Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи

Илияна Накова е арестувана, защото блъснала германка, отказала дрегера и хвърлила в полицейската кола 3 банкноти от по 20 лв.
28 авг 2008 14:06,
64
Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи
Снимка: Dnes.bg

31-годишна жена, която представила служебна карта на служител от Висшия съдебен съвет, се опитала да подкупи полицаи с 60 лева.

"Сделката" станала на 27 август в курорта Слънчев бряг, след като въпросната служителка блъснала пешеходка - германка.

Шефката на отдел “Финанси” към Висшия съдебен съвет управлявала лек автомобил "Сузуки Гранд Витара" с пловдивска регистрация.

След инцидента била помолена от полицаите да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя обаче отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна подкана за доброволна проба за алкохол, жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят. 

Полицаите помолили жената да си прибере парите, но тя отказва и след като поизгладила намачканите банкноти отново ги поставила в служебния автомобил.

"Когато й поискахме документите, тя размахваше служебна карта на ВСС и каза да не се занимаваме с нея. Заплаши ни с уволнение",сподели сержант от Пътна полиция - Несебър.

Илияна Накова е задържана е за 24 часа в РПУ-Несебър.

"Ако се докаже, че Илияна Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си", каза членът на ВСС Стойко Стоев.

Той допълни, че Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета ще се самосезира за случая, след като получи материалите, свързани с инцидента.

Според Стоев станалото с Накова е изключително злепоставящ факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Оф па тази, писна ми от такива ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Браво на тази нахакана дама! Браво! Ей такива трябва да са служителите на ВСС! Да разполагат винаги в себе си с достатъчно джобни пари, да карат скъпи джипове и лимузини и да спазват подобаващо законите на страната. Така се дава личен пример на останалите граждани!Евала госпожо! До преди малко, четейки други новини си меслех, че никога "нема да се оправим", но сега виждам, че нещата тръгват на добре. Благодаря, че ми върнахте оптимизма за бъдещето на тази скапана държава.
1
0
 
0
 
! Отговори
бараба преди 15 години
Смятай за какви пари гововорим. Хубава джипка в Несебър. С заплата от 700лв тези работи не се копуват.И аз си докарвам 1000лв сдопълнителна работа ,ама има много "пробойни" и не стигат.А страшни пеликани.Сега ако са на място един шут и да не упражнява професията за срок от 5г. Абе тез хептен се самозабравиха.Браво на полицайте,. Хубаво и го набихте.