Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
0
 
! Отговори
бургус преди 15 години
Нашето не е свободия ,а слободия. Нещо май не схващаш иронията в текста и думата.
56
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
55,като те гледам какви изрази използваш, може да си и трето поколение софиянец, ама си ***...
55
2
 
0
 
! Отговори
бургус преди 15 години
Слушай бе пишляк .аз не съм си позволявал да обиждам ,така че това показва какво ти е възпитанието. липсват ти първите 14г. А това дали съм *** за сведение съм гражданин от 57г и второ поколение столичанин. хайде със здраве.
54
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
51,пише се "СВОБОДИЯ"... Не излагай каузата, която защитаваш с ниска езикова култура!
53
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав е Гриша Ганчев да не дава пари - ако даде това значи че всеки може да го изклати за подобно нещо. Ти как би постъпил на негово място? ако такава ситуация се разрешава с даване на пари защо държавата не даде пари? Истината е че въпросът не е в това кой ще даде парите, а как ще се противодейства на такава практика за добре организирани и целенасочени отвличания. Вместо да търсят Скотланд Ярд по-добре да се обадят в страни като Бразилия и Мексико, там са много по-напред в борбата с отвличанията. Това отвличане носи типичен почерк за тези страни.
52
2
 
0
 
! Отговори
bragadan преди 15 години
"Във всички държави има мафия. При нас мафията си има държава.." choveche adski si prav, za goliamo syjylenie.
51
2
 
0
 
! Отговори
бургус преди 15 години
Браво на вас . То си е точно така . Повечето тук са разни пичлемета с мляко на уста. Не им ясна картинката има още хляб да ядат. Ами това роди слободията.
50
2
 
0
 
! Отговори
e5 преди 15 години
Абе отворко - казвам, че в България ИЗОБЩО няма такива!!!! Няма понятие като ТОП ЧЕНГЕ И АНТИМАФИОТ....не ме интересува в твойто село някой си с какво се разкарва...
49
2
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Kaji im na tia GEY-ove, koito shte te praviat minisrtur da vurnat jenata...ako iskat kinti ili neshto podobno da go otvlekat otnovo... Bratche, smeh golem v taja durjava.... Bolen zdrav nosi... Tova otvlichane bi trqbvalo da e nekva razrabotaka na voennite, zashto togava Bonchev e vav VMA..?! Maj i CHENGETATA se izpederastiha... Evlalata EFENDI dobre si gi obgrijil vsichkite...vaobshte ne iskat da si go vadiat... BLAKANSKA PREZ RAMO TURSKI H*UJ V GAZA...Kaji im da pusnat jenata Tanov...
48
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
46,ти току що каза една ГОЛЯМА глупост! Баретите не биха защитили всеки! Баретите биха се намесили там, където ги пратят "отгоре" и биха действали по УСТАВ! АХАМ! Нал тъй?!
47
2
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
хехе дреме й на жената на Гриша Ганчев ,веднага ще му намери заместник
46
2
 
0
 
! Отговори
случаен преди 15 години
Не пропускате случай да начешете комплекса си чрез злословие . Мъжете изхвърлени от отряда на баретите оцеляват както могат ,но нито един от тях не е престъпник.Те биха защитили България и всеки българин ,защото са погрешно възпитани като партиоти.Само ,че България се отказа от тях ,както и от всички професионалисти .Така е по-лесно и съвсем безотговорно да се краде ,каквато е основната цел на днешната политическа и икономическа шайка.Недорасляци,комплексари-не ходили войници и останалата *** най-лесно обясняват собствените си гафове сочейки тях.Случая "Бончев" показва дъното на държавната ни трагедия.Но ако не сте платени драскачи би следвало да сте прочели ,че в този случай най-вероятна е азиатска връзка . Предполага се ,че е отмъщение за измама в хазартно залагане и ултиматум възстановяване на платените пари.На калпави служби -бивши барети им виновни.
45
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сутринта по БТВ казаха че наскоро Гриша Ганчев и А.Бончев са теглили банков кредит от 100 милиона - вместо да осигури 2, 3 милиона евро за откупа - колкото са искали похитителите, Г.Ганчев е оставил жената на А.Бончев да отиде със по-малко от 400 000 хил. лева . Изглежда това е вбесило похитителите и те са я отвлекли за да се опитат да си получат искания откуп. Интересно - ако бяха отвлекли Гриша Ганчев - дали жена му щеше да отиде с малка част от сумата при похитителите?
44
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Да.. сещам се и за оня материал в който се виждаше как служител на реда ругае възрастна жена в София, продаваща цветя...
43
2
 
0
 
! Отговори
бургус преди 15 години
Ало отворко кажи кой са топ ченгета. Може би Богомилчо Бонев. Ела да видиш с каква яхта се разкарва из морето заедно с женка си. и една тайфа блюдолизци. От време на време отскача за обяд на пристана на братя Диневи.Кажи кои са честите и професионалните ченгета . То най-лесно е да плюеш.
42
2
 
0
 
! Отговори
wer преди 15 години
Как може да наричате тези палячовци ТОП ЧЕНГЕ, АНТИМАФИОТ и т.н.?????Те са АНТИБАБИОТ - само с дърти баби могат да се справят - доказаха го! Пълни смешници - няма антимафиоти в БГ!!!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Левски, Ботев...Да има за кой да се тупаме в гърдите и да се гордеем, че има И такива българи...Обаче след като сами сме си ги гръмнали или изпратили на бесилото.Още един Левски да ни напише "Народе????"
40
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
38,изобщо има ли значение кой го казва? Факт е, че МВР е много назад в технологично отношение и нещо трябва да се направи! Какво сега? - Дай щото Танов го казва да не се купува техника за МВР? тъй ли бре? Да ти имам логиката!
39
2
 
0
 
! Отговори
Бачо ви преди 15 години
Абе хора мисля че това е политическа поръчка, и сценария е изигран добре от всички, голям облък от пепел се вдигна пред очите на публиката, аиде бе загушили им телефоните а те били далече на морето може би или на хладно на бълкан, то телефона не е телевизор я, дано да не съм прав, в противен случаи се връщаме в времето преди 9ти 1944г.
38
2
 
0
 
! Отговори
\:000 преди 15 години
Танов като топ-ченге! Че на него умствения му багаж е по-малко от този на впрегатен вол. Именно такива "топ-ченгета" съсипаха МВР. И именно те съсипват и политиката. "Топ-ченгетата" Бойко Борисов, Танов, Атанасов, Цветанов, Илиев, Иван Иванов и други позабравени Богомил Бонев, Кирил Радев и т.н. и т.н. Най-интересно е, че от позицията на собствената си некадърност сега, когато са вън от системата ръсят ли ръсят идеи какво трябва да се направи в МВР. Това е горе долу като "Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш, къде се е забързала".