Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи

Илияна Накова е арестувана, защото блъснала германка, отказала дрегера и хвърлила в полицейската кола 3 банкноти от по 20 лв.
28 авг 2008 14:06,
64
Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи
Снимка: Dnes.bg

31-годишна жена, която представила служебна карта на служител от Висшия съдебен съвет, се опитала да подкупи полицаи с 60 лева.

"Сделката" станала на 27 август в курорта Слънчев бряг, след като въпросната служителка блъснала пешеходка - германка.

Шефката на отдел “Финанси” към Висшия съдебен съвет управлявала лек автомобил "Сузуки Гранд Витара" с пловдивска регистрация.

След инцидента била помолена от полицаите да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя обаче отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна подкана за доброволна проба за алкохол, жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят. 

Полицаите помолили жената да си прибере парите, но тя отказва и след като поизгладила намачканите банкноти отново ги поставила в служебния автомобил.

"Когато й поискахме документите, тя размахваше служебна карта на ВСС и каза да не се занимаваме с нея. Заплаши ни с уволнение",сподели сержант от Пътна полиция - Несебър.

Илияна Накова е задържана е за 24 часа в РПУ-Несебър.

"Ако се докаже, че Илияна Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си", каза членът на ВСС Стойко Стоев.

Той допълни, че Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета ще се самосезира за случая, след като получи материалите, свързани с инцидента.

Според Стоев станалото с Накова е изключително злепоставящ факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 15 години
Гладачката Илияна, дава подаяния на куките
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 17...Ти четеш ли какво пишеш? Изпадал ли си в такава ситуация..явно ти даваш подкуп от 200 лв.. усмихваш се и им *** докато им подаваш парите!!!!!!до 19 НЕ ВСИЧКИ СА ПОДКУПНИ!
21
0
 
0
 
! Отговори
ABC преди 15 години
Това ми напомня за тоталитарното време. За служителите на ДС и УБО беше достатъчно само да си покажат служебната карта, и милиционерите припадаха от страх да не ги пратят в Белене ако много се репчат, или най-малкото да им хвръкнат пагоните. И какво да правят горките? Отдават чест и ги пускат. Добре че вече не е така.
20
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Затова е тук заради корупцията !????ТАЯ ПИКЛА ПЪК НАХАЛНА -ЯВНО Е ПИЛА ДВЕ ТРИ ВИСКИТА И ЕЛА МЕ ВИЖ КОЯ СЪМ АЗ!!!!бас ловя че е любовница на някой от шефовете си и зна епроцедурта с подкупите!!!:)))НОРМАЛЕН ТЕЧ В КРИВОСЪДИЕТО
19
0
 
0
 
! Отговори
Галена преди 15 години
Мисля,че грешите.Всички са корумпирани,просто тая е дала малко .Така мисля.
18
0
 
0
 
! Отговори
pak sam az преди 15 години
plovdiv4anka a - te sa izvestni v cqla BG kato nai - krasivite jeni, a gre6ka nai - nai golemite /samopriznanie, btw/, a i policaite naposledak sa se vkisnali. V4era me spirat i direktno pi6at. Abe kakvo im stava pari nqmat, a i ne iskaha da im dam. Kakvo e tova sefte mi vzimat to4ki, a purviq put boli :(((
17
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Е, ама тя е постъпила много нагло. Хвърля им парите все едно са някакви ***. Ако се беше усмихнала, ако беше сложила парите в документите, ако беше пуснала някоя шега. Плюс това какви са тия 60 лева при положение, че е блъснала човек ? Те и ченгетата по морето си имат някаква селска чест. Пиклата просто си го е просила. А, и не се заблуждавайте, че полицаите не са корпумпирани. Просто рискът е бил твърде голям - блъснат чужденец ...
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вземам си назад думите ,които понякога съм казвал тук срещу пътните полицай!Явно, не всички са корумпирани!!!Бас ловя обаче, че тия, които са я арестували , са чули и думите:-Знаеш ли ти коя съм аз и кой стои зад мене?!?Ще следя с интерес тук случая, и втория ми бас ще е това момиче ,на 31,със супер самочувствие и служебна карта, че ще се окаже любовница на някой висш магистрат, политик или някакъв там, и пак ще и се размине....
15
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Евала на момчетата.. дано така да продължим...
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Сузуки Гранд Витара" се произвежда от 98г.Така че колата е най-много 10 годишна.
13
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Много показателно случка с неочакван край.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...на тая 31 годишната!
11
0
 
0
 
! Отговори
puh преди 15 години
Много приятно съм изненадана от постъпката на полицаите,май корупцията спада,макар че все някой от цялата схема ще си вземе и пак няма да я опандизят.Срам,срам за съдебната ни власт.Явно дамата си има навика да носи малко парички за чичковците милиционери за всеки случай ако я хванат в някое престъпление.
10
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 15 години
На 31 години ... хммм, може още да става. Трябваше и още нещо да им предложи, какви са тия 60 лева ?!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гранд витара-та може да е на 12 години и да е купена, с потребителски кредит, за 5-6000 лв...---ти купи 12 годишен джип, пък после ще те питам колко кинти ще дадеш за ремонти. Гарантирам, че след 2 години ще съжаляваш,че не си го купил нов.
8
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 15 години
Къде се е навирала под колелата, вижте какви проблеми възникват после. Да не идват в България такива, и без това няма полза от тях, оборот не правят, да не говорим за бакшиш. Злоупотребяват с гостоприемството ни. Да си стоят в Германия.
7
0
 
0
 
! Отговори
бат'Митко парнаджият преди 15 години
ами добре са я хванали!бласнала пешеходец,предложила подкуп,сега трябва по бързата процедура и от 2 до 5 години затвор поне...само,че те полицаите са отказали ама колегите и в бургаския съд най-вероятно няма да откажат подкупа и пак ще се измъкне ***...
6
0
 
0
 
! Отговори
Николов преди 15 години
Евала на момчетата .....
5
0
 
0
 
! Отговори
J. преди 15 години
Не я защитавам, но:1. Гранд витара-та може да е на 12 години и да е купена, с потребителски кредит, за 5-6000 лв.2. 60 лв. в Слънчев бряг и то при ПТП - малко са, джанъм, малко!3. Лека работа на всички!:)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да-а,всички сме срещу корупцията!Докато ни приклещят...