Врещят за Волен

Симпатизанти на "Атака" протестират пред Съдебната палата, където за пореден път се гледа делото за инцидента на "Тракия"
2 юли 2008 11:29,
75
Врещят за Волен
Снимка: БГНЕС

Десетки симпатизанти на "Атака" са пред пред Съдебната палата, където за пореден път се гледа делото "Сидерови".

Привържениците на Волен и Капка пеят възрожденски песни и скандират: "Не на двойните стандарти в правосъдието!", "Не на поръчковите дела", "Съдебната система е прогнила".

Лидерът на "Атака" и съпругата му са подсъдими за подбудителство към лъжесвидетелстване.

Делото срещу тях е за инцидента на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г, когато кола на Волен Сидеров се сблъска с друга.

Последваха заплахи, размяна на юмруци и твърдения за замислен атентат срещу лидера на "Атака".

Процесът протича при изключително засилена охрана от страна на "Съдебна полиция" вътре в Съдебната палата, а извън нея - от МВР.

По искане на адвоката на Сидерови - Марин Марковски, магистратите допуснаха по делото да бъдат разпитани евродепутатът Слави Бинев и шефът на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

"Хора от кухнята на парламента ми казаха, че ще бъдем мачкани докрай и в никакъв случай да не чакаме оправдателна присъда", заяви пред съда Капка Сидерова.

Съпругата допълни, че е чула лично от зам.-министър да не чака оправдателна присъда, тъй като става дума за поръчков процес.

"Нито аз, нито Волен сме имали каквито и да било мотиви да караме Павел Чернев да лъже при положение, че шофьорът на Волен – Любомир Бакърджиев, му е братовчед и той през цялото време лобираше за него", каза тя.

Според нея, Чернев е пряко замесен в "опита за атентат" срещу тях.

Малко преди нея, на няколко пъти Волен Сидеров заяви, че според него на 7 април 2006 е извършен опит за покушение.

"Фордът на Докови блъсна моя Ситроен отзад, а не обратно", уточни той.

Волен Сидеров заяви, че получава на електронната поща на "Атака" заплахи за смърт от турци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
FEN NA VOLEN преди 15 години
do nomer 33: spri da 4etesh vesnik shok molq ta :) ako ne go 4etesh na4i imash mnogo silno vaobrajenie :D
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пази боже от Сидеров и психясала шайка роднини във власта.. Те в Атака така са и наредени психопат ,братовчед, шизофреник , братовчед.. Само дето не се казва нищо за скандала на магистралата, само дето никой не споменава как Сидеров си запалли офиса на Атака във Варна и пак го изкара атентат от БСП само дето се доказа ,че е запален от техен човек.. Касабов най-върия Атакист всеки ден плюе по турците но всъщност половината му рода е в ДПС начело с кръстника му!!! Сидеров плюе ДПС но 168часа публикуваха платежното нареждане с което от ДПС са превели на Атака за ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ 1600000лв. Кой превежда милиони и защо? Стига вече .. Я си отворете широко очите .. Не се правете на слепи.. Не казвам ,че националистичната идея ми е противна НЕ НАПРОТИВ!! С Удоволствие бих е прегърнал но не и с тази личност ,която за 2 години се компрометира многократно и вместо като мъж да стане и да каже -Абе сгреших !! Ок няма безгрешни .. Ама да се правиш на луд да вадиш тези за Атентати и т.н. простотии не не просто кво да коментирам излишно е..
32
0
 
0
 
! Отговори
FEN NA VOLEN преди 15 години
tai e ako beshe komunist na sad shteshe da pishe NARODA PODKREPQ NEVINEN DEPUTAT ama shtom e za volen shte pishe "VRESHTQT" .... jurnalist4eto i toi e komunische mai :)
31
0
 
0
 
! Отговори
Нууки преди 15 години
"врещят", доста целенасочено заглавие на *** ***.Не съм му симпатизант, но такива ПРОСТИ заглавия ме карат да мисля, че най-големите мизерници са именно ЖУРНАЛЯТА, защото те правят българина още по ***.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да ви сайта вряскащи *** и писачи
29
0
 
0
 
! Отговори
FEN NA VOLEN преди 15 години
tuka sapo tapaci ostavqt umni mneniq .. ama edno neshto e sigurno che dogodina volen doide li na vlast na mnogo hora shte se potarsi smetka za si4ki dalaveri i togava shte si platite komunis4eta mrasni :)
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО НОМЕР 15 ДА СЕ СРАМУВАМЕ ЗАРАДИ ВОЛЕН ЧЕ СМЕ НАЦИОНАЛИСТИ ,ЕДИН ЧОВЕК ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ, Т.Е ДУМА НЕ ПРАВИ ,АТИ СИ ЕДИН ЗАМИСЛИ СЕ КАТО ЧЕТЕШ ЗА БИЗНЕСА НА ДОГОВ ,ФИРМИТЕ МУ НА ЗАГУБА А,ФАЛИРАТ А ТОЙ СОБСТВЕНИК НА ХОТЕЛИ СТАВА .......... НЕ ЗНАМ КОЙ Е БОЛЕН И НЕ Е ВЯРНО ЧЕ *** ЦАПАТ АТАКА ,ЦАПАТ Я КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ,БИЗНЕСМЕНИ В КАВИЧКИ..... не съм атакистка успокойте се ама кво значи да съдиш някой който подбуждал друг към лъжа , а този който излъгал не ....ако е излъгал.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предполагам ,че сте един и същи човек.. Първо по-доло имаше коментар какво са видели очевидците но вие явно без да сте очевидци се изживявате като такива. А коментар 21 буквално противоречи на здравата логика от което отново се вижда ,че се стреля на сляпо само и само за да не си отворите очите и да видите ,че вашия цар е чисто гол. Първо ако тоя Доков е такъв голям бизнесмен милионнер ЗАЩО ще върши мокра поръчка? При положение ,че офицялно полицията каза ,че това на пазара върви от 5000-15000лв.? Сами си отговаряте как това не може да е атентатор още повече да прати баща си и сина си. Но прости глави не могат да го проумеят .. Трябват и мисловни процеси.. Относно Полицая в Бургас ! Никъде в Бургас няма да видите полу-идиотизирани *** да скандират и бламират процеса. Напротив сабира се тиха подписка в полза на граничаря. И то подписка от калеги. Не съм видял колега на Сидеров да го подкрепи!! Не вади неща от конткста ,за да ги префасонираш в своя полза това само доказва тезата за виновност. И само ме доубеждава колко много трябва да си затъпял ,за да водиш този спор. Но нормално е ако беше умен нямаше да подкрепяш Една личност чиито живот е изтъкан от лъжи и измами. Сидеров НАЦИОНАЛИСТА отказал да защити България и си извадил медицинско ,че е полу-сляп с 10 диоптъра ,за да се направи на по-тарикат от другите и да не ходи войник. Сидеров лъга ,че е и с висше образование но на Кметските избори журналистите го изхващаха и Сидеров призна и сега ,за да не го изкарат ,че няма висше изкара задочно семинарията!!! И на изпита му тази пролет присъстваха журналисти и занеш ли какъв му бе изпита? Да каже отче наш!!! Това което всяка баба с 4-то отделение знае му донесе диплома за висше!!! Да раздадем и на бабите дипломи а? Това е мерзавец..
26
0
 
0
 
! Отговори
zlatina преди 15 години
Волен е един лош човек.Той говори против Слави.Невероятен скандал се развихри около скандалната форумка и фенка на Слави Трифонов Златина Савова. Савова предупреждава, че ако спрат Шоуто на Слави ще направи проблем на бТВ под формата на митинг и ще раздуха скандала до ЕС. Савова също така ще направи скандал и на Нова, ако във Вип Брадър 3 не вземе участие популарната в близкото минало водеща Ася Статева от Такси.Оказа се, че през 2009 ще има митинги-шествия пред бТВ и Нова ТВ, които ще надминат скандалността на гей парадите. Този път ТВ феновете ще потърсят правата си.За какво става дума? В Интернет усилено тече подписка, която има за цел да накара продуцентите на Вип Брадър да поканят бившата ТВ зевзда на 90-те Ася Статева (позната от "Супершоу Невада" и "Шоу Такси") за участие в предаването. Феновете предупреждават, че ако искането им не бъде удовлетворено догодина, през 2009 г. те ще направят протест пред сградата на Нова Телевизия в столицата. Новината се разпространи като клюка из форуми и чатове в Интернет преди броени дни.Напоследък има много слухове в Интернет пространството, че Ася Статева ще участва във Вип Брадър догодина.Що се отнася до евентуалното бъдещо протестно шествие пред бТВ, става въпрос за "Шоуто на Слави". Въпреки, че Слави Трифонов подписа с бТВ нов тригодишен договор, феновете се безпокоят шоуто му да не бъде спряно, защото непрекъснато се появяват слухове за спирането на шоуто му. "Шоуто не е изчерпано, а е последното стойностно предаване в тази държава.", коментират разпалени фенове по форумите.Ако поне едно от тези протестни действия се осъществи, това ще бъде за първи път в нашата страна. Относно гей-парада в София, хората искащи да направят шоествията пред бТВ и Нова са категорични: "Щом гейовете и лесбийките имат право на шествия, ние, ТВ зрителите също имаме това право по закон". Крайно време беше ТВ зрителите да започнат да търсят правата си.
25
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 15 години
*** си ти,прочети малко повече и ще видиш,че на последното или предпоследното заседание Сидеров и адвоката му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура и СЪДА постанови така да се води делото;Вярно е,че година и нещо Сидеров се кри,но това е заради абсурдното и смешно обвинение;Как да не те е яд,когато цялата държавна машина е срещу теб и твоята партия - поне малко е искал и той да им се опъне;Разбра ли,*** такъв *** - Какво му е психясалото на това някой да протестира , те там паралелно събират подписи и в защита на граничаря Цонков;Не виждам коментара ти какво би станало,ако инцидент бе станал с колата на Доган *** и колата на Доков.Вие,плюещите по АТАКА сте егати малоумната *** - да плюеш по партия,която единствена говори за проблемите на страната,с която ГЕРБ най-вероятно ще управлява догодина след изборите;Да плюеш партия,която спечели 24 % на местните избори в Бургас и управлява успешно с ГЕРБ. Аман от простаци в БГ
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако тоя дойде на власт дали ще употребявате такива заглавия:)
23
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 15 години
*** си ти,прочети малко повече и ще видиш,че на последното или предпоследното заседание Сидеров и адвоката му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура и СЪДА постанови така да се води делото;Вярно е,че година и нещо Сидеров се кри,но това е заради абсурдното и смешно обвинение;Как да не те е яд,когато цялата държавна машина е срещу теб и твоята партия - поне малко е искал и той да им се опъне;Разбра ли,*** такъв *** - Какво му е психясалото на това някой да протестира , те там паралелно събират подписи и в защита на граничаря Цонков;Не виждам коментара ти какво би станало,ако инцидент бе станал с колата на Доган *** и колата на Доков.Вие,плюещите по АТАКА сте егати малоумната *** - да плюеш по партия,която единствена говори за проблемите на страната,с която ГЕРБ най-вероятно ще управлява догодина след изборите;Да плюеш партия,която спечели 24 % на местните избори в Бургас и управлява успешно с ГЕРБ. Аман от простаци в БГ
22
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Поздрави за 1 и 10. Дано и журналистите се научат да пишат и разсъждават,защото влиянието им във форума е субективно.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето малко информация за бащата и сина които са участвали във постановката срещу Волен Сидеров на автомагистрала "Тракия" -"Ромео Доков е бивш сержант от полицията, завършил Средното милиционерско училище в Пазарджик. В момента е бизнесмен - участва като собственик или управител в 6 фирми, занимаващи се с туризъм и търговия. Занимава се с производство и търговия на сухари и захарни изделия. Ромео Доков е член и на управителния съвет на сдружение "Съюз на собствениците за развитие на Златни пясъци". Приватизатор е на курортен комплекс "Русалка", дружеството, което завърши 1998 г. със загуба от 600 млн. лв., умишлено е водено към фалит от бившия изпълнителен директор Георги Рашев и представителя на Министерството на търговията и туризма Ромео Доков. Целта е била тайна приватизация на "Русалка", за да може собственици да станат акционерите от РМД срещу скромната сума от $0.2 млн.Ромео Доков притежава два тризвездни хотела - "Холидей парк" в Златни пясъци и "Холидей бийч" в Балчик. Пететажното бижу на "Златните" има 120 стаи и е построено през 2003 година. Хотелът се намира на 400 метра от Аквапарка на "Златни пясъци" и на 300 метра от най близката търговска зона на курорта. Разполага с ресторант, лоби бар, паркинг, сейф, рум сървиз, детска площадка, фитнес зала, масаж и зала за спортни игри. Към него е изграден плувен басейн с отделение за деца. Басейнът разполага с 200 шезлонга и чадъри към тях. Освен това има бар към басейна и барбекю с 40 седящи места.По-скромен е хотел "Холидей бийч" в Балчик. Разположен е в непосредствена близост до живописната крайморска алея на града. Намира се на 200 метра от центъра. Хотелът разполага със 7 апартамента, 15 студиа, 33 двойни стаи, рестрант с открита тераса (200 места), лоби бар, бар басейн, открит басейн, конферетна зала (50 места), паркинг и бюро за обмяна на валута. "Холидей бийч" е основно реконструиран през 2004 година, морето е само на 30 метра от хотела, четем в интернет. Най-куриозното е, че хотелът се водел на името на дядото на младия магистрален бандит Яворчо. Интересно е, че пред данъчните власти Ромео декларира само 50 легла в тази перла на балчишкото хотелиерство.По време на инцидента на магистрала "Тракия" Ромео кара скромен сребрист SUV Mercedes. Младият Явор пък нов Ford. "
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха ясно що си Атакист ти си бил много *** бе ква кола те разминава кви закони за физиката???? Бил ли съм там! Не не съм бил ама и ти не си бил. Така ,че не се изживявай като очевидец.. Първо Очевидци са били Сидеров, шофьора му и двамата пострадали.. И от тези 4 човека тримата казват едно, само Сидеров друго!! Е кой лъже? 87 годишен умиращ старец в баничарка с нарязани гуми? Или си мислиш ,че БСП праща атентатори полу-умиращи на по 90години ? Толкова ли си *** ? Версията на Сидеров прозира от всякъде.. Само ти още не можеш да видиш ,че царя е гол... После Чернев също бе замесен накрая и той призна ,че Сидеров го е карал да лъже.. Е Сидеров остана сам ,всички замесени в случая го посочиха като виновник.. А ти дето не си бил там спориш... Мноого си *** .. За това и си Атакист там умни няма..
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zoombee-ee-ee-ee-oo-oo!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...да си преброим по време на избори к.р.е.т.е.н.и.т.е ...(съжелявам цензурата изяде думата)
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Крумее стига си лъгал хората ве ***. Те по всички телевизии даваха как година и половина Сидеров се крие ,за да не получи призовка за делото а ти сега лъжеш ,че искал бърза процедура.. Забравили как прокурора с оператори от 3-те национални телевизии го причакаха пред парламента ,за да му връчат призовката пред камерите ,за да спре да се крие.. А сега тоя цирк с психясали полу- викащи в съда за кво е според теб? Не виждаш ли ,че два пъти бламират делото.. Това човек търсещ бързата процедура би ли го направил ? Вие всички Атакисти нямате капка мозък да осъзнаете ситуацията.. Пред очите ви са фактите ама се правите на слепи.. Егати малоумната ***. Само лъжете !! Запомни СИДЕРОВ РАЗИГРАВА ТОЗИ ЦИРК ,ЗА ДА ИЗВИЕ РЪЦЕТЕ НА СЪДИИТЕ И ДА ГО ОПРАВДАЯТ В ТАКЪВ ШУМ СЪДА НЕ РАБОТИ И ОТЛАГА ВСЕКИ ПЪТ ДЕЛОТО.
16
0
 
0
 
! Отговори
Бочо преди 15 години
Огледаите се около вас : ми то или побъркани или на границата на побъркването или смачкани до такава степен че отдавна са престанали да разсъждават кое е добро и кое зло а и кои са критериите един кои да ти каже.И на фона на тази мила картинка 5% кои ще ни оправят а и децата знаят че те оправят себе си и единствено себе си.Е докога?Отговора докато всеки от нас търпи или иска да се качи на влака на тези които са на власт а там местата са ограничени и се предават по наследство.Така че стига даите да не се мъчим.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Болен,Болен, Болен ....Единственото полезно нещо на явлението Атака е възможността да си преброим по време на избори.Жал ми е за националистическата идея, щото заради Болен в момента най голямата обида в Б-я е да те нарекат националист.