Мафията ни прослави

Печалната слава е благодарение на френско-германската телевизия "Арте", която излъчи филм за БГ-Мафията, Дупница и Галеви
27 мар 2008 09:19,
49
Мафията ни прослави
Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Снимка: segabg

Западни журналисти, снимали репортаж за мафията в България, са били следени, стана ясно от предаване на френско-германската обществена телевизия "Арте", която излъчи предаване за мафията в Европа в рубриката "Зуум Европа".

Фокусът във филма е поставен върху Италия и България, а централна тема в сюжета са братя Галеви /Пламен Галев и Ангел Христов, които не са братя, но така са известни, бел.ред./ от Дупница, които са представени като бивши полицаи, преквалифицирани в бизнесмени.

Екипът на "Арте" отива в Дупница, където интервюира бившия кмет Първан Дангов и търси мнението на случайни минувачи за братята.

Пред камерата хората отказват да говорят, някои даже откровено заявяват, че това може да им навлече неприятности.

"След като се прибрахме в София, получихме телефонно обаждане от Галеви, които искаха да се срещнат с нас", разказва журналистката Барбара Конфорти.

"Казахме им, че това може да стане в София, но те не дойдоха."

Според нея екипът е бил непрекъснато следен от хората на Галеви.

По думите на Комфорти всеки малък български град е контролиран от "малки барони", които знаят всичко, управляват бизнеса и работата за хората в града.

Според нея българската мафия е много по-параноична от италианската, която не пречи на работата на журналистите, освен ако те не стигнат до много високо ниво в разследванията за мафиотския бизнес.

В материала, заснет от екипа на Конфорти, е потърсено и мнението на зам.- главния прокурор Камен Ситнилски.

Той твърди, че противодействието на мафията е добро, но правоохранителните органи все още "не били добре подготвени" за такава мащабна борба.

Според Ситнилски нямало сведения за престъпна дейност на братята Галеви. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Галев преди 16 години
Защо някои потребители тук се мислят за анонимни, когато решат да се изказват неподготвени по такива въпроси ? Това, че не си пишете името не означава, че можете да се скриете. Във възможностите на всяка хостинг фирма е да индексира IP адреса на всеки потребител. Без значение е дали сте със статичен или динамичен адрес. Трябва само да се види IP-то към кой доставчик е, след това да се посети въпросния доставчик и с подходящи средства да се вземе адреса ви. Нататък си правете изводите сами. Затова ако имате смели изказвания - ползвайте подходящи средства, като проксита и т.н.
7
2
 
0
 
! Отговори
mirku преди 16 години
ВСеки гради си има такива като галеви и повярвайте ако ги нямаше престъпността щеше да е мн по голяма щот всеки щеше да се прави на мутра тогава... така поне се знай кой кой е :) дупница си имат галеви софия имат маргените и т.н. да не изброявам за всеки град :) Ай С уважение към тях ... аз лично мн им се кефя....щот някои ако мисли, че тва се постига лесно не е.... можида не бачкат ама не могат и да спът вечер :)
6
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Братя Галеви са бивши служители на МВР от спецотряда за борба с тероризма. Според Атанас Атанасов са известни даже на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ. Легално имат участие във фирма "Инфрастрой-2001" в която Васил Божков притежава 51% чрез фирмата си "Латис", а 49% от "Инфрастрой-2001" се държат от "Сити асет мениджмънт" - чиито собственици с равни дялове от по 25% са Христофорос Аманатидис-Таки, Феодор Феодоров и дупнишките босове Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Таки е бил сред най-близките хора на разстреляния шеф на "ВАИ холдинг" Георги Илиев и е спряган за негов наследник. Феодор Феодоров също не е случаен. Той участва в управата на прословутия "Съюз за Перник" гражданската организация, която първа издигна кандидатурата на президента Първанов за втори мандат. Председател на сдружението бе Людмил Стойков, който бе сред арестуваните за източване на 7.5 милиона евро от САПРД . Справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки показва, че за последните години "Инфрастрой-2001" е спечелила десетина инфраструктурни проекта в пернишко и благоевградско. Братя Галеви нашумяха особено преди около две години, след като вече бившият кмет на Дупница Първан Данагов ги обвини, че тероризират града. На заседанието на вътрешната парламентарна комисия за работата на ведомството по наркопрестъпленията сред обсъжданите лица освен спряганите за наркобосове и трафиканти като Будимир Куйович, Христофорос Аматанидис Таки и Димитър Желязков Очите, са споменати и дупнишките бизнесмени братя Галеви и Евелин Банев - Брендо. Източник : mediapool.bg
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе кви са тея дебелаци?!! Никога не съм ги чувал, но ми е ясно, какви могат да бъдат, *** местни мутри, дето слизат от Меееерцедесите си и се качват в комбайна да жънат :) от къде им идва самочувствието на тези дебелаци, пишман мафиоти :))) а да сетих се обират на бабите пенсиите от село Дупница :))) ехххх
4
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Как какви....."добре облечени бизнесмени" са. :)))))))))))))))
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
съдружници са на таки и са приятели на Румен Петков
2
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 16 години
И после?
1
1
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Станаха звездти тези дни! Някакви босове или пишман бизнесмени, каквито са десеи ако не и хиляди.Какво контролират? Контрабанда ли, проституция, търговия с оръжие и наркотици? Никой нищо не казва що за птици са? Само Галеви това, Галеви онова.Какви са тия бе??????