Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева

Престъпниците имат по-добра техника, обяви бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танев
15 юли 2008 08:12,
118
Топченге: Не съм оптимист за съдбата на Камелия Бончева
Ангел Бончев се намира в болница, в доста тежко състояние. Снимка: БГНЕС

„Случаят "Ангел Бончев" показва от една страна нарушената координация в дейността на службите, а от друга - лошото техническо обезпечеване“.

Така коментира операцията по предаването на откупа и впоследствие – отвличането на съпругата на Ангел Бончев – Камелия, бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му, още преди "2-3 години службите са имали информация за бум на престъпления като отвличането".

Тогава ръководството на ГДБОП е поискало нови технически средства за противодействие на подобен род престъпления.

"За голямо съжаление, престъпниците разполагат с по-добра техника. Не съм голям оптимист за съдбата на Камелия Бончева", каза още Ваньо Танов.

Ангел Бончев бе открит в безпомощно състояние и без документи за самоличност в столичния квартал "Княжево" след полунощ на 10 юли.

Той е бил изтезаван и държан в тъмна стая в продължение на над 50 дни.

Два от пръстите на лявата му ръка - малкия и безименния, били отрязани от похитителите. Те опаковали частите от ръката в два кървави колета.

Единият бил адресиран до съпругата Камелия, а вторият вероятно до собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, пише "Стандарт".

Двете пратки били оставени на различни места на магистрала "Тракия".

Получателите пък получили тайнствени и зловещи послания.

"Тръгни по магистрала "Тракия" към Пловдив. По пътя ще намериш нещо много интересно. Чакай по-подробни указания".

Съпругата Камелия запалила колата и потеглила по магистрала "Тракия" и, следвайки указанията, открила пакета с малкия пръст на мъжа си.

Пръстите са отрязани от лекар, който работел за похитителите, пише още вестникът.

Бончев е бит с твърди предмети, и то майсторски, тъй като оставените от ударите следи по тялото били дълбоки.

Изтезанията и тъмната стая, в която е държан Ангел Бончев, са повлияли пагубно на психиката му, твърдят специалисти. 

Все още не се знае със сигурност къде точно се намира съпругата му и дали похитителите я държат на същото място, където прекара 50 денонощия съпругът й.

До сряда Ангел Бончев ще бъде изведен от реанимацията на ВМА, е съобщил шефът на здравното заведение ген. Стоян Тонев.

По думите му, състоянието на футболния бос остава непроменено.

Бончев вече е стабилизиран психически, но тепърва психиатри ще работят с него, за да го извадят от стреса след преживения ужас с похитителите.

Антимафиотите пък са скептични за съдбата на Камелия.

Бандитите са я взели като гарант, че няма да бъде открит огън по тях, но сега тя вече не им трябва, твърдят спецченгета.

Камелия Бончева страда от тежка болест и ако похитителите я оставят без лекарства, това може да се окаже фатално за живота й, са разказали познати на семейството.

Най-близките хора до Ангел и Камелия Бончеви обаче обясниха, че не знаят коварна болест да мори жената.

Важно е похитителите да се грижат добре за здравето й и да не я тъпчат с коктейл от хероин, кокаин и амфетамини, както направиха с мъжа й, обясниха доктори. Според тях в противен случай това може да се окаже фатално за жената, ако тя наистина е болна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
asb преди 15 години
- Господинът Танов до преди няколко месеца водеща фигура в МВР , гушка парите на МВР, а сега се кахъри че Полицията няма техника. Нали се гласи за министър на МВР. Пази боже от такова топ ченге. Ама ние сме си виновни, щом толкова хвалепствия за бивши пожарникари и ченгета хак ни е. Не се оплаквайте. Гласувайте за Бат си Бойко и "шъ съ оправим". Тогава простотията и тъпотията на такива като Танов ще се шири, ама да не си мислите ,че ще спрат убийствата и отвличанията. Ще поживеем ще видим.
16
2
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
MVR to tova e mafiata!!!
15
2
 
0
 
! Отговори
anonomen преди 15 години
Не се радвам на отвличанията,но лакомията на шепа *** опропасти целият ни живот и държавата ни!Тези яхти и хотели са от нашият хляб откраднати и от бедната старост на родителите ни.
14
2
 
0
 
! Отговори
Гьобелс преди 15 години
Бах мааму, може да нямаме нищо, да нямаме никакви работещи организации, ама поне имаме опитни и хитри мафиоти!
13
2
 
0
 
! Отговори
МИШОН преди 15 години
НЯМА ДЪРЖАВА, НЯМА РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ, НЯМА НИЩО В ТАЗИ СКАПАНА БГ - ИМА САМО ЕДНО ГОЛЯМО НИЩОНЕПРАВЕНЕ И ЕДИН ЗАСПАЛ *** НАРОД
12
2
 
0
 
! Отговори
xph преди 15 години
Манталитета на повечето Българи е тъпанарски, гадно ми е да го кажа, но е факт. Вчера не умишлено засякох едно Ауди на един светофар, извиних се със сигнализация, а *** от среща спря на средата на кръстовището, излезе от колата и започна да бъде "големия мъж". Изцепи 2-3 глупави реплики, слава богу не зараздава юмруци, качи се и замина. В една нормална държава ако полицията го засече, първо ще го глоби за спирането, второ ще е глобен за дребно хулиганство. Жалко е ама това е БГ. Но пожалкото е че всички седим и мълчим пред това... и търпим, "управници ***, народ овце"
11
2
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 15 години
Абсолютно точно и правилно!Значи,като сме шефове и кацата с меда е до нас-всичко е наред,хилим се хитричко,вечно сме пред журналята и ръсим умнотии!Шитнат ли ни обаче-и глей кво става!!!Щото пряката работа е последната им грижа!И сега предлагат СПЕЦИАЛИЗИРАНО ЗВЕНО ЗА БОРБА С ОТВЛИЧАНИЯТА!И кой знае защо,но това много ми прилича на измисленото министерство на Емел Етем!Едно огромно нищонеправене,ама пък как звучи!!!
10
2
 
0
 
! Отговори
ИВО преди 15 години
МВР = ШКОЛА ЗА НЕКАДЪРНИЦИ, ЛЮПИЛНЯ НА СМЕШНИЦИ, КОИТО САМО СЕ НАДУВАТ, НО НИЩО НЕ ПРАВЯТ, МАЙ ВСИЧКИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ ПОРОДАТА НА БОЙКО
9
2
 
0
 
! Отговори
АНДЕМОЛ преди 15 години
ВИНАГИ СЕ РАДВАМ КОГАТО ПОРЕДНИЯТ ПЕРАЧ НА ЧЕРВЕНИ ПАРИ ГО СТИГНЕ ВЪЗМЕЗДИЕТО, ТЕЗИ КОИТО ХЛЕНЧАТ И ГО СЪЖАЛЯВАТ, ЯВНО СА ПОДОБНИ НЕМУ - НЕ ПЛАЧЕТЕ ГОСПОДА, ИДВА И ВАШИЯТ РЕД
8
2
 
0
 
! Отговори
ilia преди 15 години
Emi typi sme si i tova ne moje 4 koli da zatvarqt svetofar v sofia i da kazvat na ostanalite chakai malko. Vchera kym 6 i 5 nqkyde sledobed 2 s klasi i 2 djipa toyota, predpolagam bai madjo blokira krystovishteto na vitoshka i patriarha i razni pichove sys skuterchetata mutrite im kazvat chakai malko. Emi ako skochi cqlata spirka kvo shte napravqt shibanite mutri a? Nie sme si typi *** che gi tyrpim tova si e istinata
7
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MBP - ШКОЛА ЗА МЕРЗАВЦИ
6
2
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Като се наакате и почват извиненията. Само ще ви кажа, че това да нямате необходимата техника и оборудване не е проблем на гражданите, които трябва да защитавате, а на вашето управление! И подобни извинения са най-малкото смешни. И не измивайте очите на хората със финансова криза в ГДБОП за да прикриете вашата некомпетенция. Смешници! Другия път си заредете батериите на gsm-ите като провеждате акция или цъкайте смс-и или си клипвайте за по-евтино, че искат много пари за бензин новите ви 7-ци...
5
2
 
0
 
! Отговори
топ гражданин преди 15 години
съгласен съм с тоявсичко в българия е збъркановсички са збъркани само мафията си знае интересите и не отстъпваай стига вече сте на занимавали с някакви си бончевисамо тели са отвлечени?но за другите мълчитена мен неми пука за нищо камо лиза бончевщините виай със здраве
4
2
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Добре г-н Танов,когато бяхте шеф защо не обърнахте сериозно внимание на тези неща,нали това Ви е все пак работата,отстоявайте си интересите,Вие сте бил човек с мн големи правомощия.Сега Ви е мн лесно да коментирате,а какво направихте по въпроса?Това са приоритети,не ми казвайте че пак не е имало пари за техника,защото е несериозно.Когато сте сигурни и имате наблюдения във вашата работа поставяйте тези въпроси,нахалствайте ако трябва,това са ГДБОП,това не е пътна помощ,Вие сте специално звено,не може да се каже че няма пари и с това да се изчерпа всичко.Нали един от основните акценти е борба с организираната престъпност,нали затова се борим откакто сме влезли в ЕС.Защото сега ако направим равносметка ако нещо не е както трябва то е по ваша вина,защото Вие сте били началник,сегашното състояние на дирекцията е било на 80% ваша отговорност...когато дирекцията има проблеми от техническо естество организирате среща с министъра на вътрешните работи,с премиера,не приемата "НЕ" за отговор.Карайте скъпи и хубави коли,нямам нищо против,но да кажете после че ГДБОП нямат пари за техника е се 1 първокласник да се извинява че не си е написал домашното,несериозно е.По темата с отвличането: според мен това не е дело на мутри,те не са толкова организирани,това са специално обучени хора,да не казвам барети,че ше създам конфликти.Една мутра толкова професионално не може да работи,нещата не се свеждат само до оборудване и пари.Успех на разследването.
3
2
 
0
 
! Отговори
бъг преди 15 години
ами според мене това е работа на бивши анти-мафиоти .. настоящи мафиоти
2
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Как може да сме толкова злобни.Радваме се на чуждото нещастие, все пак това са хора.Моля се всичко да приключи добре. Дай Боже
1
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Звучи оптимистично