Глутница псета нахапаха мъж в "Симеоново"

Полякът Йержи Шлензак е приет в болница с рани по ръцете и краката
29 авг 2008 10:01,
141
Глутница псета нахапаха мъж в "Симеоново"
Снимка: Булфото

Полски гражданин е нахапан жестоко от глутница кучета в района на кв. "Симеоново" в столицата.

Георги Дончев, баща на автомобилния пилот Крум Дончев, който е приятел на поляка твърди, че Йержи Шлензак слизал снощи пеша от паркинга на Симеоновския лифт към Околовръстното, когато бил нападнат от псетата.

Мъжът е нахапан по ръцете и краката, съобщава агенция Фокус.

Докато се бранел от животните, той паднал на земята, при което си е наранил и главата.

Полякът е откаран в Окръжна болница, където в поликлиниката са му оказали първа помощ.

Георги Дончев сигнализирал на "горещия телефон" в Столичната община.

Оттам му отговорили, че почиват след 19 часа вечер и ще вземат мерки на следващия ден  (днес). 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До всички жалки същества , колко са загрижени за ближния си.Та ВИЕ жалки твари сте по-жестоки помежду си, а като чета как се заканвате към животните въобще не се затруднявам за отношенията помежду вас.Не бъдете толкова крайни в изказванията за ликвидирането на четириногите защото и вас ви чака същата присъда .НЕЩАСТНИЦИ!!!!!!
119
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Как по-точно си избират жертвите кучетата? Някаква сила свише ли ги командва. Кучетата са десницата на Бог, така ли :) Не ставайте смешни, бе хора. Мислете с тези глави. За това са ви.
118
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
102, наивни ми приятелю, Кучетата са животни, а не грехомери :) Ако са бесни или много гладни ще схрускат и ангелче. Има много нахапани малки деца, които все още са много по-добри от теб и мен.Мислете и тогава изнасилвайте клавиатурите, моля !
117
0
 
2
 
! Отговори
Кучетата не нападат преди 15 години
мюмлата,а ти не се ли сещаш, че има много хора, които кучетата не нападат, така че въпроса ти е безмислен - това просто не може да се случи.
116
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Обръщам се към юристите в този форум с молба за мнение.Мислите ли, че според българското законодателство, в случаи като този, пострадалият може да търси персонална отговорност от кмет или др. длъжностни лица. Ако се осъди общината, ще се изплати обезяеетение, което плащаме ние, които също сме потърпевши.Но ако има начин да бъдат осъдени отделни личности заради неизпълнение на служебни задължения, мисля че повече работа ще се свърши.
115
0
 
2
 
! Отговори
мюмлата преди 15 години
Аз пък ходя с кучегон- навсякъде! Само да ме доближи псето и натискам копчето. Притеснителното е, че някои не се впечетляват. Но пък доста от тях бягат, така че явно има смисъл. Още, обаче, никой от кучезащитниците не е отговорил на въпроса- какво ще прави, когато него го нападне глутница кучета? Ще ги милва с едната ръка, докато те му отхапват другата? Или те не допускат, че могат да бъдат нападнати? Ха-ха...
114
0
 
2
 
! Отговори
един нахапан преди 15 години
само ще ти допълня рецептата - колбаса трябва да бъде на хапки и в хапката се набива огънато - да бъде под напрежение , бръснарско ножче от стара еднодневка , защото помияра не заслужава ново... . може и с пружина от стар химикал - като и изкривите краищата да стърчат на вън склещи , първо я поръзпанете малко , после я свийте и я завържете с конец преди да я сложите в хапката ... той стомашния сок на помияра си знае след колко време да разяде конеца за да може пружината да се ратвори и да му погъделичка черавцата ...приетен успех с благородното дело !
113
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 15 години
EBAHTI DARJAVATA , I VSE SE OPLAKVAME $E SME BEDNI < TOWA KAKWO E SWARZANO S BEDNOSTTA PROSTO SME SI NEKADARNITSI I NAHRANIMAYKOWCI
112
0
 
2
 
! Отговори
marina преди 15 години
Една нощ в уличката пред моя блок в квартал близо до центъра ме нападнаха три кучета. Бяха много освирепели и явно гладни. Казвам ви, беше ужасно, едва се спасих. Ако не се бях качила на покрива на една кола, щяха да ме изядат жива. Представете си гледката само - аз стоя отгоре на колата и треперя, а кучетата отдолу скачат и лаят. Оттогава имам огромен страх от кучета. Преди това и аз ги защитавах много и бях против да ги убиват, но вече не съм. Сега разбирам какво имат предвид хората, които искат кучетата да се махнат колкото е възможно по-бързо от улиците на София. Разбира се, обаче, не трябва да има жестокости и средновековно мерки, просто тези които се занимават с това и кучешките приюти трябва да си свършат работата. За съжаление кастрацията няма да реши проблема.
111
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
100, А какво ще кажеш за нахапаните деца, велики смелчаго ?
110
0
 
2
 
! Отговори
обичащ животните преди 15 години
Кмета на раойна и от зоомилосърдие да си свършат работата. Псетата в приют и ако няма желаещи ........Разбирам ,защитниците на псетата. И аз 16г имах куче, с което много трудно се разделих/мир на душата му/.Ама не може хората да ходят из улиците и псетата да ги ръфат.Прави сте ,че те усещат кой го е страх ,но всеки не може да ходи с кучегон.Така,че ..крайната мярка.
109
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Вие си вЕрвайте, че Бойко Великана ще ви оправи. Нали това обеща? "Край с кучетата !" Е да, ама не !!! Проблема се задълбочава ! Какво трябва да стане за да се размърда кмета? Колко нахапани деца трябват, за да направи нещо някой? смешната държава !??!?!?! Не за ЕС, за Латинска Америка сме...
108
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Със същия успех преди време бях трепал един дето си беше пуснал кучето и си мислеше че улицата е негова а накрая наритах и кучето му колкото можах защото избяга.Сега си води помияра на най-късия повод който можеш да си представиш.
107
0
 
2
 
! Отговори
Ela pri batko преди 15 години
Vij sega na6iq, obqsnqvam za takiva hitrqgi kato teb deto ne znam dori s kakva ideq go kazva6 tova, prosto moga da se za6titavam, anadamno? I kogato me napadne ku4e, qde boi, o6te pove4e bezdomno, panimae6. I poneje si mnogo umen, 6te ti obqsnq - ne sam babait, na6iq, samo deto ne mi e qsno ti umniko kakvo pravi6 kato te napadnat nqkolko uli4ni pesa ei taka kakto si varvi6 po ulicata, aide sega obqsni vijdam 4e si mnogo ideeen, kak adjeba se postapva v takava situaciq? Plius tova, hitrqgo, kato si pla6tam na taq darjava ve4e dosta kinti, i na ob6tinata, i tq ne vzema merki, 6te si vzema sam, qsno li ti e? Ei takiva kato teb umnici mnogo gi obi4am, q mi kaji kakvo 6te stane ako nqkoi ne6tasten uli4en pes podgoni priqtelkata ti primerno, ili nqkoi drug tvoi blizak, umniko, mislq 4e 6te podska4a6 ot radost, za6toto pesa nai veroqtno 6te e vaksiniran i obezparaziten, i 6te se razminete kato polqka - s malkiq dqvol, taka li umna glavo?
106
0
 
2
 
! Отговори
Do nomer 104 - Г. преди 15 години
Хем сте прав/а/, хем не сте.Въпрос на култура е къде си разхожаш кучето, дали на детската площадка или на място, където по принцип не играят деца - все пак децата ходят навсякъде. Но пак въпрос на култура е дали на същата тази детска площадка се пуши и хвърлят фасове например, или се пие и се хвърлят бутилки. За случката с познатата ви - нещата са по-сложни отколкото ги описвате, но съм сигурен, че в основата стои някой от садистите, а случилото се с познатата ви е следствие на действията на този садист.И още нещо - вземете си куче и го отгледайте, за да нямате тзои страх, който си личи в написаното от вас. При това вземето едро куче, а не дребно - дребните повече пречат в къщи, а и страхът ви може и да не изчезне. Пиша го от собствен опит - човек се стрхува от нещата, които не разбира, а кучето може да е едно от тях.
105
0
 
2
 
! Отговори
Do Nomer 101. - 14:4 преди 15 години
Преди време бях свидетел, как един такъв бабаит като тебе яде доста бой с един кожен повод, защото точно като теб риташе едно чуждо куче. Собственикът му обаче не се поколеба и му тегли един бой, точно както си заслужаваше. Сега като мине наблизо започва да се кланя като японците и да поздравява най-учтиво. Та така с бабаитите като теб.
104
0
 
2
 
! Отговори
Г. преди 15 години
Не си прав(а). Животните по улиците са ОПАСНИ дори и безобидните. Аз имам дете и ме е страх и гнус да го пускам да си грае по софийските паркове и градинки. Дори и най-безубидните кучета разнасят и сеят болести. Даже и по дворовете на детските градини (виждал съм и домасни кучета да се изхождат там пред очите на стопаните си). А безубидните бездомни кучета като се съберат на глутница и изведнъж стават много "УБИДНИ". А като изгладнее глутницата - напада и хора... Не го пожелавам на никого! Имам позната, нападната от глутница кучета. Без да ги е предизвикала по никакъв начин от около 50 метра се спускат и започват да я лаят и хапят. Добре че наблизо е имало хора в апартамент на 1-ви етаж, те са я спасили. За мен бездомните животни са зло което реябва да се отстрани. Да ги вземат в приюти или да ги вземат бабичките дето ги хранят, а тези за които нияма места - да се убъртвиат по някакъв начин. Наистина не вийдам нищо положително в това да има бездомни животни по улиците.
103
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
но о, боже, ти имаш мозък по - малко и от куче, затова си толкова смел
102
0
 
2
 
! Отговори
Кучетата са по-добри преди 15 години
Както писах и вчера "Кучетата са по-добри от хората". Това го е доказал опита, а в това се убедих и аз самия. Ако едно куче се държи лошо по елементарната логика може да отсъдим, че щом то е по-добро от хората, значи този, към когото проявява лошото отношение е гадняр и си го заслужава. В общи линии никой не обича гаднярите, даже и кучетата.
101
0
 
2
 
! Отговори
Ela pri batko преди 15 години
Na6iq, da ti kaja prav si, nqkolko pati sa me otkrivali pesovete, napadali i az poneje sam buzlio s kompiutar takiva ritnici im razhvurlih 4e o6te me pomnqt kato me vidqt, ama sega samo laqt ;)