Кола прегази майка с дете на пешеходна пътека

5-годишното момченце е с опасност за живота в русенската болница
20 авг 2008 12:19,
68
Кола прегази майка с дете на пешеходна пътека
Снимка: Булфото

Майка с дете са прегазени на пешеходна пътека, съобщиха от МВР.

25-годишната жена пресичала улицата заедно с 5-годишния си син, когато са блъснати от "Опел Кадет", управляван от 21-годишен шофьор.

Инцидентът станал в русенския квартал "Средна Кула".

Настанени са в Интензивно отделение, детето е с контузии по главата и с опасност за живота, майка му е с охлузвания.

Водачът не е употребил алкохол, по случая е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
Жорка, ти чел ли си правилника. Да има пешеходци, които не пресичат не определените за целта места, но ако пешеходната пътека от статията е тип зебра-кой в случая е с предимство, още повече, че жената е била с дете. При това положение каво трябва да направи водача на МПС-то?
46
2
 
0
 
! Отговори
132г. стаж преди 15 години
Абе този къде гледа. ТОВА СИ Е ЧИСТО ПРОБА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Сега вземете му книжката и му е я върнете наесен в сряда.Затвор и конфискация на возилото . Само с такива драконовски мерки ще се оправим. Ние не сме дорасли за демокрация, както е в белите страни.
45
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakvo moje da se ochakva, vse pak e Bulgaria tam na peshehodnata s predimstvo sa shofiorite, skoro nqma da se orpavim!
44
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой от вас да е спирал скоро на пешеходна пътека? В Румъния да си сложиш крачето на улицата и всички път ти правят, а тук ме псуват като минавам на зелен светофар, че видиш ли не можели да завият.
43
2
 
0
 
! Отговори
Venera преди 15 години
Аз съм от тези, които бяха млади по време на т.н. социализъм. Не че съжалявам за това време, но тогава шофьорска книжка се вземаше след 3 месеца курс. Полицаите не плачеха за по-големи заплати и си вършеха работата. След 1989 год., когато за пръв път излязох зад граница /това беше Холандия/ и видях малки деца с велосипеди да си се разхождат без родители в първия момент се учудих. След много малко време ми стана ясно, че там пешеходеца и колоездача са с ПРЕДИМСТВО! Няма полицаи, но си карат нормално хората, защото има камери и там прошка няма. А тук полицаи с коли и без коли, но просто си чакат аванса и заплатата и не вършат нищо. И 2000 лв. заплата да им дадат те няма да си размърдат .Пресен случай в неделя по централната улица в Силистра - колата си караше нормално /има и такива шофьори/. Появиха се младежи с няколко мотора - спирачки свирят, след малко псувни, ръце се размахват на 290 м. от офиса на общинската полиция. Панаир и няма нито един полицай.И не само това инциденти от всякакъв характер. Но ако трябва да набият някого не се колебаят.
42
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво!Чудесно!По-често да се случва!
41
2
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
Хора, не разбрахте ли , че това положение с катастрофите в България скоро няма да се оправи, и още по-лошо ще става, извинете ме за черногледството, но това си е самата истина. Повече няма какво да се добави по тази болна тема. Навсякъде по света има катастрофи, но това у нас минава всякакви разумни граници. Просто българите сме такива палячовци, че няма повече накъде. Деца да не блъскат поне, за останалите - ПАЗЕТЕ СЕ !!!
40
2
 
0
 
! Отговори
Ghost Dog преди 15 години
На пешеходна пътека, никога няма виновен пешеходец!!!!!!!!!
39
2
 
0
 
! Отговори
joro преди 15 години
и пешеходците са виновни в пове4ето слу4аи
38
2
 
0
 
! Отговори
Марто преди 15 години
Такова безумие,каквото има в Бг го няма никъде по света,разни шматки, учили недоучили се качват на мощни автомобили и се мислят за велики, кой има книжка,кой с връзки я е взел, кой си я е купил без да му стъпва крака на курс,но и те карат и най вече карат по осовата линия,в насрещното движение,а да не говорим че пешеходеца въобще няма предимство,наближат ли пешеходната пътека, карат и се правят на слепи,все едно че няма хора на нея.Това са ***,висша степен.Миналия месец се върнах от Щатите,ами....може да са всякаквихората,но там се спазват законите,шофьорите само като видят,че пешеходец наближава пешеходната пътека и намалят скороста за да дадат предимство на минувачите.Нашата простия и мания за величие никъде я няма, като прибавим и чувсвото за безнаказност и се стига до описания в статията трагичен инцидент.Трябва желязна дисциплина и спазване на законите в най строгия им вид, докато тези две неща ги няма всеки ден ще ни поднасят подобни новини.
37
2
 
0
 
! Отговори
LESTAT преди 15 години
Миналата седмица изритах и вдлъбнах вратата на един шофъор който ми отне предимството ... пазете се защото ще започна да хвърлям камъни а после и да чупя стъклата на комплексарите който само в колата са мъже
36
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моля днес.бг да проследят състоянието на пострадалите и дали и как ще бъде осъден виновния. Какво стана с детето което беше в кома след удавяне в басейн? Днес Бг не е писал мищо повече, въпреки че статията се прочете от няколкостотин човека и. Дано да е оцеляло ,милото.
35
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
eto tova e, jiv da ne bqh.. blysnata jena na PE6EHODNA PYTEKA... i kvo sledva sega, globa li , ni6to li , poo6trenie za 6ofiora li ...??
34
2
 
0
 
! Отговори
prosti ora преди 15 години
Всички на психотест, какъвто има за кандидатстване за МВР!!!!!!! На психото да се късат, защото голямата часат са сакатаи в психиката!!! Това е решетието!! Няма да има и задръствания вече!!!
33
2
 
0
 
! Отговори
Олег Драгунов преди 15 години
Когато караш трябва да имаш поне две неща в предвид:1. С единия крак си в гроба, а с другия в затвора;2. Теб те пазят стотици килограми(зависи от ППС-то), а пешеходеца нищо.Жената и детето са прегазени на пешеходна пътека, а в моя град Шумен пък печеходните пътеки ги няма. Сами си правете изводите!!!
32
2
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
Мисля, че вече трябва да минават някакъв тест за интелигентност преди да им дават книжки, защото то си е и колкото и да му обясняваш си прави своето и това е!!
31
2
 
0
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Тези които казват че на пешеходка патека колите минават с предимство ,нетрябва да им се дава книжка до живот или ако имат да им бъдат отнети.Ви за толкова ли велики се мислите като имате коли пешеходеца винаги е бил с предимство независимо дали е на пешеходна пътека или не .На пешеходна патека шофиора е длъжен да спре зада преминат хората ,вече след това ако мине върху тях това си е чисто убииство.В цивилизованите страни шофиорите още докат видят че някои пешеходец е стъпал на пътното платно кадето е пешеходната пътека веднага спира и непреминава докат пешеходеца непресече и нестъпи на отсрешния тротоар.
30
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колата не е виновна,виновно е малоумното задкормилно устроиство..сигурен съм обаче че половината тук са водачи които 100% са правили нарушения от сорта на отнемане на предимство на пешеходец..и тези които са най-отворени 100% са най-виновни,защото да удариш пешеходец е най-големия страх на всеки водач.Не го пожелавам на никой,момчето е виновно,но я си помислете няма ли тук някой чиийто син или дъщеря е на 18 години и му давате колата от време на време.Не се правете много на отворени тук,ами на внимавайте на пътя за да не ви плюят вас другия път.
29
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само ти ли не разбра иронията на 4 или има и други като теб?
28
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ei 7 ne si prav da kazvash "samo selqnin ot Bulgariq moje da go kaje tova" Selqnite sa dobri hora,no vij "selqk" ili "***" tva si e drugo...A do 4........ti si takuv neshtasnik........na takiva kato teb im se vrushta troino...nqkoga nekkuv tapanar kato teb she smetne,che mu e pod dostoinstvoto da dade predimstvo na tvoito dete peshehodec,pri tova na peshehodna ....ili na teb.....no ti si neshtasnik,Gospod i dete nema da ti dade da imash,zashtoto to she e obrecheno na vechna muka i neshtastie s takuv bashta kato tebe..***