Разбиха престъпна група в Плевен

Групата е произвеждала и разпространявала фалшив алкохол
19 май 2008 11:59,

Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство срещу престъпна група, която е произвеждала и разпространявала фалшив алкохол и акцизни стоки без бандерол, в особено големи размери. До момента са събрани доказателства, че нелегалният канал се е разпростирал на територията на две области - Плевен и Велико Търново. Това съобщиха от прокуратурата.

При операция на икономическата полиция в Плевен в с. Буковлък са намерени тон и половина високоалкохолни напитки и тютюневи изделия без бандерол, след което е открито мястото на производството им.

В цех във великотърновското село Ресен сазаловени трима души от Горна Оряховица и Лясковец по време на бутилиране на фалшивия алкохол, информираха от прокуратурата.

От същия цех, както и от гаражни клетки, халета и в моторни превозни средства в градовете Лясковец и Горна Оряховица са иззети стотици литри алкохолна течност и голям брой съдове, материали, машини за производство, за филтриране и бутилиране.

Сред тях са три цистерни с вместимост по един тон, десетки бидони и бутилки, пълни с алкохолни напитки, две филтриращи машини, туби с есенции, аромати и оцветители, както и фактури за покупки.

Намерени са също алкохолни напитки и захарни изделия, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност, които били приготвени за препакетиране. Тепърва ще се установяват точните количества на откритите стоки, уточниха от прокуратурата.

Следствието продължава, предстоят експертизи.


Спонсорирано съдържание