Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
до 15 и 16 преди 15 години
Да парилно Вие двамата *** недни трябва да мълчите идват избори много скоро всичко ще се промени!!! Мижитурки сапани!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
nachi ot dans sa go prebili,tova e qsno
67
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
интересно ми е само какво ли ще направят на редактора на някоя западна медия когато от там започнат да пускат такива неща максимум след една седмица време! Нека да им обявим война ... щом по площадите явно не можем да се съберем, нека да се съберем тук в интернет пространството и да ги смачкаме както досега никой не го е правил! След това съд за всичките по бързата процедура!!! Наглеци с наглеците...ако не им е писнало да крадат нека да ги заставим насила!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
наистина в нашата държава има доста големи *** (от управляващите имам впредвид) чудно ми е какво ли би се получило с малко по - сериозно търсене из гоогле-то... на бас, че не всички правителствени документи са така да се каже добре скрити. Нека всеки, наистина всеки, който разбира повече как да си свърши работата из интернет да търси всякаква компрометираща информация относно политиците, без значение от техния цвят!!! Аз лично съм сигурен, че до максимум една седмица ще съм намерил достатъчно информация, на която се биха зарадвали не само от BBС ами и от доста други организации! Ей започват да стават нагли политиците... ако нещо мразя то това е някой да е нагъл! Пък кой ли знае какво имат по сървърите на разните министерства и на други институции... Нека малко и тяхната шапка да се стегне около вратът им! Защото днес е един журналист, утре ще забранят на повече да пишат, след това ще забранят още нещо и накрая просто виждам как отиваме към Китай малко по малко, всеки който има необходимите технически познания и наистина вече му е писнало да го правят на *** нека да направи всичко по силите си за да успеем да притиснем до стената *** управляващи, че и не само тея дет управляват ами всеки, който си мисли, че това тяхното ще продължава още дълго!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми те Гоце къвто хартбрейкър го изкарват напоследък, цяла болница с чакащи за изследване девойки ще да са му приготвили...
64
0
 
0
 
! Отговори
от миманса преди 15 години
какво стана!? нали ужким сме "независима и процъфтяваща" държава!? май се оказва, че сме държава, зависима и управлявана от мутри и престъпници, като се почне от най-високо, та се стигне до дъното.
63
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Именно трипера подлага на съмнение всичко друго, което е пак там. Пробвай да се срещнеш с президента, дори пробвай да направиш "здрасти" с него при някое негово непринудено посещение някъде. Няма да стане, а изведнъж НСО му води мадама с трипер и то на 15 години. Я се осъзнайте, нали преди да я заведат ще я оставят да отлежи в някоя от резиденциите, ще я изследват, че после ще му я пуснат, след това ще пийне кафенце и няма да помни последните шест месеца от живота си. Абе някои хора хабер си нямат...
62
0
 
0
 
! Отговори
166 преди 15 години
Шест човека са му скочили на бой.. страхливите нещастници.Бая им се е свило за да прибегнат до такива мерки.
61
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
а и го е бил на тепиха май... кой сега ще ни спаси, щом има по-силен от Бат' Бойко!? :))))))))))))))))))))))
60
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Този основател на СИК беше осветен преди месеци като агент на службите. Така че сигурно има повече основания да стане съветник отколкото пожарникаря-охранител и шеф на Ипон да стане главен секретар на МВР и после кмет на София.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце, ше убиеш човека само щот каза, че си хванал трипер от 15 годишна ли ве? Тц-тц-тц...хептен мафиоти сте тва ***
58
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
че то ние СМЕ. под съветска. доколко е легална, може да се поспори...
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в каква държава само живеем,а?!това е пълен абсурд!досега се пазехме само от мутрите и политиците,сега вече и от полицията трябва да се пазим!и как един от основателите на СИК изведнъж е съветник по националната сигурност?!?а уж сме европейска държава!че то излиза че сме под легална диктатура!!!
56
0
 
0
 
! Отговори
К.И. преди 15 години
Гнус ме е от такива като теб,*** жалък, мижитурка смрадлива,дребна страхлива душица!Такива *** са отровата на всеки стремеж на нормалните българи да създадат хуманна атмосфера за живеене и справедлива система на управление в Родината ни.Мястото ви е в канализацията, при плъховете,защото вие сте такива такива по манталитет-всеядни заразоносители.
55
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Четох "материалите" на този сайт - известно време бяха кеширани. Бяха изложени всякакви бози кой с кой се срещнал, кой може би кой взривил. От страни човек не може да направи заключение кое е истина и кое не. Единствено анализ на стила и намеците издават страх от Алексей Петров /ДАНС/, чието осветяване като агент не става случайно, а от комрометирания Румен Петков. Натрапчиво не е харесван президента - това вероятно е привидно, защото твърдението за трипера е абсурд и само би му вдигнало рейтинга, който не вярва да пробва да се срещне с президента - ще го викнат най-рано след няколко месеца след като НСО го е проучило, представете си случайна от улицата да му я заведе НСО. Подчертани пристрастия към Бойко Борисов, на който в материала се подсказва кой може би е гръмнал жена му преди години. Внимателно и уважително отношение към Станишев, който се споменава само във връзка с риторичния въпрос, а знае ли той че Алексей Петров поддържа връзки и със стари шефове на службите. Е кой и защо да го пребие? Според мен същия който е спрeтнал дезинформацията и той е някой, който се страхува от ДАНС и използва практики на дезинформация, която се изучава в определени служби, особено характерна за шести отдел на ДС - т.е. политическата полиция на Живков.
54
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Която е копие на руската демокрация ,но по лошо ! Кой си го поръча това за празника ? Много нагла и долна очевадна атестация на управлщващите и техните методи да наказват ,журналистите ,които говорят много ! Демокрация ли е ,свобода на словото и печата ли е ,или е свръх развита кгб хунта ,действаща с мутренски методи в държавата ??
53
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
Трябва да има облекчен режим за огнестрелните оръжия! Както е в САЩ например. Всеки има право на лична защита срещу подобно посегателство. Държава на практика няма, няма и полиция. Вчера говорих с едно младо полицайче, каза ми така: "Човек, работя за 600лв. Изпращат ни по митинги и мачове със заповед "Без бой!" и само ни тракат по каските камъните. Нагледах се и на трупове и рекет. Напускам и ще ставам автомонтьор" Сега, питам се аз, след като няма свобода на словото. След като пребиват с ЧУКОВЕ, човек в центъра на столицата пред очевидци. След като комунистите са олигарси и си правят каквото искат с народа вече 60 години. САМО ПИСТОЛЕТИ! Всеки трябва да има право на защита след като няма полиция!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
politizite ni dokaraha na takowa poluzenie,warwim po patia na rusia.
51
0
 
0
 
! Отговори
бай Стоян преди 15 години
Явно Опасните новини са казвали истината,за мен това се потвърждава от снощния екшън и съмненията ми за достоверноста на затворената от ДАНС медия окончателно отпаднаха. А колкото до извършителите то ако не са служители на министър Миков значи са юнаците на Сертов,само не знам от кой идва заповедта
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
трябва да е ясно едно - че не всеки, който пописва и препредава разработки от службите е журналист. потърпевшият е отдавна подставено лице за бг-преса, така че това беше логичния изход за него. подобни лица, свързани имаментнто със службите и изпълняващи единствено и само техни поръчки в медиите, не правят нищо друго освен да компрометират тази професия. едва ли обаче ще ме разберете.