Разбиха престъпна група в Плевен

Групата е произвеждала и разпространявала фалшив алкохол
19 май 2008 11:59,

Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство срещу престъпна група, която е произвеждала и разпространявала фалшив алкохол и акцизни стоки без бандерол, в особено големи размери. До момента са събрани доказателства, че нелегалният канал се е разпростирал на територията на две области - Плевен и Велико Търново. Това съобщиха от прокуратурата.

При операция на икономическата полиция в Плевен в с. Буковлък са намерени тон и половина високоалкохолни напитки и тютюневи изделия без бандерол, след което е открито мястото на производството им.

В цех във великотърновското село Ресен сазаловени трима души от Горна Оряховица и Лясковец по време на бутилиране на фалшивия алкохол, информираха от прокуратурата.

От същия цех, както и от гаражни клетки, халета и в моторни превозни средства в градовете Лясковец и Горна Оряховица са иззети стотици литри алкохолна течност и голям брой съдове, материали, машини за производство, за филтриране и бутилиране.

Сред тях са три цистерни с вместимост по един тон, десетки бидони и бутилки, пълни с алкохолни напитки, две филтриращи машини, туби с есенции, аромати и оцветители, както и фактури за покупки.

Намерени са също алкохолни напитки и захарни изделия, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност, които били приготвени за препакетиране. Тепърва ще се установяват точните количества на откритите стоки, уточниха от прокуратурата.

Следствието продължава, предстоят експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание