Тъжно. 16-годишна се удави, приятелката й се размина с рани и шок

Инцидентът стана в неохраняема зона в курорта "Св. Св. Константин и Елена"
22 юли 2008 14:15,
72
Тъжно. 16-годишна се удави, приятелката й се размина с рани и шок
Морето глътна още една жертва. Снимка: БГНЕС

16-годишно момиче от Варна се е удавило в морето днес към 11 часа, съобщи управителят на ДКЦ "Св.Климентина" д-р Иван Иванов.

Инцидентът с Радина Борисова е станал в неохраняема зона в курорта "Св. Св. Константин и Елена", на скалите под хотел "Черноморец".

Радина е била на плажа с още две свои приятелки.

Независимо от предупредителните табели за неохраняема зона, тя влязла в морето с едната си приятелка.

Днес в охраняемите зони влизането е забранено и навсякъде имало червен флаг.

Медицинските екипи също са били предупредени да следят за спазването на забраната, защото освен всичко имало и силно подводно течение.

Свидетел на инцидента станал младеж от близкия ресторант, който се впуснал да спасява момичетата, но успял да извади жива само Десислава.

Веднага са потърсени лекари от близкото ДКЦ, които обслужват района на военно-почивния дом, както и Бърза помощ.

Двете линейки са пристигнали на мястото едновременно. Медиците са се опитали да я реанимират, включително и чрез интубация, но Радина не е могла да бъде спасена.
 
Десислава е с охлузвания по тялото от скалите  и в силна уплаха и е отведена в шоковата зала на МБАЛ "Св. Анна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Cигoтури, не говори за надрусани тийн без да познаваш човека. . Учеше в елитно училище, отличник, скромна. Просто е попаднала в неподходящ момент на неподходящо място. Тя не можеше да плува и се е случило най страшното. Родителите й са съсипани. Бог да им помогне.
51
0
 
0
 
! Отговори
Нептун преди 15 години
, ти си безнадежно ***! Дори и най-добрите плувци са се давили. Ако не друго, покажи малко емоционална култура. Стани мъдър, преди да станеш мъртъв
50
1
 
0
 
! Отговори
Cигoтури преди 15 години
И аз плувах днес на около километър и половина навътре в морето, но не се удавих. Напротив - беше много гот, защото огромните и парещи медузи се бяха потопили на дълбоко. Когато знаеш да плуваш, силното вълнение само ти помага - на влизане се гмуркаш под вълните и използваш течението навътре, а на излизане плуваш отгоре и те те изхвърлят към брега. Но ако си пиян или надрусан тинейджър, който иначе го е страх да се топне до кръста, а като се нашмърка става много смел и се мисли за безсмъртен, се давиш като овца без история.
49
0
 
0
 
! Отговори
tanya преди 15 години
Нямате право да я критикувате! Да, табели е имало - стари, олющени, но да, там са били... Само че как да види флага, при липсата на такъв!!! И защо никой не ги е предупредил, нямало е спасител, защо да им пука на другите! Радина беше най-близкия ми човек! Тези, които я познаваха, знаеха колко е добра и това не го казвам като тривиалните клишета, използвани от повечето хлапета, защото тя наистина беше всеотдайна, услужлива, винаги мила и готова да помогне! Беше дете с големи мечти... почти колкото сърцето й! Беше щастлива, когато близките й са добре! И никой няма право да отправя критики и да твърди, че тя е сбъркала, защото така петни паметта на едно свято и чисто същество, което просто не намери своя път в този живот! Обичаме те, Рад, където и да си сега!
48
0
 
0
 
! Отговори
Мариана преди 15 години
Бе вие *** ли сте какви безстопанствени момичета....Познавах Радина и току що научих за това,покажете малко съпричастност.Радина беше прекрасно момиче и нямаше нищо общо с безстопанствените.
47
0
 
0
 
! Отговори
Мирослав преди 15 години
Всеки прави грешки, някой плащат скъпо. Нормално е младо момиче да сбърка, за нея има извиниение, макар и вече ненужно. Жалко само за близките й. Жалко и за вас, че дори в такъв момент не можете да покажете съчувствие и масово изпъквате с дебилност и несъпричастност.
46
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
Нали се сещате, че БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ като тези момичета ходят на плаж, точно до скалите и табелите, че зоната е неохраняема. Щото иначе се плащат 15 лева за чадър и шезлонг.
45
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 15 години
kak vsi4ki se se6tat da napi6at ne6to,kogato ve4e se e slu4ilo ne6tastieto.Nqma zna4enie koi e vinoven-rezultatyt e na lice.ako i roditelite si vazpitavaha po dobre decata i nqma6e "neohranqemi plajove" nqma6e da ima i jertvi,taka 4e vsi4ki trqbva da se zamislqt
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami pone nqmalo bezrabotica, zatova nqma i spasiteli, prodava4ki, servitiori...vsqkakuv personal, za6toto vseki bqga navun, za6toto tyk nikoi ne pla6ta.....
43
0
 
0
 
! Отговори
пламен преди 15 години
скачай си , ама после да не упрекват общината, обществото и прочие. стават простотии, ама сте си виновни вие, дето скачате и влизате в морето при тези обстоятелства. вие си " преценявате ". после родителите и роднините да не се сърдят на общината и обществото. извличайте си някаква поука от тези трагедии. и при шофьорите същата работа, ама така друга тема ще се отвори.
42
0
 
0
 
! Отговори
Emo преди 15 години
moreto obi4a jivite, myrtvite izhvyrlq na brega
41
0
 
0
 
! Отговори
пламен преди 15 години
ти да не си ? освен че се пише преценявам що не написа че трябва да пиша и с главни букви в началото за изречението ? кажи някакъв коментар по темата, не мисли за моя правопис. от такива като тебе, аман мога да кажа. тръгнал да следи кой как пише. грррррр. тъпан. това ли е най важното ??????????????? темата си е сериозна, за това съм и седнал да пиша, а той ме следи милия :( чудно ми е дали случайно само мен си гледал под лупа или и другите ама само аз съм направил такава ужасна грешка.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ave kak moje da ste takiva mijituri..sednali da obqsnqvat za tabelite ,za momi4etata kolko tapi bili....kak ne vi e sram..mi lape6ka rabota ,vseki pravi prostotii...ili ste takiva sme6ni selqnduri i more ne ste pomirisvali...az toq plaj go znam i tabelite i tva onova e ni6to za tineidjari ...prosto mnogo gadna istoriq ...az kato bqh na neinite godini ska4ahme ot 2 metrova kula i ako ne se zasili6 pada6 na skali...i tva cqlata mahla i ne samo ...taka 4e vie tam na selo si stoite v gorata i ne davaite komentari
39
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 15 години
Табели има навсякъде до неохраняемите водоеми, било то квартални езерца,било то море или друг гьол. Причините за поставянето им явно са сериозни.Който не спазва забраната- ще си носи последствията. Вярно, че може да се случи нещастие и в охраняемите зони, но все пак трябва да се съобразяваме с написаното. То си е за нас...
38
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Пише се "преценявам". Не се научихте.
37
0
 
0
 
! Отговори
пламен преди 15 години
все си мисля, че щом има табели е достатъчно. не може на всеки плаж освен табели да има и хора да охраняват. по същия начин всякакви институци казват, че е вредно да се пие и пуши. но хората си преценят сами за себе си. да не говорим, че на тинейджърите им се опитва от толкова мн неща на тоя свят - няма как за всичко навсякъде да има хора да ги пазят. табелите са били достатъчни, жалко в случая, че са ги пренебрегнали. още по - жалко е, че една голяма част от други тинейджъри няма да обърнат внимание на тази новина и пак ще влязат в морето при тези обстоятелства.
36
0
 
0
 
! Отговори
rainbou преди 15 години
Карам с колкото е РАЗУМНО. И без това 50 км/ч градско си е малоумно, но рядко вдигам над 70. Та мисълта ми беше да се действа РАЗУМНО. Че община Варна явно е виновна, виновна е, ама като има само 1 пост, еле пък неохраняем водоем, е НЕРАЗУМНО да влизаш да плуваш.
35
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
Малко ми е странна постъпката на тези двете девойки ... хем са морски чада където се вика ... не знам.
34
0
 
0
 
! Отговори
от мацето преди 15 години
А като няма задръстване с 80 ли караш?!?... в града..... Това са деца на по 16 години, нормално е възрастните да упражняват някакъв контрол и по специално държавата да положи усилия за да ги запази - нали затова им е забранено да карат кола, не могат да си купуват цигари и т.н. Община Варна определено носи вина за това, че на територията си има само един охраняем плаж - по време на сезона....... Зимата може би ще ги увеличи до два.
33
0
 
0
 
! Отговори
varg преди 15 години
амин