С аспекти Борис Велчев всява респекти

Главпрокурорът не иска делото срещу задържания зам.-шеф на ГДБОП да се разследва с микрофони на улицата
19 мар 2008 11:29,
11
С аспекти Борис Велчев всява респекти
Снимка: БГНЕС

„Не мога да направя подобен извод от нищо, което ми е известно досега“. Това каза главният прокурор Борис Велчев в отговор на въпрос дали има данни вътрешният министър Румен Петков и главният секретар на МВР Валентин Петров да са замесени в скандала със задържането на бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Велчев добави, че не коментира никакви изявления на политици по повод съмненията на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, че вътрешният министър и главният секретар на МВР са били запознати със случая.

„Истината е, че онова, което се случи - задържането на Иван Иванов и повдигането на обвинение срещу него, далеч не е единственото нещо, което правим по това дело, уточняваме и още много други въпроси. Уверявам ви, че ще се
занимаваме с всички аспекти на това“, допълни главният прокурор.

Той обясни, че първоначално проверката на случая е била възложена на Софийска градска прокуратура, тъй като се  касаело за разгласяване на класифицирана информация без да е било ясно от кого точно е било направено това, но в момента когато станало ясно, че е замесен заместник-директорът на ГДБОП, проверката е била прехвърлена на военна прокуратура.

„Нямаме намерение да пренебрегнем каквото и да е, но нека не се опитваме да разследваме това дело с микрофони на улицата. Публичното говорене трябва да стане в момента, когато не е вредно за разследването“, коментира още Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ЦК преди 16 години
Сее пясък в морето!*** къв ЕНТЕЛЕГЕНТЕН е!
9
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Ivanov преди 16 години
Kakvo rasledvane drugario Vel4ev trebva zakon koito da zabrani darjavna rabota na vci4ki ,,KOMUNISTI MAFIOTI"
8
0
 
0
 
! Отговори
Мая преди 16 години
Номер 2, ти не си просто смешен, а си с явни ментални увреждания! Кой и на какво основание бил наредил проверката?! А сега де, що го хванаха, стана работата. Румен Петков да ходи да препикае някой друг шадраван, да това най го бива! А иначе това е поредната изцепка в България, която ще се превърне в поредната медийна дъвка, а журналистите като я издъвчат до край, ще я изплюят зад гърба си и ще лапнат нова. Добре дошло за правителство, полиция и прокуратура!
7
0
 
0
 
! Отговори
nashenec преди 16 години
Xei, 2-ri, zashto ne si slojish ime,ili "anonimen" , ti e navik ot predi 1989g. A MOJE BI, SE KAZVASH "DNES.BG" ?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 16 години
Пиар, замълчи, че си смешен. За България и нейният ли МВР министър става дума? Съвестният, качественият и...какъв беше още? А, адекватен и спрелият кранчето- на кого? Дали не става дума за Отвъдното царство? Има ли още роднини и съпартийци да се изказват?
5
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 16 години
по-скоро е перверзен
4
0
 
0
 
! Отговори
eyj преди 16 години
или е нетрезвомислещ
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
на номер две или са му платили или е доста наивен
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Румен Петков е най-качествения и адекватен политик в България в момента, ето защо има много завистници, които биха дали мило и драго да му навредят както намерят за добре - и вътре БСП и изобщо в българското политическо и обществено пространство. Недоброжелателите обаче не са си направили сметката, защото Румен има достатъчно трезвомислещи и сериозни привърженици, спечелил е уважението на достатъчно много хора и като човек и като политик. Тези хора няма да го предадат, независимо от политическите интриги в БСП и простотиите в МВР. Това което се случва напоследък е небивала кампания за очерняне лично на Румен Петков и на клеветниците не им пука за реда и законността в България, а искат само да дискредитират министъра и да го лишат от влиянието му в обществените процеси на България! Главните действащи лица в тази кампания са всъщност от самото БСП, но това е друга тема. Факта е, че с работата си като министър на вътрешните работи Румен Петков спря кранчето на доста заинтересувани от келепира и беззаконията в БГ и те на свой ред му спретнаха кампанийка, жалък опит да се наклевети един трудолюбив и съвестен човек и политик. Безсъдържателни са задявките и подхвърлянията за личността и поведението на Румен, такива твърдения са несериозни и жалки. Скоро няма да има такава политическа фигура като Петков в България, затова е нужно той да бъде запазен, защото е полезен за напредъка и добруването на нашата страна!
1
0
 
0
 
! Отговори
Хайде на бас,.... преди 16 години
Хайде на бас,............ че ще създадат комисия в парламента оглавена от управляващите. Комисята ще излезне с решение 1. "Бития бит- второто не е толкова смешно"