Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някои казват тука,че обикновените хора не ги отвличали, а в България останали ли са "нормални" и "обикновени". Те (не казвам всички), но 90% избягаха навън. И най-лошото е, че оставиха държавата в ръцете на мафията :((
96
2
 
0
 
! Отговори
Pavel преди 15 години
Това ли беше действието за да може да заглъхнат тътените от челопечене?
95
2
 
0
 
! Отговори
За какво става въпро преди 15 години
За какво става на въпрос в статията? Още повече като гледам как се е разпенило блатото от крякащи жаби :-DНито разбрах от статията какво е станало, само някакви посфакум размисли. Нито пък ме интресува :-D Само ми стана интересно кой и какво е фърлил та развякал цялото блатао :-D :-D
94
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези които точиха от държавата с корупция и беззаконие, сега се оплакват. Сега е техен ред да ги крадат. Ще живеят в постоянен страх, ще плащат на охрана и т.н.
93
2
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
Мислиш ли, че ако не си ми симпатичен и намеря необходимата сума няма да ти счупят ръчичките и крачетата за едното чудо?
92
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
богатите също плачатмен що не ме отвличат?ей така - за разнообразието бе,за спорта дет се вика- малко само да ме поотвлекът!ама нещът- сигурно щото нищо не съм откраднал и няма кво да ми искат за откуп.
91
2
 
0
 
! Отговори
antoni преди 15 години
и като гледам колко злоба има в някои от тях, че и обръщения към Бога да накаже семействата на не знам си кой си, си мисля:Боже, пратил си на този народ точно това, което заслужава. Малко му е даже. Трагикомично.
90
2
 
0
 
! Отговори
Никакъв преди 15 години
Между другото ние сме член на НАТО и сме заявили готовност и възможности за борба с тероризма ??!!! А с няколко отвличания не можем да се справим(не искаме ) Е смятате ли ,че някой ще ни търпи вечно в НАТО в Европа и където и да е !!! А смятате ли ,че на тея дето правят това им пука (те вече са богати и връщане няма) А относно това някой беше писал,че похитителите били като "Робин Худ" на него ще кажа ЛЕКУВАЙ СЕ СПЕШНО !!! Ти дане би да делиш с тях щото аз не усетих нищо от тия пари !!! !!!
89
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дай Боже всички богаташи заедно със семействата им да ги отвличат, тормозят, измъчват и убиват все по-често, да страдат жестоко и да няма никаква милост за тях! Похитителите са ръката на Бога в този случай!Накажи забогателите, Господи, накажи ги жестоко с мъки и ужаси!
88
2
 
0
 
! Отговори
dan4o преди 15 години
Мене ме кефи как като отвлекат някой богаташ, богатите сви-не се сещат че трябва да има държава и полиция а иначе могат и без нея даже още по-добре за далаверките и бизнеса... така че го яжте сега да ви е вкусно ето какво ядем ние всеки ден ! свикваите вие го направихте. !
87
2
 
0
 
! Отговори
strah преди 15 години
absolutni profesionalisti ,tova e pokazna akciq ,sledva6tiq put vseki 6e si plati bez da vika policiq ,za govoreniq bum na otvli4aniq moje da se sustoi ako nqkoi qki mom4eta si pomislqt ,4e taka lesno se otvli4at hora i se vzema otkupa ...
86
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чавдар, Зоро и други знайни и незнайни герои...Кой не знай Чавдар войвода, кой не е слушал за него? Чорбаджия ли изедник, или турските сердари? Овчар ли по планината, или пък клети сюрмаси! Водил бе Чавдар дружина тъкмо до двайсет години и страшен беше хайдутин за чорбаджии и турци; ала за клети сюрмаси крило бе Чавдар войвода! Затуй му пее песента на Странджа баир гората, на Ирин-Пирин тревата; меден им кавал приглаша от Цариграда до Сръбско и с ясен ми глас жътварка от Бяло море до Дунав - по румелийски полета...
85
2
 
0
 
! Отговори
kelevra преди 15 години
nikoi nema sedne da otvli4a za 10000 evro , tova se pravi taka da moje ob6testvoto da pomogne na bogata6ite ,ama te dokato ne slqzat na zemqta nikoi ne moje da im pomogne za mvr ima sigorno edna 6epa svestni hora ,koito oba4e za mizerni pari nqma si riskuvat jivota i tezi na semeistvata
84
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Злобата и завистта не се коментират.
83
2
 
0
 
! Отговори
МЕН ЕНД МЕН преди 15 години
обикновените хора не ги отвличат, ОТВЛИЧАТ МАФИОТИТЕ С ПАРИ, тези които са натрупали богаства през годините чрез далавери, машинации и на гърба на същия този народ. Така че, хайде да не плачете с КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ, или и вие сте от същата група на изедниците и сега ви се пече яйце на г.з.
82
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
В тая държава информация има за всекиго или може лесно да бъде получена. Едно "поучително" пребиване, което може да свърши със смърт върви около 10 000 лв. За какво говорим?
81
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам много за отвлечените, но явно са разполагали със значителни средства, което не е основание да бъдат измъчванени и рекетирани разбира се. Информация за тях имат такива като тях , може би ортаци или бизнес партньори и далавераджии.
80
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Искрено ти пожелавам да отвлекат твой близък, ако може жена ти или детето ти. Щото това може да се случи и на съвсем обикновен човек, вервай ми. Тогава ще си говорим пак за отвличанията, особено на жени и деца.
79
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЙ, НЕЩАСТНИЦИ.....КОИТО И ДА СТЕ, ПУСКАЙТЕ ЖЕНАТА И ТО ЗДРАВА И ЧИТАВА. некадьрници и жени ли започнахте да отвличате. Жени не се пипат. Нали сте големи мафиоти защо не се постреляте като истински мьже. Вие сте ***. С тези пари ще се задавите, парите заради които сте готови на всичко....парите са нищо,колко му трябва на човек да бьде щастлив ...малко...но трябва душа за тази работа, а вие такава не носите. Вие сте импотентни наркомани и ще умрете в сьлзи.
78
2
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
ИМАЛ ХЕМЕРОИДИ НО НЕ СЪМ ЧИТАК А ЧИСТ КОПАНАРИН