Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
36,От никъде, но тук става дума за професионален морал! А ти нали не мислиш, че българският лекар е с по-здрави ценности от чуждестранния? Айде стига идилии...
36
2
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Делвиш-мелвиш, от къде разбра, че лекарят е българин? Това никъде не го прочетох...
35
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По БТВ един спец. се изказа че случая с отвличането на А.Бончев (и после на жена му) е директен удар срещу Гриша Ганчев. Както е известно този ловешки "бизнесмен" е много богат - защо тогава не е осигурил всичките пари за откупа който са искали похитителите? Ако това беше станало - сега жената на приятеля му А.Бончев щеше да е дала парите и нямаше да бъде отвлечена! Вместо това обаче - големия "строител на къщички за пиленца" - Г.Ганчев се спотайва като мишок.
34
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
И да се отбележи: "Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът." - за морала и Хипократ ли си говорехме някога?! Хайде сега всички ония, които маниакално защитаваха българския лекар да се намесят... А колкото до цената на въпросните "заглушители"... Нали не мислите, че тия, които се занимават с отвличания се редят за кредити пред някоя банка? Психиката на престъпника е такава, че ако целта оправдава средствата и хеликоптер с тежки картечници може да си намери! Хайде стига Българските институции са се възмущавали :" ама как може да са толкова добре подготвени престъпниците", ами нека влязат в час, защото живеем в 21 век! И май единствените, които живеят в 19-ти са нашити управници и подупечните им ведомства!
33
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Във всички държави има мафия. При нас мафията си има държава..
32
2
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 15 години
Държавата България = МафияДобре, че Левски и Ботев не са между нас.Дано някой ден пак да има поне двама такива Българи и в нашето съвремие, които да озаптят БАШИБОЗУКА наречен "Държава" и зад който се крият най-пропадналите и неморални хора в нашата Родина.
31
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един мухъл, дето се изказва така за системата на МВР може да е жсичко, но не и топченге
30
2
 
0
 
! Отговори
Хусар Драгунов преди 15 години
Предполагам, че всички сте чули словосъчетанието СКОТЛАНД ЯРД и знаете какво означава. Не съм сигурен обаче да ли не сте пропуснали в медийния поток новината, че именно СКОТЛАНД ЯРД са готови да се заемат със случая, но при едно единствено условие - в екипа им ДА НЯМА БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ - мисля, че коментърът е повече от излишен
29
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм с 1
28
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 26 - не пиши глупости! Преди малко човек който има фирма която произвежда такива устройства за заглушаване каза че тези от по - 400 - 650 лв - са абсолютни китайски ***! Едно истинско устройство струва много повече - но това не пречи на всеки който има достатъчно пари и връзки да се сдобие с такова.
27
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Топ ченге" ??!.. А бе, пипъл, това е Вальо Танов - Топ кметски неудачник, не някакъв специалист!!!
26
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
първо е голяма лъжа това ,което казват от полицията ,че били супер екипирани похитителите със техника за милиони!! Устройството за заглушаване на GPS и мобилни и радиостанции се продава свободно и не струва 500000лв. а струва 400лв. А детектора за скрити микрофони,камери ,мобилни телефони и т.н. струва 250лв. Тоест за 650лв. ти си екипиран против Полицаите. Така ,че да спрът с лъжите за похитители с обурудване за милиони това е лъжа!!!
25
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4 - Влади е прав от първата до последната дума.В България е тотално сбъркано всичко - целенасочено забъркано.Само организираната престъпност е на висота и в крак с най-"прогресивните" световни тенденции. Висок професионализъм, перфектно техническо оборудване.На онези по върховете на държавната пирамида това явно ни най-малко не им пречи и не ги притеснява - с години наред.Форма на управление в България в момента - диктатура на мафията. Във всички сфери на живота.
24
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
става въпрос за професионални изнудвачи, трябваше да се викнат професионални преговарящи, а не нашите милиционери да се правят на рамбовци
23
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чак пък пожарникар(бат Бойко), той беше учител по физическо във факултета по противопожарна отбрана на школата на мвр
22
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Облаците над директора на дирекция "Оперативно издирване" (ДОИ) Жоро Стоицев се сгъстиха след изчезването на съпругата на футболния бос Ангел Бончев - Камелия. Една от причините е, че звеното в МВР, занимаващо се със следенето на "оперативно интересни" лица, се провали при проследяването на жената, която трябваше да предаде откупа, за да освободят футболния президент.След връчването на парите похитителите пуснаха Бончев, но хванаха в плен жената, като се появиха съмнения за изтичане на информация.Досега в биографията си Стоицев има две петна. Едното е провалът на разследването по случая "Белнейски" по времето, когато той беше шеф на полицията в Пазарджик. Вторият случай, след който подаде оставка, беше случайно застреляният гъбар от негови подчинени. Въпреки тези издънки Стоицев остана в системата на МВР и дори бе повишен на длъжност директор на ДОИ. На поста той замени Огнян Атанасов, който беше станал трън в очите на тогавашния министър Румен Петков. Официално Атанасов бе пенсиониран от Петков заради навършени години. Служители в системата обаче разкриха, че той е махнат, тъй като неговите подчинени са прихванали разговори, уличаващи вътрешния министър в злоупотреби.Новият "временно" изпълняващ длъжността шеф на ДОИ Жоро Стоицев беше много по-удобен, тъй като се спрягаше като приближен на Петков.
21
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте само кой е шеф на ДОИ - (Дирекция оперативна издирване) - Жоро Стоицев - помислете в кой известен случай - в Пазарджик се провали този човек и ето ви една от причините и за сегашния провал при случая със А.Бончев и жена му.
20
2
 
0
 
! Отговори
Апостол преди 15 години
господа журналисти, откъде измисляте наистина тези определения - ТОПЧЕНГЕ - та това звучи повече от смешно, много по-вярно би било да използвате думата ТОПНЕКАДЪРНИЦИ за всеки, който работи в системата на МВР, като се почне от смешния им началник (чудя се все пак кой от двамата е по-смешен, дали Р.Петков или М.Миков)
19
2
 
0
 
! Отговори
Никакъв преди 15 години
САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА БЪЛГАРИНА ТОЛКОВА ЛИ Е *** И ОГРАНИЧЕН ?!? аБЕ ВИЕ СЕРЬОЗНО ЛИ ВЯРВАТЕ,ЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА БЕЗ ЗНАНИЕТО И УЧАСТИЕТО НА МВР (АКО НЕ И САМО ОТ ТЯХ) ТОВА НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ ТОВА СА ФАКТИ !!!СЕРЬОЗНО ЛИ СМЯТАТЕ ,ЧЕ НЯМА ЗАМЕСЕНИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ В ДЪРЖАВАТА ??? АБЕ ВИЕ ЗА КОЯ ДЪРЖАВА ГОВОРИТЕ ДА ПИТАМ ВСЕ ПАК ? А ЗА ТИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ ,ЧЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАЛ (ОК СКЛОНЕН СЪМ ДА СЕ СЪГЛАСЯ) ОБАЧЕ НЕ СМЯТАТЕ ЛИ ,ЧЕ В СКОРО ВРЕМЕ МИШЕНА НА ТАКИВА ПОСЕГАТЕЛСТВА (ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ИМА БЕЗНАКАЗАНОСТ) ЩЕ СТАНЕМ И НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА ПО (10-20000 ЕВРО) ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО !!!
18
2
 
0
 
! Отговори
П.П.Р. преди 15 години
новобогаташите да го духат, всички знаем кои станаха такива, близките до БСП-структури, безскруполните арогантни борчета, създадени от партията-майка да й вършат черната работа, за което тя впоследствие ги награди - ами разните Манол Велевци, Ангел Бончевци имат и участват в бордовете на по стотина фирми, та те със сигурност не знаят имената на всичките, но за сметка на това пък добре знаят кога ще дойдат поредните проценти в сметките им