Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ме интересуват някаква мутра Бончев и жена му Камелия, незаконно забогатели на гърба на народа и заграбили парите на хората чрез далавери и бандитизъм? Не ми е жал, даже браво на похитителите!Да пукнат бе, Бончеви и всички като тях да ги мъчат и да пукнат в мъки!!!
76
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хипотеза :След 2 месеца изтезания има сериозна опасност за живота на отвлечения със знанието и подкрепата на висши кадри от МВР Ангел Бончев. Тъй като жертвата е известна личност евентуалната му смърт не би могла да бъде прикрита а съучастието на висши политици в случая крие и сериозни политически последствия от евентуалното формално залавяне и разкриване на похитителите. Някой от тях може да се разприказва. Решава се на похитителите да бъде осигурена нова физически здрава жертва, а Бончев поради това че има опасност за живота му - да бъде освободен. Смяната на жертвата се организира под формата на предаване на откуп от страна на съпругата на Бончев. Не се преследва автомобила на похитителите и оправданието за това естествено е запазването на живота на вече отвлечената Бончева. Както е било планирано предварително Ангел Бончев е открит по-късно и изпратен на лечение. За медиите се съчиняват наивни версии за провал на операцията, разкрити мвр агенти, състоянието на МВР и пр. приказки за наивници. Страшното предположение е , че българското МВР участва в отвличания и това се толерира от най-високите етажи на властта у нас. Имайки пред вид участието на политици в наркотрафик, търговия с деца, органи за които дори се приеха и закони които да ги улесняват, нарочното взривяване на тонове боеприпаси без оглед на последствията с цел разчистване на терени за криминално строителство и купища други ужасни престъпления - хипотезата звучи правдоподобно.
75
2
 
0
 
! Отговори
sadfg преди 15 години
Е кво отвлекли некакъв престъпник и искат кинти.Да беше работил честно и да не е крал безразборно немаше да го отвлекат....Смешното в случая е ,че полицията е безсилна.Не може неква организирана банда да бъде по модернизирана от полицията,не може да си развяват *** насред София и полицаите да не могат да ги хванат.Аз се питам,къде са ми данъците????Питам се толкова ли няма свестни и кадурни полицаи и веднага си отговарям. Средното тегло на полицаите сигурно е над 120кг и то тва не са мускули,мозъците им приличат на лоени топки и т.н и т.н. Може ли в школата в Симионово да се влиза с връзки?Може ли физ.тест да е толкова елементарен,...,... А бе България,кво да се прави.
74
2
 
0
 
! Отговори
АНДЕМОЛ преди 15 години
ВИНАГИ СЕ РАДВАМ КОГАТО ПОРЕДНИЯТ ПЕРАЧ НА ЧЕРВЕНИ ПАРИ ГО СТИГНЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО, ТЕЗИ КОИТО ХЛЕНЧАТ И ГО СЪЖАЛЯВАТ, ЯВНО СА ПОДОБНИ НЕМУ - НЕ ПЛАЧЕТЕ ГОСПОДА, ИДВА И ВАШИЯТ РЕД
73
2
 
0
 
! Отговори
Хусар Драгунов преди 15 години
Предполагам, че всички сте чули словосъчетанието СКОТЛАНД ЯРД и знаете какво означава. Не съм сигурен обаче да ли не сте пропуснали в медийния поток новината, че именно СКОТЛАНД ЯРД са готови да се заемат със случая, но при едно единствено условие - в екипа им ДА НЯМА БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ - мисля, че коментърът е повече от излишен
72
2
 
0
 
! Отговори
бургус преди 15 години
Това е вече друго.Благодаря и ви пожелавам и вам здраве. На другото му се намира колая. Работя това ,което не ми е работа . Ще почиваме на онзи свят.Благодарим на Масларката за това ,че така ни подреди.Може би някой ден ще се срещнем и физически .
71
2
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
ИДЕМИ ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯМ ДЕТО НИКОЙ КАДЕТО И ДА ОТИДА НЕ МИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕЗАТОВА ПИША ТУК ДА МИ ОБРЪЩАТЕ ВИЕБЛАГОДАРЯ!СМАХНАТА РАБОТА
70
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe papagal - kakvi granici be? Da - utre jenite i decata na nashenskite novobogatashi - i niama da sburkat!
69
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Границите затегнете...границите...тез *** от доста време отвличат хора и взимат откупи...Днес милионери утре жени и деца
68
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
66,Искрено съжалявам, че си пенсионер по болест, защото здравето и живота на един човек е нещо мнного по-важно от безобидните драчения в някой форум! Пожелавам ти здраве и все пак да можеш да работиш работата, която харесваш под някаква форма! Никой не е застрахован от това да е на твое място! Особено в държава като нашата, в която нито здравеопазването е на ниво, нито условията на труд... За съжаление:(
67
2
 
0
 
! Отговори
Svilen преди 15 години
Трябва да ви кажа че имам доверие на ген.Танов.Май той остана един от малкото честни в МВР при това и Генерал.Помните ликогато той беше шеф на ГДБОБ и отвличането на...мисля някав грък беше.....пак искаха откуп...пак го изтезаваха...да ама тогава ги откриха за броени дни.....Помня че сконтлант ярд тогава лично наградиха генерала за перфектната огранизация....Я да е той министар....ще хварчат глави не ами.....
66
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чест и почитания . Като станеш на моята възраст ще разбереш на какъв хал са ми нервите. Причината да допускам грешки в писането е, че съм пенсионер по болест. В първия пост изнасям достоверни данни на които съм очевидец.
65
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
63,То поне да им вземаха парите и да ги даваха на бедните, ама и тов ане правят- явно и Робин Худ-овците в България са ни менте:) Я виж в Гърция какво правят по супермаркетите-нахлуват ония с каските и щангите, напълват количките със стока за бедните и си излизат, а собственика се чуди да вика ли полиция или не:)
64
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина за такива като Бончев и семейството му и тям подобни ояли се богаташи - никаква пощада! Тормоз до умиране!!! :)
63
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе каквото и да си говорим или пишем тука - готино е, че един богаташ-мутра и семейството му страдат! Похитителите... айде бе момчета/момичета, по-чевръсто, я вижте колко още богаташи чакат за осакатяване да ми разгоните фамилиите? Народа чака от вас резултати, вие сте сега като Робин Худ в България - да наказвате богатите жестоко!
62
2
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
60,За твоя изненада и аз съм с две висши:) Но май от моите висши им апо-голяма полза, като гледам интелекта ти, лесната ти раздразнителност, която те прави силно уязвим и ниската комуникативна култура;)
61
2
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
ЩО ЛИ НЕСЕ ЗАСРАМИТЕ АКО ИМАТЕ СЪВЕСТ ДЕ?ДЪРЖАВИЦАТА ВИ ОТИВА КЪМ ЗАКРИВАНЕ, ТЕ СЕДНАЛИ ДА СИ МЕРЯТ КУЛТУРАТА? АКО СЕГА ВИ ГОВОРИ ЛЕВСКИ ЗНАЙТЕ ЧЕ ЩЕ ИСПОЛЗВА 100-ЦИ СЕЛСКИ ДУМИ И ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАШИТЕ ПАТРИОТИ Е ОБРЪЩАЛ ВНИМАНИЕ НА ТОВА КОЙ КАК ГОВОРИ И КАК СЕ ИЗРАЗЯВА. ВАЖНО Е ДАЛИ Е ИСТИНА ИЛИ НЕ А ТОВА ЧЕ СЕ НАПЪВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ЗАБЕЛЕЖКА НА ДРУГИЯ КАК ПИШЕ КАК СЕ ИЗРАЗЯВА И ТН ГОВОРИ ЗА НИСКОТО ВИ САМОЧУСТВИЕ.РАЗБИРАЕМО Е ВСЕ ПАК ВАЗ ВИ ДОКАРАХА ДО ПРОСТОТИЯ ЗАДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ПО-ЛЕСНО<КОЙТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПИШЕ ОТ МОЕ ИМЕ СИ Е ПРОСТО КОМПЛЕКСИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ>А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕМАТА ? АМИ КАЗАХ ВИ ЩЕ ИМА 10 ДЕНА БОНЧЕВЩИНА НИЩО ЧЕ СЕ ОКАЗА ЧЕ СКОРО СА ОТВЛЕКЛИ СИН НА НЯКОЙ ДРУГ НО ТОЙ ПОНЕЖЕ НЕ Е МНОГО ВАЖЕН ...А ЩО ЛИ НЕГОВОРЕХА ЗА ДЕТЕНЦЕТО <СЪВЕСТИН> КАЗАХ ВИ СЛЕД ЧЕЛОПЕЧЕНЕ ИДЕ БОНЧЕВЩИНАТА НЕСЕ ПРАВЕТЕ НА ОТВОРЕНИ И КУЛТУРНИ ? ПОДРЕДЕТЕ СИ ДЪРЖАВАТА ? ТАКА САМО ЩЕ ПОКАЖЕТЕ ЧЕ СТИ НЕЩО ИНАЧЕ ВСИЧКО Е ВЯТЪР И МЪГЛАСМАХНАТА РАБОТА
60
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А пък в този ред ти давам допълнение ,че съм с две висши и съм учил в Б.г. 23г. Така че ти си май простака и тъпака .Млекопитаещ.
59
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
57,Тази ирония май е само в твоята глава, защотото такава дума в Книжовния Български Език няма! е да- както няма и дума "шопеец", която иначе ползвам аз :) Хайде сега да видим ти схвана ли моята самоирония, или май е по-точно да се каже сарказъм? Зацепваш ли разликата? Между Ирония и Сарказъм?:)
58
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
53 - Това са глупости. Наскоро имаше отвлечен голям бизнесмен в Гърция - и доколкото чух от медийте - беше платен откупа който са искали за него (казаха че било тайна какъв откуп са платили близките му) - но е факт че похитителите го освободиха!Ако Г.Ганчев беше дал парите за откупа на Бончев - сега сигурно той нямаше да е в такова състояние - с отрязани 2 пръста и неадекватен в болница. Жена му също нямаше вероятно да бъде отвлечена.Какво са 2, 3 милиона евро за човек като Г.Ганчев - какпка в морето! Но се убеждавам че тези нашенски бизнесмени - колкото повече пари имат - толкова по-големи циций са!