Врещят за Волен

Симпатизанти на "Атака" протестират пред Съдебната палата, където за пореден път се гледа делото за инцидента на "Тракия"
2 юли 2008 11:29,
75
Врещят за Волен
Снимка: БГНЕС

Десетки симпатизанти на "Атака" са пред пред Съдебната палата, където за пореден път се гледа делото "Сидерови".

Привържениците на Волен и Капка пеят възрожденски песни и скандират: "Не на двойните стандарти в правосъдието!", "Не на поръчковите дела", "Съдебната система е прогнила".

Лидерът на "Атака" и съпругата му са подсъдими за подбудителство към лъжесвидетелстване.

Делото срещу тях е за инцидента на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г, когато кола на Волен Сидеров се сблъска с друга.

Последваха заплахи, размяна на юмруци и твърдения за замислен атентат срещу лидера на "Атака".

Процесът протича при изключително засилена охрана от страна на "Съдебна полиция" вътре в Съдебната палата, а извън нея - от МВР.

По искане на адвоката на Сидерови - Марин Марковски, магистратите допуснаха по делото да бъдат разпитани евродепутатът Слави Бинев и шефът на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

"Хора от кухнята на парламента ми казаха, че ще бъдем мачкани докрай и в никакъв случай да не чакаме оправдателна присъда", заяви пред съда Капка Сидерова.

Съпругата допълни, че е чула лично от зам.-министър да не чака оправдателна присъда, тъй като става дума за поръчков процес.

"Нито аз, нито Волен сме имали каквито и да било мотиви да караме Павел Чернев да лъже при положение, че шофьорът на Волен – Любомир Бакърджиев, му е братовчед и той през цялото време лобираше за него", каза тя.

Според нея, Чернев е пряко замесен в "опита за атентат" срещу тях.

Малко преди нея, на няколко пъти Волен Сидеров заяви, че според него на 7 април 2006 е извършен опит за покушение.

"Фордът на Докови блъсна моя Ситроен отзад, а не обратно", уточни той.

Волен Сидеров заяви, че получава на електронната поща на "Атака" заплахи за смърт от турци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да оставим настрана делото и съда да си свърши работата. Нали така ни съветват в "коментарите" си повечето самотни мозъчни клетки в медийния п.а.р.ц.а.л днесбг и неговите щатни коментатори.След като ни занимаваха с неистово упорство толкова време с 30 тина природни недоразумения нарекли себе си гей-парад (всъщност групичка тарикати усвояващи поредния транш от мръсните пари предназначени за охулване и вменяване на вина в едно все още нормално общество) и куп още псевдоновини, въпреки съдбоносните събития връхлетели за пореден път българския народ.Подобни заглавия не бива да ни учудват. Медиите трябва да са начело на оня "парад" с който ни проглушиха ушите а днесбг да е в първите редици. Доказват го ежедневно. Само, че не е далеч деня в който нормалните българи ще извикат "Не на българофобията" и не само един, а всички дни от годината ще са посветени на толерантността към българина и нормалния човек. Защо не им харесва една нормална проява на демокрацията като въпросното събитие? Нали те ни я натресоха, с нея лягаме и ставаме от години. Куцо, кьораво и сакато ден и нощ ни обяснява колко хубаво нещо е демокрацията. Социолози, политолози, сценаристи-пед..сти и цялата *** която може да се намери в една държава ни я обясняват, тълкуват като на *** (те ни смятат за такива). Как отново трябва да догонваме (представете си) САЩ, Европа и пр. Даже имаше и песен за това. И ние го догонваме с ускорени темпове. Само дето не ни казаха че догонването е някак си в обратна посока. Някак си трябва да свикнем да нямаме здравеопазване, образование, наука, вяра, морал, нормални пенсии, нормални данъци, българска икономика, армия, бъдеще за децата си и т.нА "простия" българин видите ли все не му харесва да го ограбва собствената му държава, да вижда поръчкови дела, престъпници на свобода, секти, наркомания, изоставени деца, дела срещу гранични полицаи изпълнили дълга си и т.н.Няма да се научим скоро какво е "демокрацията" и това е.Защо протести пред народното събрание, министерския съвет, президентството и всички министерства да са разрешени, а точно това да е "извиване" ръцете на съда, вмешателство в работата му? Да не би някой да е влязъл с оръжие в съдебната зала? Нима протестите на учители, пенсионери, земеделци, лекари, мед.сестри, превозвачи, миньори по време на заседание на парламента или министерския съвет не са вмешателство в работата им?Отговорът е *** - всяка проява на демокрацията която е контролирана е безопасна за туземните управляващи. Техни хора са профсъюзите, в браншовите организации и във всяка т.нар неправителствена организация. Всяка стачка в България може след съответната пушилка в медиите да бъде прекратена или продължена, удавена в приказки (или кръв ако някой провокатор от службите хвърли камък например) според желанието на кукловодите. Пак двойния стандарт.Какво друго можем да видим в подобна медийна истерия освен панически страх. Страх от една група хора и
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOVA E 4ISTO POLITI4ESKI PROCES TAKA 4E NA NYAKOI NAIVNICI PO DOLU PO DOBRE DA MISLYAT OTKOLKOTO DA PISHAT NEBIVALICI
52
0
 
0
 
! Отговори
suni преди 15 години
Abe ,negramotnici,kakvo shte reche Vreshtiat za Volen ,toz koito e pisal statiata e goliam maloymnik...neka si zashtitavat vodacha xorata vseki ima pravo,no pitam ako Dogan go izpraviat na sud (malko veroiatno ),shte ima li koi da ide pred suda i da VRESHTI za dogancho-pitam i iskam otgovor -SAMO ATAKA SHTE VI VKARA V RELSITE zatova vi e strax i pishete vsevuzmojni glyposti....
51
0
 
0
 
! Отговори
FEN NA VOLEN преди 15 години
DO KOMUNISTA 42: ei drogiran komunist fantazior nemojesh da zabludish nikoi ti si jalko komunisti4esko is4adie :) dori ne trqq da imash prao na glas ...takiva kato tebe trqq da palnqt zatvorite :) a do nomer 50 prosto otidi i sa zastrelqi s tova leke sslavi trifonov napraite dvamata ritualno samoubiistvo i bes tva nikoi ne go gleda ve4e nqma da lipsva na nikoi :)
50
1
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
волен да спре да говори лошо за най-добрия шоумен в България Слави ТрифоновСлави и бТВ са синоними. Не мога да си представя бТВ без Слави. Просто не мога.Сега неговото шоу им държи рейтинга. Ако го няма рейтинга на бТВ става нула и от 1 място отива на 50 място по рейтинг. Аз по бТВ не виждам кое предаване е толкова интересно - Новините и Това го знае всяко дете са скучни. Освен това Биг Брадър и Вип Брадър сериозно ги удрят в рейтинга.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето малко информация от сайта на президента Гоце. Вижте под номер 10 е сина Явор Ромео Доков - който е засичал и блъскал колата на Волен Сидеров - president.bg/news.php?id=3020&st=20"8 8 са допуснатите кандидати до конкурса за стажанти в Администрацията на президента17-03-2008 14:00 |СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО КОНКУРС ЗА СТАЖАНТИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА НА РБСъгласно решение от 17. 03. 2008 г. на конкурсната комисия, назначена със Заповед ЛС-11-310/ 10. 03. 2008 г., до конкурса за стажанти се допускат следните кандидати:вх. 2 Дафинка Георгиева Прокоповавх. 3 Райна Руменова Георгиевавх. 4 Ралица Братанова Братановавх. 5 Стела Благоева Атанасовавх. 6 Антоанета Кънчева Пиперковавх. 7 Весела Бойкова Аверьяновавх. 8 Цветомир Валентинов Митоввх. 9 Ася Александрова Велчевавх. 10 Явор Ромео Доков........................................... ................
48
0
 
0
 
! Отговори
e преди 15 години
сформира се политическа партия "Педофили в атака"
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До *** ,който се изживява като очевидец ха ха ха.. Първо момчето не е 22 годишен а 18 годишен а дядото не е на 84 а на 87 години поне като си фантазираш как е изглеждал случая да бе прочел по вестниците кои хора са очаствали .. Второ очевидци са четирима- студента,дядо му който е с тежък простатит от три дни не е уринирал и е каран към Пирогов. От Дежурния лекар от Пирогов е потвърдил ,че са очаквали този болен старец. Сидеров и шофьора му са другите двама свидетели. Така от тези четирима СВИДЕТЕЛИ И ОЧЕВИДЦИ според трима от тях Сидеров е полудял накарал е шофьора си да пребие момчето и да нареже гумите на баничарката му!! До тук Атентатор е Сидеров според всеки здравомислещ.. След това Сидеров прикри шофьора си ЗАЩО? Натопи Чернев но пък за Късмет на Чернев камера на бензиностанция го е заснела на 50км. от мястото на събитието по това време как зарежда бензин.. И Кво става сега записи и очевидци говорят едно само Сидеров друго... Един интелигентен човек веднага разбира кой лъже.. А Тъпия човек ще види и под вола теле. Но запомнете не сте били там.. А които са били там са обвинили Сидеров..
46
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 15 години
Абе пак да се повторя - аман от прости хора и по-специално ти номер 27 анонимника;Говоря по-същество,че самият процес е смешен с още по-смешно обвинение;Даже главният прокурор даде заден - в смисъл с половин уста си признава,че този процес тръгна заради Румен Петков Глъвътъ - пикаещият като се напие в шадраваните на Плевен;Същият този г-н Шадраванков,който в момента се разследва за връзките си с подземният свят- и отва стана заради натиска на ЕС, като преди това нееднократно Сидеров е споменавал за престъпленията на Глъвътъ.Явно за доста такива като вас *** е най-важно да видите "най-големият престъпник" на Б-я осъден - а какво да кажем за истинските мафиоти като Доган *** например. А и още нещо - първа телевизия СКАТ разтръби за случаят Цонков и първя тя публично се обяви за неговата подкрепа - и много членове на АТАКА са се разписали в негова подкрепа;А коментарът ви,че Сидеров навремето не карал военна служба,защото си извадил фалшиво медицинско - през времето на комунизма такива неща НЕ СТАВАХА,предполагам знаете за този период.Да обобщя - смешен сте господин Анонимник, ***,*** и ограничен
45
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 15 години
Абе пак да се повторя - аман от прости хора и по-специално ти номер 27 анонимника;Говоря по-същество,че самият процес е смешен с още по-смешно обвинение;Даже главният прокурор даде заден - в смисъл с половин уста си признава,че този процес тръгна заради Румен Петков Глъвътъ - пикаещият като се напие в шадраваните на Плевен;Същият този г-н Шадраванков,който в момента се разследва за връзките си с подземният свят- и отва стана заради натиска на ЕС, като преди това нееднократно Сидеров е споменавал за престъпленията на Глъвътъ.Явно за доста такива като вас *** е най-важно да видите "най-големият престъпник" на Б-я осъден - а какво да кажем за истинските мафиоти като Доган *** например. А и още нещо - първа телевизия СКАТ разтръби за случаят Цонков и първя тя публично се обяви за неговата подкрепа - и много членове на АТАКА са се разписали в негова подкрепа;А коментарът ви,че Сидеров навремето не карал военна служба,защото си извадил фалшиво медицинско - през времето на комунизма такива неща НЕ СТАВАХА,предполагам знаете за този период.Да обобщя - смешен сте господин Анонимник, ***,*** и ограничен
44
0
 
0
 
! Отговори
Caboose преди 15 години
И *** така правят => "Атака" са ***.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човекът, който блъсна колата на Волен Сидеров на магистрала "Тракия", ще работи при Георги Първанов. Истината лъсна от електронния сайт на президента. Явор Ромео Доков фигурира под 10 в списъка на допуснатите кандидати до конкурса за стажанти в администрацията на президента. . president.bg/news.php?id=3020&st=20 Ето как Гоце се отплаща за добре изпълнена *** политическа поръчка срещу лидера на една от най-влиятелните партии в България - АТАКА. Ако до този момент обществото, прокуратурата и съдът са имали някакви колебания, че делото срещуСидеров е поръчка от най-високо ниво то сега съмненията им трябва да се изпарят.Активното мероприятие срещу Волен Сидеров бе разиграно през април 2006 г. по време на кампанията на АТАКА срещу разполагането на американски военни бази у нас. Тогава на връщане от многохиляден митинг в Стара Загора ситроенът на лидера на АТАКА е засечен от две коли и блъскан в мантинелата на магистрала "Тракия". Мероприятието е разиграно посред нощ по време на проливен дъжд. Същата нощ Сидеров уведомява вътрешния министър Румен Петков за проваления атентат срещу него. В телефонен разговор Сидеров му казва, че е успял да запише номерата на колите, участвали в катастрофата и настоява виновниците да бъдат издирени и задържани. Близо два дена служителят на МВР, натоварен от министъра със случая твърди, че полицаите не могат да издирят описаните от националиста автомобили. В края на втория ден лично министър Румен Петков в ефира на тв предаване заявява, че Сидеров е нападнал семейство Докови, които се оказват собственици на колите, участвали в инцидента. Истината е обърната с хастара на горе и се превръща в нагла лъжа. Престъпниците стават обвинители, а жертвата - обвиняем. Семейство Докови са приети в парламента лично от председателя на НС Георги Пирински, който дава пресконференция заедно с тях и ги сочи за потърпевши.Атаката срещу Сидеров от страна на властта цели да скрие факта, че срещу него е организиран неуспешен атентат. Това е логично, защото, ако истината излезе наяве ще предизвика световен скандал, а правителството ще трябва да си отиде опозорено. Управляващите прибягват до тази отчаяна стъпка - да разпоредят ликвидирането на Сидеров, защото по това време партия АТАКА вече е станала втора политическа сила в страната, а рейтингът й продължава да расте. В интервю, дадено пред западната преса, лично президентът Първанов заявява, че "ще се справи с АТАКА - "Срещу АТАКА трябва да се действа само чрез сила, казва в изказване от парламентарната трибуна депутатката от БСП Татяна Дончева. Дни преди покушението червени депутати предупреждават народни представители от АТАКА, че лидерът им трябва да внимава, да не го помете някоя кола. Точно това се случва в последствие.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха аз като ти казах ,че си с маймунски мозък май обидих маймуните .. Щото още не си еволюирал дори до тяхното ниво.. КАМЕРИТЕ на СКАТ и тях ли да не слушаме и гледаме ? *** *** ха ха ха.. И за да докажеш колко си *** и ,че стреляш на сляпо и квалифицираш хората както ти падне ме наричаш комунист аз ,който никога не съм гласувал за комунистите... и аз в твоя ред на мисли ще те квалифицирам като профанизиран-идиотик и шезофреник ,който се прави на псевдо-националист но не знае да пише на националната си азбука.. С тая маймуница можеш да си пишеш с малоумния Сидеров него и без това никой не го разбира..
41
0
 
0
 
! Отговори
бивш атакист преди 15 години
Престанете да търсите под вола теле. Не разбрахте ли ,че това е постановка. Уплашиха се ,че атака печели все повече потдържници. Бил психясал , това е поредната инсинуация защото шубето е голям страх. Как може бетонните глави от БСП пак да гласуват за тях?Абе тоз народ са мазохисти. Простия народ лесно се манипулира. Поне той защитава българските интереси и нарича нещата с истинските им имена. И при тях има хора който не са читави ама цялата ни работа е малко Ганьовска.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo ataka
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"врещят" ме подсеща за една песен:Ние сме овце, беееее!Аз съм стар овен, беее!Утре ще ми теглят ножа,и ще вземат мойта кожа!Как да е за това, обаче като се замисля дали на българите стяга повече редиците Волен или на т.нар. турци и нещо почвам още да се замислям...
38
0
 
0
 
! Отговори
FEN NA VOLEN преди 15 години
ama ti 168 4asa li 4etesh :D ei na vas komunistie trqq da vi zabranqt da vzemate narkotici i bes tqh imate prekaleno razvinteno vaobrajenie :) ti ve4e si dostignal kriti4na fazaaaa .... aideee bej kam psihodispansera kuko :)
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Случаят "Магистрала Тракия" На 7 април 2006 г. Волен Сидеров претърпява инцидент на магистрала Тракия. Около 23 часа, неговият автомобил е засечен от два други. В автомобила, който се блъска в този на Сидеров, пътуват 22-годишно момче, което шофира, и 84-годишния му дядо (тази информация е твърдение единствено на семейство докови - бащата Ромео и синът Явор - и не е проверена от полицията). Във вторият автомобил, джип "Мерцедес", пътува бащата Ромео Доков, който кара пред автомобила на Сидеров. Синът Явор, който твърди че е бил ударен от автомобила на Сидеров, е студент по международни икономически отношения и разузнавателни науки в Англия. Според информационната система "Дакси", бащата, Ромео Доков участва като собственик или управител в 6 фирми, занимаващи се с туризъм и търговия. Той е собственик на хотел "Холидей парк" в курортния комплекс Златни пясъци. Занимава се с производство и търговия на сухари и захарни изделия. Ромео Доков е член и на управителния съвет на сдружение "Съюз на собствениците за развитие на курортен комплекс Златни пясъци". Още на следващата сутрин, няколко часа след инцидента, е организирана пресконференция, на която семейство Докови изказват своята теза за случилото се на магистралата. Според Волен Сидеров случилото се е атентат срещу него, а историята за внучето и болния дядо - измислица на Ромео Доков. Редица медии обаче изопачават това твърдение и публикуват материали със заглавия като "Сидеров и Чернев се оплакват, че 22-годишно момче и 84-годишният му дядо са направили опит за покушение срещу тях." Първоначалните показания на Сидеров са, че адвокат Павел Чернев е присъствал на произшествието и е упражнил физическо насилие срещу шофьора на автомобила, който се блъска в този на Волен Сидеров. В последствие, Волен Сидеров се отрича от показанията си,а адвокат Чернев отрича участие в побоя и инцидента. Павел Чернев, в свое интервю пред в-к 24 часа обяснява, че е бил помолен от Волен Сидеров да даде показания, че той е упражнил насилие над водача да другия автомобил, тъй като най-много прилича на шофьора Любомир Бакърджиев, който е условно осъден и самият Волен Сидеров вече е казал на министъра, че Чернев е карал колата. Показанията на Волен Сидеров са на разположение в архива на Народното събрание. По искане на главния прокурор, в края на юни 2006 г., Народното събрание сваля имунитета на Сидеров за да бъде той разследван за подбудителство към лъжесвидетелстване на Чернев и прикриване на Бакърджиев от властите. Следствието не е установило дали бащата и синът на Явор Доков са били на магистрала "Тракия" по време на инцидента, нито кой от участниците в инцидента е бил блъснат - Докови или Сидеров. В първите седмици на скандала в сутрешните блокове на bTV и НоваТВ се изнася информация за хода на следствието, която трябва да е следствена тайна. Това дава повод на Сидеров да заяви, че случаят е провокация срещу него с цел компрометиране (
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лично гледах в Ефир как питат Касабов защо роднините му са членове на ДПС и той първо ,че затвори телефона а после взе да се оправдава пукайки се от яд излоба ,че отговарял само за себе си и не отговаря за роднините си.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само дето това не е ШОК а 168 часа ,само дето и камерите на СКАТ снимаха погрома над редакцията ,който направиха от АТАКА и това бе отразено по-всички новинарски емисиии.. Ама Атакист не боравми с факти той просто хвърля някоя глупост като няма довод.. Така ,че лафа с вестник ШОк знаеш къде да си го завреш.. И е крайно време да спреш да пишеш на маймуница и да доказваш маймунския си недоразвит мозък а пиши на Български.