Ексхумират сестрите Белнейски

Проверяват версията, че сестрите са умъртвени и след това е инсценирано изнасилването им
13 май 2008 08:07,
32
Ексхумират сестрите Белнейски
Мъртвите сестри Росица и Христина бяха открити на 31 януари 2006 г. край Пещера. Снимка: standartnews

Есхумация на труповете и нова съдебномедицинска експертиза ще търсят убийците на сестрите Белнейски.

На 28 април главният прокурор Борис Велчев удължи срока на разследването с още 4 месеца.

Тогава окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов каза, че е разпоредил допълнителни следствени действия, но не уточни какви са те.

Очаква се още следващата седмица екип от 5-ма съдебни лекари да се заемат с ексхумацията, пише 24 часа.

Те ще извадят телата на момичетата, за да търсят нови пропуснати улики и доказателства за причините за смъртта и убийците.

Ще се проверява версията, че сестрите са умъртвени и след това е инсценирано изнасилването им и телата са изхвърлени в скалистата местност, за да могат убийците да прикрият следите си.

Работата по тази версия започна, след като подобни съмнения изразиха експерти от Скотланд Ярд, от които беше поискана помощ за разкриване на престъплението.

По случая бяха разпитани и проверени над 9 000 души, но 27 месеца след трагедията полицията няма заподозрян за садистичната смърт на ученичките, а разследването е зациклило.

Опитни криминалисти са категорични, че полицаите и разследващите са допуснали поредица от груби грешки още при първите часове след откриването на телата.

МВР започва да работи по случая 4 дни след смъртта на момичета.

Екип на научния институт по криминалистика и криминология към МВР пръв успя да изолира 2 ДНК профила на мъже, но те не са пълни.

Установен е бил и трети профил, но той единствено породи съмнения за нов участник в трагедията.

От ФБР, а от началото на март и британски криминалисти върнаха материалите по случая Белнейски със заключението, че биологичният профил на убийците не може да бъде подобрен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Daisy преди 15 години
Не стига ли, че загубиха живота си, ами сега и в гроба няма да ги оставите на мира, само и само да симулирате, че вършите нещо, охранени ! 27 седмици не можете да намерите изверг, способен да се гаври, мъчи и изнасилва две деца! Вие контингент, район позванате ли, лумпенизирани ядачи такива. Горката майка - един път да си закопаеш децата ( не дай Боже никому) , а след това да търпиш да се гаврят с паметта им!Дано никоий от вас, отговорни за това че се случват тези неща и остават ненаказани, не спи спокойно....дано ви яде съвестта!!
10
1
 
0
 
! Отговори
JAG преди 15 години
Naistina e mnogo neprijatno , che ste se nalozi da izvadjat telata na gorkite deca , no az kato roditel bih predpochela tova - ako imashe i nai-malkata vyzmoznost da nameriat nesto novo , koeto ste moze da dovede do razkrivaneto i zalavjaneto na ubiicite . Elate na mjastoto na roditelite - po-dobre li e ,te da zivejat ostanaloto ot zivota si s mychitelnite vyprosi ,,kak , zasto, koi ,, i t.n. Ne e li po-dobre - ako ima i edin shans dori - da se namerjat prestypnicite i da mogat tezi roditeli nai -nakraja da poluchat otgovori na vyprosite si ?! Spored men - tova ste im pomogne ( na roditelite ) da prodylzat da zivejat po-premireni , bez mychitelnoto ,,ZASTO,,.
9
1
 
0
 
! Отговори
ф.с.в. преди 15 години
Kогато стана убииството ,медиите отразяваха колко професионалисти -криминалисти са на мястото и търсят улики ,А какво се оказа --пръв Волен Сидеров каза ( аз не съм почитател на Атака) ---че камъните с които са убити момичетата седят там и никой от криминалистите не си е направил труда да ги вземе като веществено доказателство.Просто беше ясно че полицайте или са супер некъдърници или покриват следите ,понеже извършителите са близки на власта.и така сигурно никога няма българския народ да разбере кои са тези садисти ,,,,но май аз забравих къде живея ------България --страна на абсурдите и простотията и наистина неината реклама EASY TO FIND e вярна --по смотана страна в Европа няма
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно тия дето убиват във Варна са отдавна срастнали с всички бизнес среди и всички партии и правителства... И тук съвсем не става дума за ***! *** отдавна не ползват точно такива методи...
7
1
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
Егати ТЪПАТА ДЪРЖАВА.И какво ще направите с тези си действия,това ще помогне да разкриете убийството,ли?Не,няма глупави хора,та вие досега нито едно убийство не сте разкрили,та това ще разкриете.Защо не си признаете бе,че сте пълни некадърници.Поне оставетв децата да почиват в мир.Ей,изродска държава,леле ужас..........Горките родители.....Всички оправници са такива безхаберници,че не може и да бъде.Какво стана и с убийството на "ЗИКО"от Варна,кога и него ще разкриете,никога,нали,а може би вече сте забравили,че някога е съществувал,но аз ще ви напомня Здравко се казваше и беше млад.........,но някой му отне живота,защото знаеше може би ,че нищо няма да му направите понеже сте некадърни.Само лапате пари от държавата,а за нищо не ставате.Беше едно дете на майка и на баща.Ако имаше поне няколко разкрити убийства,убийците може би щяха да се замислят малко преди да убият,защото може следващото разкрито убиййство да е тяхното,а то какво става нито едно разкрито ами ще убиват ами как като знаят,че няма да ги хванете.Нямам думи полиция,следователи,пълен срам сте.....................
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za6to nai-nakraq ne kajete kakvo vsa6tnost e stanalo?kogo pak kriete?
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как може такова нещо... защо трябва да вкарват родителите отново в целия този ужас... какво означава груби грешки и защо си мислят ,че сега ще ги поправят... по-скоро трябва да се замислим какво става в обласното МВР на Пазарджик и кой има изгода да се раздухват отново нещата около случая ...не може да е просто ей така,я ще има неочакван обрат я нещо друго/... ще превърнат трагедията на едно семейство в сапунка ...ОТВРАТИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
nelivolei преди 15 години
Господ трябва да ни пази от това да не ни се налага да се обръщаме към полиция и прокуратура.Как е възможно, да не открият убийците на това зверско убийство?Кой се опитват да прикрият пак?
3
1
 
0
 
! Отговори
Huko преди 15 години
не са си свършили работата навреме и сега ще ги изравят.. БОКЛУЦИИИИИИИ !!!
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пуууу, ***, как може бе, оставете момичетата да почиват в мир, как може такова нещо, пак само исценирате дейност, ви и !!!
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе оставете мъртвите бе,все едно ще намерите кой ги уби...Егати...