат или роднина ,който до държи такива суми в къщи.. А банката след 16.30ч. не работи с клиенти.. Тоест това са пари от под дюшека но пък как ги е превела без Банка или ги е броила на ръка или нещо ни мотаят.. Според мен тия хора са знаели ,че тая жена държи толкова пари.. Освен това как така ще раздава пари без да попита сина си.. Все пак тя не е говорила с него ами с непознати.. Нещо не е точно както го описват...
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Егати наивницата! До един път да се вържеш...как да е, ама 3 пъти?! Докато има подобни хора измамниците ще си живеят живота!