Ад на магистрала "Хемус", двама загинали и 15 ранени*

Спирачките на ТИР със сръбска регистрация са отказали и камионът е блъснал няколко коли и един микробус
3 апр 2008 19:00,
25
Ад на магистрала "Хемус", двама загинали и 15 ранени*
Движението по магистралата в посока Варна е отклонено по обходен маршрут. Снимка: Булфото

Двама души загинаха, а други 15 са ранени при жестока катастрофа на автомагистрала „Хемус“.

Сред пострадалите има и много тежко ранени. Бърза помощ ги транспортира към болницата "Св. Анна" и Института за спешна медицинска помощ "Пирогов".

Инцидентът стана в четвъртък следобед.

По първоначални данни спирачките на ТИР със сръбска регистрация, който излизал от тунел "Топли дол" в посока към тунел "Ечемишка", са отказали и камионът е блъснал няколко коли и един микробус.

Микробусът е паднал в дерето, а камионът, чиито спирачки са отказали, е спрял на повече от 5 км, след като се разбрало, че има технически проблем, помитайки колите след себе си.

Камионът е превозвал цимент. Веднага към мястото на тежкия инцидент бяха изпратени няколко екипа на Бърза помощ от Ботевград и от столицата.

Екипи на полицията проправиха път на линейките, за да могат да достигнат по-бързо до мястото на катастрофата.

Движението по магистралата в посока Варна бе отклонено по обходен маршрут.

В „Пирогов” бяха настанени част от пострадалите – 20-годишният Св.Д. и Н.Н.(на 45 години), които са от град Оряхово и са пътували с автомобил, участвал в катастрофата.

Св.Д. е с травма в лявата част на гърдите. Н.Н. е с две счупени ребра. И двамата са без опасност за живота.

Третият пациент е жена – М.Г. Тя е пътувала с маршрутка за Правец, която е застигната и ударена от ТИР-а. Жената е на средна възраст, неадекватна, в тежко състояние и е настанена в шокова зала.

Сред пострадалите, които са настанени в МБАЛ "Света Анна", има младеж с мозъчно-черепна травма и три жени със счупвания, но в шоково състояние.

* Информацията е актуална към 21:45 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
izminaxa 3 meseca ot jestokata katastrofa a ohte na tretia dan temata prikliu4i nikoi ne kazva nihto za tova.kato naprimer 4e v posledstvie zaginaxa ohte ot postradalite
23
0
 
0
 
! Отговори
She преди 16 години
Страната ни и хората в нея са грешни и още дълго ще страдаме! Който както иска - така да ми разбира думите! Много сме наказани! Собствените ни алчност и мерзост играят главните роли в трагедията наречена "БЪЛГАРИЯ"!
22
0
 
0
 
! Отговори
стрелочник преди 16 години
Откъде се взеха тия тирове? В цял свят най-изгодния товарен транспорт по суша е железопътния. Нашто БДЖ за 20 години си намали товарните превози 6 пъти. Тировете поеха почти всичко. Да им вдигнат таксите до степен да стане по-изгодно от граница до граница да се возят на влакче. Така хем ще се освободи лявата лента на всички магистрали, хем БДЖ-то ще живне и ще има кинта за пожарогасители, хем двайсе-трийсе човека на година ще доживяват до пенсия. *** кой ли му пука за това...
21
0
 
0
 
! Отговори
niakoi navun ot stra преди 16 години
ami znachi ako pochne nashata mila darjava da sabirat po golemi mita i da vzimat golemi sumi za vseki tir deto vliza ot chujbina i minava prez nashite patista prez granichata moje i da saberem malko pari za da opravim nashite patista i takiva katastrofi da ne stavat tolkova chesto drugite darjavi jaliat li ni nas kato minavame prez tiahni teritorii sas naste tirove ne sabirat ot nas sumati pari za vsichko zasto nikoi ne reagira na vakta che ako se sabirat pari vav tazi darjava vmesto da izlizat navunka mojebi i nasta darjava ste da e dobre sas dobri patista i dobra structura .za vsichko triabva da se sabirat pari ako chovek kivne triabva da se globi i da se saberat pari i taka horata ste se nauchat na red i da sledvat zakonite a?
20
0
 
0
 
! Отговори
Mарти преди 16 години
Днес.бг отново не са в час със случващото се извън София (а може би и в нея). Загиналият човек е един. ТИР-ът е със сръбска регистрация, управляван от македонец. Жалко за жертвата и пострадалите. Ами ако не беше карал цимент, а пропан бутан ? Пак щяхме да обявим ден на траур. Това няма да оправи нещата. Нещата ще се оправят със затегнати до крайност контроли. Още на границата да се проверява изправността на поне основните системи на тежкотоварните автомобили. Също така патрулиращите органи на КАТ да имат правомощия да отстраняват от движение на място нарушителите, както е в доста страни (сваляне на номерата). Ясно ми е, че не всеки патрул е наясно с нередностите, но могат да се сформират специализирани такива (за сметка на дремещите полицаи зад някой храст) така и така плащаме данъци..поне да е за нещо смислено. И най-важното и вече коментирано до баналност: корупцията. Драги ми полицаи, с репликата "Хайде сега дай 20 евро, па на следващата бензиностанция ще смениш спирачния маркуч/течност и т.н." не помагате на никой! Помислете че следващата жертва може би ще е близък ваш човек! Толкова ли струва живота му? Помислете!П.С. Днес преди 4 години в река Лим загинаха нелепо 12 български деца. Причината отново е...катастрофа. Поклон пред паметта Им.martinpetrov79***gmx.at
19
0
 
0
 
! Отговори
тъжен преди 16 години
Това заглавие-лого си слагам на Скайпа от доста време много често с линк към поредната новина за катастрофи по пътищата.Само за последната седмица са загинали около 20 души и над 100 са ранени!!! А затова национален траур няма, нали? Вчера пък поредната новина заловен добре подквасен шофьор с 3,5 промила... Това е АБСУРД, произведен в България.
18
0
 
0
 
! Отговори
varg vikernes преди 16 години
без война измираме
17
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Пожелавам ти тази една година да мине безаварийно за теб и да завършиш образованието си!А и много поздрави на Баташки,ако го познаваш :-)
16
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
*** или остра,а сега де-дилема.Прочела съм статията,ти не ме мисли,но друго НЕ прочетох.......Апострофираш ме,добре лошо няма ама не твоето мнение бе Анонимен или като лишен от такова ти е по-лесно само да плюеш?!Че на тира спирачките отказали разбрах(случва се)ама ти не си разбрал друго или пък какво да ти обяснявам нали съм ***......
15
0
 
0
 
! Отговори
От Той за Тя преди 16 години
И аз пътувам почти всеки ден за Ботевград и за тези три години път никога не са били пуснати трите тунела... магистралата е в ужасно състояние на вълнички през по голямата част и дупки не липсват (изкривих си джантата веднъж).Дано хората да се оправят и да не са пострадали много....И ми остава още една година учене дано да мине безаварийно...
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Така е,докъто магистралите ни не станат като по света и шофьорите ни (и не само нашите) не спрат да се изживяват като състезатели,тежките катастрофи ще си останат ежедневие!"- Tи *** ли си бе, мила? Чети какво пише, а не пиши простотийки на изуст.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Колко много компетентни и съдържателни мнения на безгрешни хора и специалисти по всичко!!! Само така! Продължавайте да давате акъл!
12
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Четири години бях студентка в Ботевград и пътя от София до там ми е до болка познат.За цялото това време не е имало случай когато сме пътували и да сме минали по целият маршрут без отклонения......дали през старата Витиня,дали на някой от тунелите двупосочното движение да е събрано само в един тунел.....Така е,докъто магистралите ни не станат като по света и шофьорите ни (и не само нашите) не спрат да се изживяват като състезатели,тежките катастрофи ще си останат ежедневие!
11
0
 
0
 
! Отговори
kalinka преди 16 години
i togava pi6ete komentari-izri4no e pisano 4e TIR-a e sys srybska registracia,ne s makedonskavednaga se nameriha tuk umnici da pravyat gre6ni izvodi
10
0
 
0
 
! Отговори
M преди 16 години
V4era piqn tur4in tiradjiq, dnes makedonec?!!!Po tezi pytista i nie pytuvame...
9
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Не е бил турчин, най ми бил пияно маке. Шофьора на ТИР-а е бил пийнал гражданин на Бивша Югославка Република Македония. Явно много ни мразят, цял ден плюят за щяло и нещяло по нас, тази вечер ни трепят, макети и трън...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tia turci pak napraviha niakoy atentat. Ne mojem da se otyrvem ot problemi
7
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 16 години
ако не се пазим сами, няма кой да е. това го разберете - и вие колеги шофиори, дайте да не воюваме по между си, а срещу държавицата ни... айде помислете малко, а....
6
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 16 години
така ще е. те си прибирата парата, а ние страдаме. няма да се оправим, не си правете някакви илюзии
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В нашата просташка държавица всеки ден четем и гледаме подобни новини. Тировете са потенциални обиици по пътищата!!! Драги политици и управляващи, замислете се не е ли вече време да оправите пътищата в България! Направете по-големи и по удобни пътища, с по 2-3-4 ленти еднопосочно движение, какво е това безобразие... сравнение с другите европейки страни пътищата ни изостават на СВЕТЛИННИ ГОДИНИ, което е жалко!!! Замислете се колко народ умира то нашите пътища пък може да ви доиде малко акъл в главите да вземете да реконструирате цялата пътна инфраструктура на страната!!!