Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сайтът "Опасни новини" пак е пуснат. Този път се хоства в Америка и ченгенцата не могат да го затворят.http://opasninovini.wordpress.com/ Там четем например:Георги Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичкасептември 9, 2008Президентът Георги Първанов пипнал трипер от 15-годишна девойка. Болестта била диагностицирана от лекари в правителствена болника в кв. Лозенец в София преди около два месеца. Екипът медици изпаднал в паника, защото не знаел как да съобщи на държавния глава неприятната новина. Наложило се първо да се посъветват с началника на канцеларията на президента генерал Никола Колев, бивш началник на Генералния щаб. Именно на него се паднала честта да уведоми върховния главнокомандващ, че е заразен.Като научил лошата вест Първанов се разпсувал като каруцар, разказвали по-късно свидетели на реакцията. Поведението му нямало нищо общо с образа, който хората са свикнали да виждат по телевизията.Всички доктори, които били в течение на опасната тайна, били предупредени да си държат устата затворени, ако искат да не им се случи нещо много неприятно. Лично генерал Колев раздавал заплахи из правителствена болница сякаш е военно поделение.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си ,103.Но кажи ми колко от тези,които тук се възмущават от един наистина варварски акт,се възмутиха от побоя над евродепутата Стоянов?Или просто защото той е от Атака може да бъде бит.Вижда се,че обществото не реагира на тази явна проява на беззаконие,тъй че защо да не пребиват и убиват.
107
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКСИЙ МАКСИМ преди 15 години
Предлагат св. Александър Невски за покровител на руските спецслужби и БългарияСъюзът на православните граждани в Русия предложи на Федералната служба по безопасност (ФСБ) да направи свой покровител княз Александър Невски, а неговото послание "Който извади меч срещу нас, от меч ще загине " да стане девиз на всеки офицер от контраразузнаването, съобщи "Интерфакс".Според православните граждани, ако спецслужбите приемат Александър Невски за свой закрилник и на България , може да бъде възстановен й паметникът на Феликс Дзержински на известния Лубянски площад. За духовен покровител на службите за външно разузнаване руските християни предлагат архиепископа на Шанхай и Сан Франциско Йоан Максимович.Идеята за възстановяване на паметника на Дзержински на Лубянка бе предложена неотдавна от депутата от проПутинската "Единна Русия" и бивш заместник главен прокурор Владимир Колесников .Да се впише в Новия бълг.-руски Устав на Българската Православна Църква на Негово Светейшество патриарх Максим , от заседаващите "експерти " в Рилският манастир ; Велислава дърева-БСП , Борислав Цеков , Гиньо Ганев-ОФ , агент Гоце Първанов
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде е сега коментара на ББ,нали знае всичко в тази държава?Защо сега не излезе да осъди един варварски акт ,или го е страх да не натопи някой бивш или по-скоро настоящ приятел
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ? ХОРА, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ И АКО ИМАТЕ НЕЩО ДА КАЖЕТЕ НАПРАВЕТЕ ГО ПУБЛИЧНО В ЕФИР, КАЖЕТЕ ГО ДИРЕКТНО В ОЧИТЕ НА ЦЯЛА БЬЛГАРИЯ. НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВА. КОГАТО Е ИСТИНА, ТЯ СЕ РАЗБИРА.НЕ ПИШЕТЕ ПО МЕДИИТЕ РАЗНИ ИНФОРМАЦИИ, ЗАЩОТО ЩОМ ИНФОРМАТОРА СЕ КРИЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ НА СЕРИОЗНО. ПО-ДОБРЕ ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАПЛАХИ И ПОБОИЩА. ЗАЩОТО ЕДИН ПЬТ СЬОБЩЕНО В МЕДИИТЕ,ВИЕ СЕ СПАСЯВАТЕ ОТ ЗАПЛАХИ, ПОБОИЩА И СМЬРТ.ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ДА КАЗВАТ НЕЩО ДА ИЗЛЕЗАТ СВОБОДНО ПРЕД МЕДИИТЕ И ДА ГОВОРЯТ.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагат св. Александър Невски за покровител на руските спецслужби и БългарияСъюзът на православните граждани в Русия предложи на Федералната служба по безопасност (ФСБ) да направи свой покровител княз Александър Невски, а неговото послание "Който извади меч срещу нас, от меч ще загине " да стане девиз на всеки офицер от контраразузнаването, съобщи "Интерфакс".Според православните граждани, ако спецслужбите приемат Александър Невски за свой закрилник и на България , може да бъде възстановен й паметникът на Феликс Дзержински на известния Лубянски площад. За духовен покровител на службите за външно разузнаване руските християни предлагат архиепископа на Шанхай и Сан Франциско Йоан Максимович.Идеята за възстановяване на паметника на Дзержински на Лубянка бе предложена неотдавна от депутата от проПутинската "Единна Русия" и бивш заместник главен прокурор Владимир Колесников .
103
0
 
0
 
! Отговори
EU депутат преди 15 години
Е какво сте се развикали , че те в Русия = България си бият. Не само журналисти , а и Евродепутати бият . Дето се вика страх нямат ...На кой не му харесва , може й да го позастрелят... :(
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Операцията" по пребиването на Стефанов е дело на ДАНС и е разпоредена лично от Алексей Петров заради изнесените факти, уличаващи Алексей Петров в изнудване и заплашване на митнически служители, по-специално началници на митнически пунктове, които са били принуждавани да отделят суми и да занижат контрола на трансграничния поток чрез поверените им структури. Това Алексей Петров е постигнал с помощта и съучастието на Румен Божинов, зам-началник на Агенция "Митници".Шефа на ДАНС Петко Сертов е просто маша и кукла на конци на мутрите, управляващи задкулисно нашата страна. Истинския шеф на ДАНС е Алексей Петров, нека ви напомня, че заради него си отиде цял министър!Такава е истината, читатели!
101
0
 
0
 
! Отговори
Алексей Петров преди 15 години
Всички журналисти да знаят че ще бъдат ликвидирани до крак от славните ни шампиони по борба ако прдължават да коментират трипера на Президента и хомосексуалната ориентация на министер председателя и на шефа на ДАНС Петко Сертов.Долу свободната журналистика!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Б К П НАПРЕД !
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СТАТИИ И ИНФОРМАЦИИ ?????не знам колко са вярни,но могат да се използват с най-различни цели. ще ви дам за пример проф. Вучков.той говори убедително,информиран е добре, успял е да открадне доверието на доста бьлгари, тьй като говори истини,народа започва да му вярва....и изведньж хоп, започва да манипулира общественното мнение и да води част от народа в заблуда и вьв льжа,защото в един момент се вьзползва от гласуваното му доверие и да надьхва народа, вьобще както му изнася на него. Бьлгарите много да внимават, и да не му вярват, като кон с капаци. даже не е нужно да го гледат хората.,нещата които говори ги знаеме. МОЕТО МНЕНИЕ ЗА НЕГО ЧЕ УМИШЛЕННО МАНИПУЛИРА ПУБЛИКАТА И ЧЕ ТОЙ НЕ Е СЛУЧАЕН В МЕДИЯТА.
98
0
 
0
 
! Отговори
maqgeorgieva преди 15 години
да би кротко седяло, не би чудо видяло.....
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А трипера кво го е бъркал Първанов, че да проверява?Или не знаеш, че СПИН селови, макар и по - трудно и от орална любов?
96
0
 
0
 
! Отговори
манго преди 15 години
ДА ЖИВЕЕ БЕЗПЛАТНИЯ ТОК, ВОДА и ХРАНА. ЗА БЪЛГАРИТЕ САМО КОНСКИТЕ !!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Zmee преди 15 години
А СПИН-a какво го е бъркал Клинтън, че да го проверява?
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми и на 18 да е била, и на 35, какво значение има. Да не мислиш, че някой ще има време да я проверява от какво е болна? Ще го спрат един охраняван човек (който и да е той) некви си прости охранителчета, на които е господар и ше му кажат кво да праи като той е шефа и ако някой му се опъне по - здраво от утре не е на работа.
93
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Мисля, че моята теза-фикция е по-вероятна от това да му заведат петнадесет годишна с трипер.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Брей, ами СПИН-а как са й го проверили на Моника като може да се види само за няклко месеца назад? Сигурни и наште девойчета отлежават по резиденциите с по няколко месеца, за да се види със сигурност, че са чисти. През тва време който там си ги е поръчал кърши празни ръце и чака. Но виж - хитро е - цял инкубатор за девойки - всеки ден излиза по една, проверена, чиста като ангел, почти девствена станала за няколко месеца. *** така па цяла резиденция не мож ги побере...
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОВА СИ Е ЧИСТ НАЦИЗЪМ
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аре бе,къде е това сдружение за Ана Политковская които реваха колко убийства на журналисти има в Русия.Къде се крият сега тези мишоци а не надигнат глас за осакатените и убити български журналисти.Защото като се вземе предвид територията и населението на Русия и България,май тук стават повече посегателства над журналисти.И после пак ми говорете за независимост на медийте.Които са независими ги трепят,другите ги купуват и използват за пропаганда.